علی تاجرنیا، رئیس ستاد استان تهران مسعود پزشکیان، طی گفتگویی که با تابناک داشت درباره میزان مشارکت در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در این دوره از انتخابات شاهد مشارکت حداقلی بودیم و حتی پیشبینیهای صورت گرفته مبنی بر مشارکت 50 درصدی تحقق پیدا نکرد.
وی ادامه داد: با این حال مسعود پزشکیان پیشتاز رقابتها بود و استراتژی ما برای انتخابات دور دوم این است که علاوه بر حفظ آرای کسب شده در دور اول، آرای خاموش را نیز با خود همراه کنیم، افرادی که نگاه تحریمی به حضور در انتخابات ندارند و صرفا از جهت بیتوجهی و کم اهمیت جلوه دادن این رویداد اقدام به حضور در پای صندوقها نکردند.
تاجرنیا افزود: پس در یک جمعبندی کلی میتوان گفت که استراتژی، مبنی بر حفظ آرای قبلی و برانگیختن آرای خاموش جهت شرکت در انتخابات است.
او در پاسخ به این سوال که پیشبینی شما از انتخابات دور دوم چیست؟ و بنظر چه کسی پیروز خواهد شد؟ بیان کرد: تجربه نشان داده است که خواه ناخواه میزان مشارکت در دور دوم انتخابات وارد فاز کاهشی میشود. اما در صورتی که آرای خاکستری همت به خرج دهند و در انتخابات شرکت کنند پزشکیان پیروز خواهد شد.
تاجرنیا درباره مهمترین چالش پیش روی مسعود پزشکیان در انتخابات دور دوم گفت: رقیب در تلاش است تا تمام ضعفهایی که در دولت آقای روحانی بوده است را به پزشکیان نسبت دهد. طرح دولت سوم نیز با همین هدف یعنی به چالش کشیدن پزشکیان مطرح شد.
وی ادامه داد: در حالی که اگرچه پزشکیان در برخی مباحث کلان مدافع طرحهای روحانی بوده است اما نگاه کاملا مستقلی نسبت به اداره کشور دارند. چالش دیگر پیش روی ما در انتخابات دور دوم عدم مشارکت مردم در انتخابات است که امیدواریم جبران شود.
تاجرنیا درباره اعلام موضع قالیباف در حمایت از سعید جلیلی گفت: شکاف سیاسی در طی سالیان گذشته رنگ باخته و در حال حاضر کارآمدی جایگزین آن شده است. قالیباف هم به دلیل خواستگاه اصولگرایی که دارد مجبور به حمایت از جلیلی شده است. چراکه ایشان (قالیباف) یک مدیر اجرایی کارآمد با رویکردی توسعه محور است، ویژگیهایی که هیچ سنخیتی با رویکرد جلیلی ندارد.
وی ادامه داد: عملکرد قالیباف در مجلس گواه گرایش او به تعامل با جریانات سیاسی داخل کشور و خارج از کشور است. مواردی که نشان میدهد شکاف زیادی میان رویکرد این دو (قالیباف و جلیلی) وجود دارد. جلیلی معتقد به یک نگاه منزوی و جذب اندیشانه است و کاملا در تعارض با رویکرد قالیباف است.
تاجرنیا در پایان گفت: بنابراین میتوان گفت قالیباف تحت تاثیر جریان اصولگرایی و برخی ملاحظات مجبور به حمایت از جلیلی شده است. در حالی که رویکرد و مسیر فکری ایشان به پزشکیان نزدیکتر است.