کیهان: گردن نگیری در شورای کذایی شروع شد

هر نظام سیاسی دارای هنجارها و معیارها و قوانین خود است که باید در تعیین مدیران لحاظ شود. در هیچ نظام سیاسی اجازه نمی‌دهند برخی مجرمان امنیتی و متهمان امنیتی در کنار چهره‌های سیاسی دیگر بنشینند و برای آن نظام مدیر ارشد پیشنهاد بدهند و حال آن که این اتفاق همین امروز در کشور ما رخ می‌دهد.
کد خبر: ۱۲۵۱۶۶۸
|
۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۳ 04 August 2024
|
8017 بازدید
|

 به گزارش تابناک، روزنامه کیهان در اخبار ویژه خود نوشت: مجرمان سابقه‌داری که با رخنه در شورای راهبری دولت اقدام به مهره‌چینی و پیشنهاد وزیر کردند، حالا همان پیشنهاد خود را گردن نمی‌گیرند و فرافکنی می‌کنند!

کیهان: گردن نگیری در شورای کذایی شروع شد

در این زمینه عباس عبدی عضو شورا در روزنامه اعتماد نوشت: «از نظر من و باتوجه به تجربه شورای راهبری چند نکته که از پیش برایم روشن بود، برجسته‌تر شد. اول اینکه از میان ظرفیت صددرصدی نیروی انسانی دارای صلاحیت کشور، فقط بخش اندکی احتمال می‌دهند که بتوانند در مصادر مدیریتی حکومتی قرار گیرند و شاید بیش از ۸۰درصدشان، پیشاپیش می‌دانند که قادر به حضور در این مناصب نیستند، زیرا معیارهای محدودکننده چنان است که به زور بیش از ۲۰درصد را اجازه ورود می‌دهد. تازه اگر آن معیارها سفت و سخت گرفته شود تا همین اندازه هم اجازه ورود نخواهند داشت. نیمی از این ۲۰درصد نیز علاقه‌ای به حضور در قدرت ندارند که آنها نیز شایسته‌ترین این ۲۰درصد هستند. چرا نمی‌آیند؟ چون معتقدند امکان کار کردن برای‌شان فراهم نخواهد بود. پس مجموعه مزبور فقط ۱۰درصد ظرفیت نیرو و سرمایه انسانی کشور را نمایندگی می‌کنند. هنگامی که این افراد برای رای اعتماد به مجلس برده شوند یا ملاحظات مجلس در انتخاب آنان درنظر گرفته شود، احتمالا به زیر ۵درصد می‌رسد و آنچه که از آن بیرون خواهد آمد، کمتر از ۵درصد است! ورودی و خروجی این قیف باید گشوده شود، این نحوه رفتار با سرمایه انسانی کشور فاجعه‌بار است. این پدیده را در وضعیت نظارت بر صلاحیت نمایندگان مجلس به خوبی می‌توان دید. این وضعیت آثار خود را در سه حوزه بیشتر نشان می‌دهد؛ جوانان، زنان و افرادی که با رویکردها و ارزش‌های رسمی کشور زاویه دارند یا تطبیق کامل ندارند. از آنجا که جوانان و زنان در چند دهه اخیر در معرض تغییر نگرش‌های بیشتری بوده‌اند، هر کدام در کوران حوادث گوناگون به نحوی زخمی شده‌اند و ورود آنان به ساختار مدیریت کشور با موانع بیشتری مواجه شده است. همچنین جوانان، به ویژه زنان جوان بیش از میانسالان و سالمندان تحت تاثیر اثرات منفی این تبعیض قرار گرفته‌اند.

علت هم روشن است؛ مسئولان ایرانی از جوانی در مصدر کارها بوده‌اند و می‌توانند تا ۵۰ سال در مصادر خود بمانند و اعتماد به نفس بی‌خودی درباره توانایی‌های خود دارند و چنان از دوستان و همکاران خود تعریف و تمجید می‌کنند که آدم تعجب می‌کند که اگر اینها این همه خوب هستند یا بودند، پس چرا خروجی آنان این همه نامطلوب است؟ در‌حالی که جوانان بسیار خلاق، شجاع و صادق وجود دارند که در داخل کشور و در دو بخش خصوصی یا نیمه‌خصوصی (عمومی) فعال هستند یا موافق با حضور در عرصه سیاسی نیستند یا در حال مهاجرت از کشور هستند که امیدواریم در دولت جدید این فرآیند معکوس شود. افراد جوان مسلط به موضوعات جدید جهانی و فن‌آوری‌های نو هستند و با شیوه‌های استارت‌آپی آشنا هستند ولی در عمل مانع حضور مؤثر آنان در سطوح بالای مدیریتی می‌شوند  چون در قالب‌های رسمی این ساختار تعریف و محدود نمی‌شوند. جوانان آن اندازه با محدودیت‌های سیاسی و مدیریتی مواجه شده‌اند که حتی اعتماد به نفس خود را نیز از دست می‌دهند. درباره افراد منتسب به اقوام و مذاهب گوناگون نیز همین قاعده برقرار است... جامعه ما جوان و ترکیبی از زنان و مردان و همه رویکردها و نگرش‌ها و گروه‌ها و در یک کلام متکثر است، ولی دولت ما پیر و مردانه و تک‌نگرشی است».

درباره این تحلیل گفتنی است: اولا نویسنده عضو شورا، پیشاپیش دارد فضا را درباره ضعیف و قابل دفاع نبودن فهرست پیشنهادی وزرا آماده می‌کند و گرنه نباید ادعای حذف 90 درصدی را مطرح می‌کرد.

ثانیا این فرافکنی پذیرفته نیست که شماری از محکومان امنیتی و برخی ذی‌نفعان سیاسی و اقتصادی پای فهرست‌بندی غنیمت‌گونه بنشینند و کار که تمام شد فرافکنی کنند و بگویند نظام سیاسی مجال مدیریت به 90 درصد جامعه نمی‌دهد. اگر حقیقت این‌گونه بوده باشد، پس مجرمان امنیتی و برخی عناصر بی‌کفایت یا بدسابقه در امور تخصصی وزارتخانه‌ها (به ویژه اقتصادی) دقیقا در شورا چه می‌کنند؟ گشودگی فضا (بلکه ولنگاری و تنوع) در پیشنهاد مدیران از این روشن‌تر و سند نقضی برای ادعای نویسنده اعتماد، قاطع‌تر از حضور خود وی در شورا؟!

ثالثا این که مثلا در معرفی معاون اول به جای جوانگرایی و سنجش توانمندی‌های اقتصادی برای هماهنگی کابینه، روی گرایش سیاسی فرد و حضور در دولت خاتمی تمرکز می‌شود و نهایتا برای یک کار اجرائی پیگیر و پر حجم یک فرد 73 ساله معرفی می‌شود، به بستگی نظام سیاسی ربط دارد یا نوع نگرش ائتلاف سیاسی پیروز در انتخابات، که حتی صدای اعتراض و نگرانی برخی فعالان سیاسی و رسانه‌های همسو را بر انگیخته، مبنی بر این که سن و سال برخی افراد پیشنهادی بسیار بالاست و بیشتر به گرایش‌های سیاسی خاص آنها (به عنوان سهم و غنیمت احزاب ائتلافی) تاکید شده تا توانمندی‌ها و توان هماهنگی و همگرایی در تیم کابینه.

رابعا هر نظام سیاسی دارای هنجارها و معیارها و قوانین خود است که باید در تعیین مدیران لحاظ شود. در هیچ نظام سیاسی اجازه نمی‌دهند برخی مجرمان امنیتی و متهمان امنیتی در کنار چهره‌های سیاسی دیگر بنشینند و برای آن نظام مدیر ارشد پیشنهاد بدهند و حال آن که این اتفاق همین امروز در کشور ما رخ می‌دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
یکی به کیهان جان بگه تو از همه بدتری بابا
پاسخ ها
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
مگر دولت رئیسی گردن گیر بود که حالا اینها باشند .کیهان اگر راست میگوید چرا در دولت قبل این موضوع را مطرح نمی کرد؟
ناشناس
|
Canada
|
۰۶:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
چرا این کیهان با همه چیز مخصوصاً مردم و مردم سالاری مخالف هست ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
یکی مومنی نیست شریعتمداری رو به آرامش دعوت کنه !!!! 3 سال برای دولت قبلی سکوت کردی یه سال هم برای اینا سکوت کن لطفا !!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
تو بگو یه هفته. هنوز یه هغته از تحلیف نشده دادوتفرقه افکنی شریعتمداری بلند شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
سوال :
آقای رئیسی در کابینه خود چند وزیر خود را از جناح اصلاح طلب انتخاب کرد که که اکنون انتظار عکس آن از پزشکیان می رود ؟!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
دلیلش اینه که آقای پزشکیان یکی از شعارهایش استفاده از نخبه ها و جوانان بودو شورایی برا معرفی وزیران تشکیل داد که در نوع خود اولین بار بود در کشور رئیس جمهور فرایند انتخاب وزیران را برای مردم شفاف کرد که تا به اینجاش قابل ستایش است و باعث بالا رفتن توقعات همه شد، اما متاسفانه در شوراشون افراد نخبه که نبودند هیچ اکثرا اشخاص سیاسی تندرو هستند با این حال امیدوارم خروجی این شورا وزیران نخبه و جوان باشه نه فقط مهره های اشخاص سیاسی شورا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
تو چرا می سوزی کیهان هنوز؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
8 سال باید متلک های هرزنامه کیهان رو تحمل کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
اگه تابناک مطاب شریعتمداری را توی حلق ما فرو نکنه من و شما کیهان بخون نیستیم و مغزمان در آرامش می مونه
ولی نمی دونم چه اصراری داره حتما حرفهای شریعتمداری را اینجا منتشر کنه !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
چرا این به اصطلاح مجرمان امنیتی و متهمان امنیتی به قول کیهان را کسی دستگیر و محاکمه نمی کند؟ چرا بعد از گذشت این همه مدت اتهام زنی تا کنون یک دادگاه برای بررسی تخلفات دولت آقای روحانی و وزرای او برگزار نشده است؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
کیهان کیه آخه بزرگش می کنید
عماالدین داور پناه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
درود
چرا نماد راست خشونت طلب یا همون بنیادگرا ها اینقدر عصبانی هستند ؟ می شود نتیجه گرفت کار این شورا کاملا درست و در جهت صحیح بوده است ، آقای بنیادگرا شفافیت را از ما اصلاح طلبان یاد بگیریید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
کیهان عصبانی باش که موارد بسیار دیگری در راه است .
در دولت قبل افراد نامناسب بسیار منصوب شدند که نتیجه آنرا داریم می بینیم .
دولت کار خود را می کند و مسولیت آنرا می پذیرد این قیل و قالها نتیجه ندارد .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟