تابناک گزارش می دهد

مشی فکری «مارک ویولت» ضارب ترامپ؛ «آنتیفا» چیست؟

ضارب دونالد ترامپ نامزد ریاست جمهوری حزب جهموری خواه از اعضای آنتیفا معرفی شده است.
کد خبر: ۱۲۴۷۹۹۰
|
۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹ 14 July 2024
|
2164 بازدید

بین الملل تابناک: پس از ترور نافرجام دونالد ترامپ در سخنرانی انتخاباتی در پنسیلوانیا، پلیس آمریکا فردی به نام مارک ویولت، یکی از اعضای آنتیفا، را به عنوان ضارب دستگیر کرد.

«مارک ویولت» عضو انتیفا (جنبش سیاسی چپ‌گرا با ادعای عقاید ضدفاشیستی و ضدنژادپرستی) که عامل ترور دونالد ترامپ معرفی شده، قبل از ترور، ویدئویی منتشر کرده بود و در آن تاکید کرده بود: «عدالت در راه است» و سپس به سمت دوربین شلیک می‌کند.

اما آنتیفا چه باور و اعتقادی است؟

جنبش اَنتیفا به مجموعه‌ای از گروه‌های جناح چپِ مستقلِ ستیزه جوی ضد فاشیستی در ایالات متحده آمریکا گفته می‌شود. ویژگی اصلی گروه‌های انتیفا استفادهٔ آن‌ها از اقدام عملی است.

آن‌ها با تاکتیک‌های اعتراضی گوناگون، مانند فعالیت‌های دیجیتالی، خسارت مالی،  خشونت فیزیکی و آزار و اذیت علیه افرادی که آن‌ها به عنوان فاشیست،  نژادپرست یا راست تندرو می‌گمارند شرکت می‌کنند.  کنشگران درگیر در این جنبش تمایل دارند که ضدسرمایه‌داری باشند و وجه مشترک آن‌ها باور داشتن به ایده‌لوژی‌های چپ شامل آنارشیسم،  سوسیالیسم، و کمونیسم همراه با برخی از لیبرال‌ها و سوسیال دموکرات‌ها است.  تمرکز آن‌ها بر مبارزه با راست‌گرایی تندرو و برترپنداری نژاد سفید به شکل مستقیم و نه به وسیله ابزار‌های انتخاباتی است.

نشان‌واره Antifaschistische Aktion شبکه ضد فاشیست مبارز در دهه ۱۹۳۰ آلمان که الهام بخش جنبش آنتیفا بود.

گرچه هیچ ارتباطِ سازمانی بین اعضای انتیفا وجود ندارد. اما پیشینهٔ فعالیت انتیفا در آمریکا می‌تواند به جمهوری وایمار برسد. در آن هنگام نخستین گروهی که به نام انتیفا شناخته می‌شد Antifaschistische Aktion نام داشت که در سال ۱۹۳۲ با مشارکت حزب کمونیست آلمان شکل گرفته بود.

 تاریخچه

مارک بری نویسنده کتاب آنتیفا، کتابچه راهنمای ضد فاشیست‌ می‌گوید جنبش آنتیفای آمریکا از دهه ۱۹۸۰ (میلادی) با گروهی به نام «اقدام ضدنژادپرستی» آغاز شد و اعضای آن با فاشیست‌ها در گردهمایی‌های پانک‌ها در ایالت‌های غرب میانه آمریکا و جا‌های دیگر درگیر می‌شدند. در دهه نخست سده ۲۱ (میلادی) این جنبش تقریباً خاموش بود. اما با آغاز ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و شدت گرفتن سیاست‌های راست تندرو یا به اصطلاح آلت‌رایت، کار خود را دوباره آغاز کردند.

بنیان جنبش انتیفا اقدام عملی است. اسکات کرو سازمانده آنتیف، به یک مصاحبه‌کننده گفت: «ایدهٔ انتیفا این است که ما جایی می‌رویم که آن‌ها [جناح راست]می‌روند.

این سخنرانی‌های نفرت‌آمیز، استفاده از آزادی بیان نیست. اگر شما مردم را با آنچه می‌گویید و کار‌هایی که پشت آن‌ها انجام می‌دهید به خطر می‌اندازید پس حق آن را ندارید که این کار را بکنید؛ بنابراین ما برای ایجاد درگیری می‌رویم، تا آن‌ها را در جایی که هستند ببندیم. چون ما معتقدیم که نازی‌ها یا فاشیست‌ها نباید یک سخنگو داشته باشند». کتابچه راهنمای پست شده در یک ویگاه آنارشیستی با نام «It's Going Down» به کسانی که فقط می‌خواهند مبارزه کنند هشدار می‌دهد که برخورد فیزیکی و دفاع در برابر فاشیست‌ها بخشی ضروری از کار ضدفاشیست است، اما تنها یا لزوماً مهم‌ترین بخش نیست. انتیفا مخالف اقتدارگرایی در دولت آمریکا هستند.

در واقع  «اَنتیفا» یک اصطلاح پوششی برای گردهم‌آوری مجموعه‌ای از گروه‌ها، شبکه‌ها و افراد است.

تفاوت ها

 از آنجایی که انتیفا از گروه‌های مستقلِ جدا از هم تشکیل شده و هیچ سازمان یا عضویت رسمی‌ای وجود ندارد دانستن شمار گروه‌های فعال غیرممکن است. گروه‌های انتیفا معمولاً توسط شبکه‌های پشتیبانی همچون NYC Antifa پشتیبانی می‌شوند یا به شکل مستقل عمل می‌کنند.

 کنشگران معمولاً تظاهرات را از طریق رسانه‌های اجتماعی،  وبگاه‌ها، و فهرست‌های ایمیلی سازماندهی می‌کنند. بعضی کنشگران شبکه‌های همتابه‌همتایی ایجاد کردند یا از سرویس‌های رمزگذاری شده متن مانند سیگنال استفاده می‌کنند.  به گفته سلان، انتیفا یک راهبرد سازمان‌دهی و نه گروهی از مردم است. هرچند شمار اعضای انتیفا مشخص نیست، اما شمار اعضای جنبش پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۲۰۰ گروه در ایالات متحده با اندازه‌های متفاوت و میزان مشارکت‌های مختلف در آن حضور دارند. کنشگران انتیفا درگیر طیف وسیعی از ایدئولوژی‌ها هستند که معمولاً تمایل به چپ دارند و شامل آنارشیسم، سوسیالیسم، و کمونیسم همراه با برخی از لیبرال‌ها و سوسیال دموکرات‌ها می‌شوند.

به گفته برین لوین، مدیر مرکز مطالعات نفرت و افراط گرایی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سن برناردینو، کنشگران انتیفا در فعالیت‌های خشونت‌آمیز مشارکت می‌کنند. زیرا آن‌ها معتقدند که نخبگان در حال کنترل دولت و رسانه‌ها هستند؛ بنابراین آن‌ها باید بیانیه‌ای را علیه افرادی که آن‌ها را نژادپرست می‌بینند بیان کنند.

به گفته مارک بری، مورخ دانشیار کالج دارتموث که با اهداف جنبش ضدتروریست مخالف است، پیروانِ انتیفا مخالف مراجعه به پلیس برای جلوگیری از پیشرفت برترپنداری مردم سفیدپوست هستند. در عوض همان‌طور که در گردهمایی اتحاد راست‌گرایان ۲۰۱۷ در شارلوتزویل شاهد بودیم آن‌ها از مخالفت مردم با فاشیسم پشتیبانی می‌کنند.

اقدامات اعتراضی

گروه‌های انتیفا همراه با کنشگران بلوک سیاه از جمله کسانی بودند که به انتخابات سال ۲۰۱۶ و دونالد ترامپ اعتراض کردند.

آن‌ها همچنین در اعتراضات برکلی در فوریه ۲۰۱۷ علیه مایلو یینانوپولوس، سخنگوی آلت راست (راست‌گرایی آلترناتیو) مشارکت کردند که باعث جلب توجه بسیاری شد. رسانه‌ها گزارش دادند که آن‌ها «کوکتل مولوتف پرتاب کردند و شیشه‌ها را شکستند» و باعث آسیب ۱۰۰٬۰۰۰ دلاری شدند.

همچنین پس از آغاز مسالمت‌آمیز اعتراضات به کشته شدن جورج فلوید و سپس به خشونت کشیده شدن آن،  دونالد ترامپ،  رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا این گروه را در خشونت‌ها مقصر دانست و از قرار گرفتن آن در فهرست سازمان‌های تروریستی خبر داد.

اقدامات انتیفا با انتقاداتی از جمهوری‌خواهان،  دموکرات‌ها و مفسران سیاسی در رسانه‌های ایالات متحده مواجه شده‌است.  نانسی پلوسی در ۲۹ اوت ۲۰۱۷ خشونت کنشگران انتیفا را در برکلی محکوم کرد.  لورا اینگرم میزبان کنفرانس محافظه‌کار و همکار فاکس نیوز پیشنهاد کرد که انتیفا را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟