به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛ بیماری تب دنگی ناشی از نیش پشه آئدس و نوع ماده این پشه عامل انتقال این بیماری به انسان است؛ اما این نوع پشه در روز نیش میزد و به همین خاطر ممکن است افراد زیادی را درگیر کند.
در این باره باید گفت که در کشور ما هم مواردی شناسایی شده، اما طغیان نداریم. از آنجا که پشه آئدس در جای گرم و مرطوب زندگی و تخمریزی میکند، در مناطقی مانند گرگان، مازندران، هرمزگان و بوشهر خطر انتقال بیشتر است.
علاقه پشه آئدس به لاستیک
پشه آئدس به بوی لاستیک علاقه داشته و در آنجا زندگی میکند؛ بنابراین؛ آبهای راکد و تمیز از دیگر مکانهای مورد علاقه این پشه است که شرایط رشد و تکثیرش را فراهم میکند. آبهای راکد زیر گلدان و آب راکد موجود در صفحه زیرین کولرهای آبی از مکانهای خطرناکی است که پشه آئدس در آن زندگی میکند.
روشهای پیشگیرانه برای مقابله با بیماری تب دنگی
ممکن است پشه آئدس ممکن است از طریق سبد میوه و سبزیجات یا هر چیز دیگری وارد استان و محل زندگی ما شود؛ بنابراین، برای مقابله با این بیماری باید روشهای پیشگیرانه را در نظر داشته باشیم.
بنا بر این گزارش، با توجه به اینکه امسال شاهد افزایش این بیماری در کل دنیا و کشور هستیم، بنابراین آموزشهای لازم را جهت حساسسازی در اختیار مردم قرار میدهیم.
در این باره باید گفت، تب ناگهانی، درد شدید استخوان، درد عضلانی، درد در ناحیه چشمها و ظهور بثورات جلدی از مهمترین نشانههای این بیماری است. در صورتی که بیماری شدید باشد ممکن است منجر به بروز خونریزیهای خود به خودی در ارگانهای مختلف بدن شود.
این بیماری معمولا تا زمان بهبود 2 تا 3 هفته طول میکشد. زمان گزش پشه تا بروز علائم هم 2 تا 7 روز است. در صورت ابتلا باید هر چه سریعتر به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه شود.
گفتنی است، در خانه و محل زندگی حتیالامکان از زیر گلدانی استفاده نشود، چرا که این محل بهترین جا برای زندگی و تخمریزی این نوع پشه است، از لاستیک و مادههای پلاستیکی دوری کنند و آب زیر کولرها را جمعآوری کنند. لباسهای آستین بلند بپوشید، از کرمهای دافع حشرات استفاده کنید و اگر دچار علائمی نظیر تب ناگهانی شدید، هر چه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.