به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت امور خارجه، علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست فوقالعادهِ وزیران خارجه کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی سخنرانی کرد.
متن سخنرانی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس،
برادران و خواهران،
سَلاَمٌ عَلَیْکُمْ وَ رَحْمَةُ اَللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ
ابتدا از اعضای سازمان همکاری اسلامی بخاطر موافقت با درخواست جمهوری اسلامی ایران و دولت فلسطین برای برگزاری این نشست و از دبیرکل محترم سازمان و همکاران ایشان برای سازماندهی شایسته آن تقدیر میکنم.
همچنین از اقدام شمار کثیری از دولتها در محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در تهران و نیز اعلام انزجار گسترده امت اسلامی از این جنایت، صمیمانه سپاسگزارم.
آقای رئیس،
طی ده ماه گذشته، رژیم ددمنش صهیونیستی وحشیانهترین جنایات تاریخ بشر را علیه مردم فلسطین در غزه و دیگر مناطق این سرزمین اسلامی مرتکب شده و به دلیل حمایتهای گسترده و بیدریغ برخی قدرتهای غربی بهویژه آمریکا از این رژیم، سازمان ملل نیز قادر به هیچ اقدام درخوری برای پایان دادن به این کشتار و تخریب بیسابقه علیه غیر نظامیان فلسطینی نبوده است.
به شهادت رساندن مجاهد خستگی ناپذیر شهید اسماعیل هنیه، نخست وزیر سابق دولت فلسطین و رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، که به دعوت رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در مراسم تحلیف جناب آقای پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران در تهران حضور داشت، تنها یک نمونه از جنایات تروریستی رژیم اسرائیل در منطقه و فراتر از آن است.
این جنایتها بار دیگر ثابت کرد که بنیاد و حیات رژیم اشغالگر قدس بر ترور، جنایت، تجاوز، نقض صلح، ایجاد ناامنی و بی ثباتی در منطقه و جنگ افروزی و نسل کشی استوار است.
این اقدام تروریستی شنیع، تجاوزی آشکار به حاکمیت ملی و یکپارچگی سرزمینی جمهوری اسلامی ایران، تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی و نقض جدی اصول بنیادین حقوق بینالملل و منشور ملل متحد است.
به همین دلیل، شورای امنیت ملل متحد که مسئولیت اولیه حفظ صلح و امنیت بینالمللی را به عهده دارد، باید به مسئولیت خود در قبال چنین نقض جدی و جنایت هولناکی عمل کرده و رژیم اسرائیل را به خاطر ارتکاب این جنایات و نقضها مسئول شناخته و زمینه محاکمه و مجازات آمران و عاملان این جنایات را فراهم آورد.
در عین حال، مسئولیت آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم اسرائیل در ارتکاب این جنایت هولناک - که انجام آن بدون موافقت و حمایت اطلاعاتی آمریکا ممکن نبود - نباید نادیده گرفته شود.
ما بارها نسبت به پیامدهای منفیِ جدیِ شرارتهای رژیم اشغالگر اسرائیل علیه صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی هشدار داده و علیرغم اقدامات خصمانه و مکرر آن رژیم علیه اتباع، منافع و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران، همواره حداکثر تلاش را به عمل آوردهایم تا از گسترش افزونتر تنش و درگیری در منطقه جلوگیری شود.
پس از حمله تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق نیز، ما بلافاصله شورای امنیت را از اقدامات غیرقانونی این رژیم مطلع کرده و از شورا خواستیم تا این اقدام جنایتکارانه و تروریستی را قاطعانه محکوم نماید و اقدامات لازم را برای جلوگیری از تکرار چنین جنایات و تجاوزاتی انجام دهد.
اما آمریکا نه تنها موضعی در محکومیت این حمله اتخاذ نکرد بلکه مانع شورای امنیت در انجام وظیفه ذاتی خود برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی شد و از اقدام کاملاً حداقلی شورا در صدور بیانیه مطبوعاتی پیشنهادی در محکومیت اقدام وحشیانه رژیم اسرائیل نیز جلوگیری کرد و بدین تمام راههای دیپلماتیک را مسدود کرد. تحت چنین شرایطی بود که جمهوری اسلامی ایران رأساً از حق دفاع مشروع خود استفاده و اقدام ضروری و متناسبی را علیه رژیم مذکور انجام داد.
در حال حاضر نیز در غیاب هر گونه اقدام متناسب شورای امنیت در برابر تجاوزات و نقضهای رژیم اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران گزینهای جز استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع در برابر تجاوزات این رژیم ندارد. چنین اقدامی برای جلوگیری از تجاوزات افزونتر این رژیم به حاکمیت، اتباع و سرزمین جمهوری اسلامی ایران ضروری بوده و در زمان لازم و به صورتی متناسب انجام خواهد شد.
آقای رئیس،
در برابر جنایات گسترده و دهشتناک رژیم اسرائیل علیه ملت فلسطین و نیز حملات تجاوزکارانه آن به سایر کشورهای منطقه، از جمله لبنان، یمن و سوریه اکنون سازمان همکاری اسلامی در معرض آزمونی جدی قرار گرفته است.
اقدامات سازمان در واکنش به این وضعیت باید جامع، قاطع و متناسب با انتظارات فزاینده امت اسلامی برای جلوگیری از این روند خطرناک علیه ملت و سرزمین فلسطین و منافع جمعی امت اسلامی باشد.
در اتخاذ هر اقدامی، باید نقش محوری آرمان فلسطین در ایجاد سازمان همکاری اسلامی، نظاممندی، شدت و گستردگی جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه ملت و سرزمین فلسطین، و همچنین گستردگی و شدت اعتراضات ملل آزاده و مسلمان جهان به این جنایات مد نظر قرار گیرد.
بر این اساس، سازمان باید مجدداً حمایت قاطع خود را از آرمان فلسطین اعلام و قاطعانه تأکید کند که تنها راه حل بحران کنونی در منطقه رسیدگی به علل ریشهای آن، یعنی اشغال غیرقانونی فلسطین و دهها سال ظلم و جنایت علیه ملت این سرزمین است و بدون رفع اشغال و تحقق همه حقوق آنها، بویژه در تعیین سرنوشت و تأسیس دولت مستقل فلسطین در تمامی این سرزمین به پایتختی قدس امکان پذیر نخواهد بود.
باید مجدداً تأکید شود که مقاومت در برابر اشغال با استفاده از تمامی وسایل از جمله مبارزه مسلحانه - که در دهها قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل نیز مورد تأیید و تأکید قرار گرفته است - حق ذاتی هر ملت تحت اشغال خارجی است و بنابراین ملت فلسطین شامل گروههای مقاومت فلسطینی نیز کاملاً از چنین حقی برخوردارند.
کشورهای اسلامی باید بار دیگر اعلام کنند که سیاستها و اقدامات رژیم اسرائیل در کل سرزمینهای اشغالی فلسطین، بویژه در غزه مصداق بارز و غیرقابل انکار تجاوز، اشغال، آپارتاید، نقض نظاممند، گسترده و عامدانه حقوق بشر، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی است.
در این راستا احیای ایده برابری صهیونیسم با نژاد پرستی از اهمیت اساسی برخوردار بوده و لازم است در دستور کار قرار گیرد.
سازمان باید مجدداً خواستار پایان دادن به نسل کشی رژیم اسرائیل در غزه، برقراری آتش بس فوری، کامل، دائمی و بی قید و شرط، خروج فوری، کامل و غیرمشروط آن از کلیه سرزمینهای اشغالی، بویژه غزه، رفع فوری، کامل و همیشگی محاصره غزه، باز کردن کلیه راههای زمینی، هوایی و دریایی برای کمک رسانی فوری، کافی و دائمی به مردم فلسطین بویژه در غزه، فراهم شدن زمینههای بازسازی سریع و کامل زیرساختها و نیز پرداخت غرامت کامل خسارات وارده به مردم و امکانات و سرزمین فلسطین گردد.
درخواست از شورای امنیت برای اعمال فشار جدی بر رژیم صهیونیستی برای اجرای قرارهای موقت الزام آور صادره توسط دیوان بینالمللی دادگستری در پایان دادن به نسل کشی در غزه باید بار دیگر مورد توجه واقع گردد.
در این راستا باید بر اهمیت رأی مشورتی ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۴ دیوان بینالمللی دادگستری در خصوص آثار اشغال فلسطین توسط رژیم اسرائیل تأکید گردیده و نمایندگیهای دائم اعضای سازمان همکاری اسلامی در نیویورک و ژنو موظف گردند از کلیه ظرفیتهای سازمان ملل بویژه مجمع عمومی، شورای امنیت و شورای حقوق بشر برای استفاده گسترده و مؤثر از رأی مذکور در راستای تحقق آرمان فلسطین استفاده کنند.
همچنین، سازمان باید بار دیگر نقض جدی حاکمیت ملی و تمامیت ارضی دولتهای منطقه توسط رژیم اشغالگر قدس را قویآً محکوم کرده و حمایت قاطع خود را از حق ذاتی آنها در دفاع مشروع در برابر تجاوزات آن رژیم اعلام کند.
آقای رئیس،
در پایان باید تأکید کنم در شرایطی که یکی از رهبران نژادپرست رژیم صهیونیستی در یک موضع گیری مطلقاً شرم آور، حتی از انسانی و اخلاقی بودن کشتار میلیونی فلسطینیها در غزه از طریق گرسنگی دادن به آنها سخن به میان آورده است، همبستگی جدی و حمایت عملی از ملت فلسطین در این شرایط سخت تا چه اندازه مهم و دارای ضرورت و فوریت است.
بدون تردید، این امر یک وظیفه انسانی، اسلامی و اخلاقی است. امروز امت اسلامی، بویژه زنان و کودکان فلسطینی تحت اشغال و بمباران در غزه و ارواح طیبه حدود چهل هزار نفر شهید فلسطینی در غزه نظارهگر ما هستند. ما باید در انجام این وظیفه خطیر، مسئولانه و قاطع عمل کنیم.
جمهوری اسلامی ایران نیز در راستای مواضع اصولی همیشگی خود در حمایت قاطع از تحقق همه حقوق ملت فلسطین، آماده همکاری با سازمان و اعضای آن در انجام این وظیفه انسانی و اسلامی است.
جمهوری اسلامی ایران راه حل نهایی را در رفع کامل اشغال، بازگشت کلیه آوارگان فلسطینی و برگزاری همه پرسی با مشارکت ساکنین اصلی فلسطین و تشکیل دولت فلسطینی به پایتختی قدس میداند.
والسَلاَمٌ عَلَیْکُمْ وَ رَحْمَةُ اَللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ.