به گزارش تابناک، مناظرات این بار جدی تر و قابل ارزیابی تر از همیشه بین دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری دور دوم، از امشب کلید میخورد.
مناظره اول با حضور نامزدهای مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، از ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه الی ۲۳ و ۳۰ دقیقه روی آنتن شبکه یک سیما میرود.
سه شنبه، ۱۲ تیر ماه نیز مناظره دوم با حضور نامزدهای مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، از ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه الی ۲۳ و ۳۰ دقیقه پخش میشود.
همچنین روز سهشنبه پیش از آغاز مناظره دوم، پخش مستند نامزد ۲، از ساعت ۱۹ الی۱۹ و ۳۰ دقیقه و پخش مستند نامزد ۱ ، از ساعت ۲۰ الی۲۰ و ۳۰ دقیقه روی آنتن می روند.
چهارشنبه ۱۲ تیر نیز نطق نامزد ۱ به صورت زنده از ساعت ۱۹ الی ۱۹ و ۳۰ دقیقه روی آنتن خواهد رفت.
همچنین نطق نامزد ۲ نیز زنده از ساعت ۲۰ الی ۲۰ و ۳۰ دقیقه پخش میشود.
مناظره امشب، با توجه به رویایی دو تن از کاندیداها، برای مخاطبان از جذابیت بیشتری برخوردار خواهد بود. البته به شرطی که طرفین بتوانند با پرداختن به موضوعات اساسی و روز، به چالش های مخاطب پسندانه ورود داشته باشند.
در این میان شیوه پردازش موضوع، حرکات و بیان کاندیداها و بسیاری دیگر از موضوعات، می تواند مورد ارزیابی مخاطبان قرار گیرد.
حتی کارشناسان در این باره به موضوعات ریزتری نیز توجه دارند. به اعتقاد آنها، اینبار رایدهنده مردد، فرصت بیشتری دارد تا تن صدا، نحوه پوشش، گفتار، میزان تسلط به سیاستها یا برنامه و اقتدار دو نامزد را بسنجد و از بیتصمیمی زودتر خلاص شود. در حالی که در مناظرههای شش نفره مقایسه نامزدها با یکدیگر از نظر شناختی کار دشواری بود و رایدهنده معمولی کم علاقه به سیاست حوصله چنین کاری را نداشت.
بر این اساس هر دو نامزد برای افزایش رای خود باید ریسک کنند و این در حالی است که در دور اول چنین شرایطی حاکم نبود و کاندیداها جانب احتیاط را گرفته بودند. حال باید در انتظار یک مناظره باشیم یا این که اصلا کاندیداها ترجیح خواهند داد تا درباره مواضع خود و تبیین آنها صحبت کنند.
توجه داشته باشیم که پیروز مناظره، همیشه به معنای برحق بودن او نیست. در همین مناظره اخیر ریاست جمهوری آمریکا، در حالی که ظاهرا خیلی ها حرف های بایدن را درست تر می دانستند، اما مدیریت و فضایی که ترامپ با دروغ هایش ایجاد کرد، باعث شد خیلی ها او را برنده مناظره بدانند. این می تواند درس و تجربه ای مهم برای کاندیداها و مخصوصا برای مشارکت کنندگان در انتخابات باشد.