برخی کاربران توییتر این خبر را اینگونه تحلیل کردهاند که: «مسعود پزشکیان علناً گفته است که لیست کامل کابینه پیشنهادی را برای مشورت نهایی به رهبر انقلاب ارائه میدهد. برای اولین بار در جمهوری اسلامی، رئیسجمهور همه اعضای کابینه، نه فقط ۴ یا ۵ وزیر را با مشورت یا تأیید رهبری انتخاب میکند و آن را نیز به صورت علنی اعلام کرده است. پیش از این، اگر مشورتی هم بود، علنی اعلام نمیشد.»
از طرفی، کاربران طرفدار دکتر جلیلی در تحلیلهای این خبر آوردهاند که «ظاهراً قرار است ضعفهای دولت پزشکیان با پنهان شدن پشت رهبری از نقد و اعتراض مصون بماند.»
کاربران دیگر نیز بیان کردهاند که «این مشورت کردن با رهبر انقلاب به معنای مداخله ایشان نیست، بلکه اگر مورد یا مسئلهای وجود داشته باشد، ممکن است متناسب با مصالح کشور به رئیسجمهور مشورتی ارائه شود. آنچه اهمیت دارد، کارآمدی و کارنامه اعضای کابینه است و بر این اساس قضاوت صورت میگیرد.»
دیگر کاربرانی با گرایش اصلاحات نیز اعلام کردند که در دولتهای پیشین، از جمله دولتهای حسن روحانی و هاشمی رفسنجانی، مشورتهایی با رهبر در خصوص تشکیل کابینه صورت گرفته است. در برخی موارد، این مشورتها به حدی بوده که گفته میشود فهرست کابینه با دستخط رهبر نیز تأیید شده است
از طرفی، برای اولین بار است که پیش از تحلیف و تنفیذ، پایگاه و وب سایت رهبرانقلاب (Khamenei_fa) با رئیسجمهور منتخب گفتگو کرده است و حتی هدیه ای حاص(تصویر اولین دیدار پزشکیان با رهبری) را به وی اهدا کرده است، امری که پیش از این سابقه نداشته است.»