بین الملل تابناک: ارتش رژیم صهیونیستی سربازان و شهروندان خود را از ماندن در جمهوری آذربایجان و گرجستان به دلیل تهدید حملهای احتمالی از سوی ایران منع کرده است.
خبرگزاری آپا با انتشار این مطلب گزارش داد: شبکه تلویزیونی و رادیویی «کان» اسرائیل گزارش کرده است که طبق دستور ریاست ارتش، شهروندان اسرائیلی که در حال حاضر در خدمت ارتش اسرائیل و مسافر این ۲ کشور قفقاز جنوبی هستند، باید فورا، به اسرائیل بازگردند.
دستور فوق به دلیل نزدیک بودن آذربایجان و گرجستان به ایران و مرزهای مشترک ایران و آذربایجان صادر شده است.
پیشتر نیز روزنامه تلگراف به نقل از افراد نزدیک به مسعود پزشکیان مدعی شده بود که سپاه پاسداران برای حمله موشکی به تلآویو فشار میآورد، اما پزشکیان پیشنهاد کرده مراکز مرتبط با اسرائیل در جمهوری آذربایجان یا کردستان عراق هدف قرار داده شود و قبل از حمله نیز این کشورها مطلع شوند.
متعاقب این خبر، سازمان رسانهای جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیهای حضور هرگونه نیروی خارجی در این کشور را تکذیب کرده است.
در این بیانیه آمده است: شبکه «ایران اینترنشنال»، روزنامه «تلگراف» و آژانس رسانهای «کان» اقدام به جعل اطلاعات کردهاند که با استانداردهای بینالمللی روزنامهنگاری همخوانی ندارد.
سازمان رسانه های جمهوری آذربایجان در بیانیه خود آورده است: نیروی نظامی هیچ کشور خارجی در خاک آذربایجان حضور ندارد و دستکاری اطلاعات براساس اطلاعات نادرست در این زمینه را بهشدت محکوم میکنیم.
در این بیانیه آمده است: این اطلاعات با هدف گمراه کردن افکار عمومی داخلی و بینالمللی منتشر شده است.
این اخبار در حالی است که برخی رسانه ها از جمله شبکه تلویزیونی TELE 1 از ایجاد پایگاه اطلاعاتی و نظامی اسرائیل در دهکده زنگلان (در نزدیکی مرز ایران) خبر داده بودند. به گفته این شبکه، این پایگاه توسط موساد ساخته می شود و نگرانی ایران از همکاری اطلاعاتی و نظامی باکو و تل آویو مشروع است.
پیشتر از این و در مارس ۲۰۱۲، مجله فارین پالیسی در گزارشی نوشته بود که نیروی هوایی اسرائیل ممکن است در حال آمادهسازی برای استفاده از پایگاه هوایی واقع در ۵۰۰ کیلومتر از مرز ایران، برای حملات هوایی علیه برنامه هسته ای ایران باشد.
در زمان جنگ قره باغ نیز برخی رسانه ها از کمک تسلیحاتی اسرائیل به جمهوری آذربایجان خبر داده بودند. در این راستا شبکه سیانان در گزارشی به تاثیر پهپادها و تسلیحاتی که اسرائيل در اختیار جمهوری آذربایجان در این جنگ قرار داده پرداخته بود.
یورونیوز هم در گزارش می آورد تجهیزات اسرائیلی بیشتر واردات تسلیحات جمهوری آذربایجان را تشکیل می دهد. مقامات آذربایجان تسلیحات اسرائیل را جزء لاینفک موفقیت کشورشان در قره باغ در طول جنگ ۲۰۲۰ معرفی کردند.
به اعتقاد یورونیوز در حالی که بیش از صد هزار ارمنی از قره باغ گریختهاند، روابط اسرائیل و آذربایجان بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است و آذربایجان و اسرائیل شرکای نظامی نزدیکی هستند.
به اعتقاد این رسانه جمهوری آذربایجان و اسرائیل، «اطلاعاتی را در مورد ایران، دشمن اصلی اسرائیل، به اشتراک می گذارند. آذربایجان همچنین به سازمان جاسوسی اسرائیل موساد اجازه داده است که از این کشور به عنوان مرکزی برای جاسوسی از ایران استفاده کند.»
به گفته افرایم اینبار، کارشناس روابط اسرائیل و آذربایجان و رئیس مؤسسه استراتژی و امنیت قدس، روابط بین این دو از سال ۲۰۲۰ قویتر شده است. وی میگوید که اسرائیل میخواهد شهرت خود را به عنوان تامین کننده قابل اعتماد (تسلیحات) آذربایجان حفظ کند.
از سوی دیگر و بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI)، بیش از ۶۰ درصد از واردات تسلیحات آذربایجان بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ از اسرائیل انجام شده است که ۱۳ درصد از صادرات اسرائیل را در مدت مشابه تشکیل میدهد. تحقیقات SIPRI نشان میدهد که آذربایجان طیف گستردهای از پهپادها، موشکها و خمپارهها را بین سالهای ۱۰۱۰ تا ۲۰۲۰ از اسرائیل خریداری کرده است.
در پی اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در ترور و به شهادت رساندن شهید «اسماعیل هنیه» رئیس پیشین دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(جنبش حماس) در تهران، مقامات ایران و دیگر رهبران محور مقاومت وعده «مجازات سخت» این رژیم را دادهاند.
شهید هنیه که برای شرکت در مراسم تحلیف «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور ایران به تهران سفر کرده بود، طی اصابت یک پرتابه کوتاهبرد با سری جنگی در بامداد ۱۰ مرداد به محل اسکان او در پایتخت به شهادت رسید.
تدابیر امنیتی برای حفاظت از اماکن نظامی حساس رژیم صهیونیستی و مقامات آن در روزهای اخیر، از بیم پاسخ ایران و دیگر گروههای مقاومت افزایش یافته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.