محسن رضایی: بسیجیان باید در این حوزه‌ها کمک کنند

وی به اهمیت جغرافیای اقتصادی ایران نیز اشاره کرد و افزود: ایران در چهارراه اقتصادی دنیا قرار دارد و جاده ابریشم از این سرزمین عبور می‌کرد. در زمان صفویه ایران بیش از تولید داخلی، از تجارت بهره‌مند بود و تجارت باعث رونق اقتصادی کشور می‌شد.
کد خبر: ۱۲۵۳۷۴۱
|
۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰ 14 August 2024
|
2002 بازدید

محسن رضایی: بسیجیان باید در این حوزه‌ها کمک کنند

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در دوره دانش‌افزایی و توانمندسازی اساتید بسیجی جهادگر تبیین(گفتمان انقلاب اسلامی؛ بایدها و نبایدها) که در مشهد مقدس درحال برگزاری است، اظهار کرد: بسیجیان به‌عنوان پیشقراولان سیاسی و انقلابی کشور لازم است در پیشرفت کشور و تثبیت جمهوری اسلامی نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش تابناک، دکتر محسن رضایی از بسیجیان خواست در این روزها فعالیت‌های خود را افزایش دهند و به موضوع "تبیین" به‌عنوان یک وظیفه مهم بپردازند.

وی با اشاره به مفهوم "تبیین"، توضیح داد: این مفهوم می‌تواند دو کاربرد متفاوت داشته باشد: یکی برای توجیه وضع موجود و دیگری برای پیشروی در میدان آینده. تبیین برای تشریح و توجیه وضع موجود در مواقع خاص می‌تواند یک استراتژی مفید باشد، لیکن در شرایط کنونی تبیین باید بیشتر برای میدان و پیشروی به جلو به کار گرفته شود. 

دبیر شورایعالی اقتصادی سرای قوا در ادامه به تاریخچه‌ای از تبیین برای میدان اشاره کرد و گفت: بعد از فروپاشی تمدنی چندصدساله در ایران، این مفهوم توسط امام خمینی (ره) و در جریان انقلاب اسلامی به جامعه ایران وارد شد. تبیین برای پیشروی و نه برای سکون و درجا زدن، گفتمان غالب نیروهای انقلابی گردید.

سردار رضایی از نقش تبیین در دوران دفاع مقدس نیز سخن گفت و افزود: این تبیین‌ها نه تنها سوالات و ابهامات ذهن‌ها را برطرف می‌کرد، بلکه مردم را برای حضور در میدان نبرد و پیشروی آماده می‌ساخت. 

وی با تأکید بر نیاز به تبیین برای میدان در زمان حال، افزود: میدان کنونی ایران باید با توجه به سه عنصر اصلی "اقتدار"، "فرهنگ" و "تجارت" برنامه‌ریزی شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به اهمیت شناخت سرزمین و مردم ایران اشاره و بیان کرد: ایران دارای دو نعمت بزرگ سرزمینی، یعنی ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک، ویک نعمت اجتماعی، یعنی مردم است که می‌تواند قدرتی عظیم در منطقه ایجاد کند.

دکتر رضایی از سیاستمداران خواست تا این ویژگی‌های ایران را درک کرده و بر اساس آن، سیاست‌های داخلی و خارجی کشور را تنظیم کنند.

وی به اهمیت جغرافیای اقتصادی ایران نیز اشاره کرد و افزود: ایران در چهارراه اقتصادی دنیا قرار دارد و جاده ابریشم از این سرزمین عبور می‌کرد. در زمان صفویه ایران بیش از تولید داخلی، از تجارت بهره‌مند بود و تجارت باعث رونق اقتصادی کشور می‌شد.

او با تأکید بر اینکه سرزمین ایران قابلیت تولید قدرت و ثروت را دارد، به ضعف در ایران‌شناسی اشاره کرد و گفت که بسیاری از فرصت‌های عظیمی که این سرزمین در اختیار ما قرار می‌دهد، نادیده گرفته شده‌اند. 

دکتر رضایی همچنین بر اهمیت مردم تأکید و اضافه کرد: مردم ایران باهوش، خلاق و نوآور هستند و جزو ملت‌های فرهنگ‌ساز به شمار می‌روند. ایرانی‌ها با فرهنگ‌سازی خود، توانسته‌اند در برابر فرهنگ‌های وارداتی مانند فرهنگ غربی مقاومت کنند و هویت خود را حفظ کنند.

دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سرای قوا از تلاش‌های طولانی‌مدت برای از بین بردن آثار تمدنی و فرهنگی ایران یاد کرد و گفت: با وجود این تلاش‌ها، ملت ایران به دلیل ویژگی‌های فرهنگی و حماسه‌آفرینی خود، همچنان مقاوم مانده‌اند.

دکتر رضایی با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در تاریخ ایران، آن را به‌عنوان یک بسیج تاریخی توصیف کرد که از زمان انقلاب آغاز شده و تا ظهور ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به خاطره‌ای از یکی از رزمندگان بسیجی در دوران جنگ تحمیلی، تأکید کرد: بسیجیان به‌عنوان افرادی مسئول از سوی خداوند، با قاطعیت به میدان می‌رفتند و با ایمان به پیروزی، به آزادی بشریت و از جمله‌ قدس و تحقق اهداف بزرگ انقلاب فکر می‌کردند. 

دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سرای قوا به نقش تبیین در آینده پرداخت و گفت: تبیین دیروز برای پیروزی در انقلاب و جنگ بود، اما تبیین امروز باید برای میدان‌های جدید فرهنگی و اقتصادی باشد.

او اضافه کرد: آنچه تا کنون به دست آمده است، یعنی اقتدار، باید حفظ و اما نباید به آن اکتفا شود، سه مؤلفه اصلی اقتدار "علم"، "تدبیر" و "فناوری" است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این‌ها باید با قدرت نظامی و نیروهای مسلح ترکیب شوند، اما برای ساختن یک تمدن جدید، فرهنگ و تجارت نیز باید در کنار این اقتدار قرار گیرند.

دکتر رضایی از ضرورت تبیین برای فرهنگ‌سازی و اقتصاد و تجارت در جامعه امروز سخن گفت و افزود که این تبیین باید ارزش‌های متناسب با روحیات جوانان را ایجاد کند و آن‌ها را به میدان بکشاند.

وی در ادامه سخنان خود بر اهميت فرهنگ‌سازي و تجارت به‌عنوان ارکان حياتي براي تقويت اقتدار کشور تأکيد کرد و گفت: «تجارت به معناي کريدورها و حمل‌ونقل است و در حال حاضر، با ايجاد کريدورهاي حمل‌ونقل توسط کشورهاي مختلف در اطراف کشور، قصد بی خاصيت سازی تجارت ایران را دارند.» 

دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سرای قوا بیان کرد: برخی کريدورهايي از درياي خزر به سمت اروپا و هند و برخی دیگر کريدورهايي به سمت مديترانه ایجاد کرده‌اند که در آینده باعث ايجاد فشار اقتصادي و محاصره تجاري بر ايران شوند. 

دکتر رضايي با انتقاد از عدم توجه کافي به موضوع تجارت و فرهنگ، گفت: اگر اقتدار کشور تنها بر پايه قدرت نظامي و سياسي باشد، بدون پشتيباني فرهنگ و تجارت، به مرور زمان ضعيف و دچار فرسودگي خواهد شد. 

وي همچنين بر اهميت شتاب در پيشرفت‌هاي فرهنگي و اقتصادي تأکيد کرد و گفت: «اکنون، پيشرفت‌هاي اقتصادي و فرهنگي کشور بسيار کند است و نياز به سرعت بيشتري دارد. ما بايد بررسي کنيم که چگونه مي‌توان سرعت پيشرفت را افزايش داد.»

دکتر محسن رضايي به لزوم توجه به ظرفيت‌هاي داخلي کشور نيز اشاره کرد و گفت: «ما بايد به خودشناسي برگرديم و ببينيم چه نعمت‌هايي داريم. سرزمين ما داراي استعدادهاي فراوان و مردم بزرگ و عظيمي است که بايد براي فعال کردن اين منابع عظيم، برنامه‌ريزي کنيم. 

وي ادامه داد: بايد براي حفظ اقتدار و مقابله با هجمه‌ها، به تبيين وضعيت موجود پرداخته و از آن دفاع کنيم، اما نبايد به توجيه وضع موجود بسنده کنيم چرا که اين کار ممکن است منجر به نااميدي و توقف پيشرفت شود.

دکتر رضايي با تأکيد بر اصل نظامي «پدافند با آفند»، افزود: تنها با حمله و پيشروي مي‌توان مشکلات را حل کرد و در غير اين صورت، با دفاعِ تنها به نتيجه مطلوب نخواهيم رسيد. 

وي در پايان، از تمامي اعضاي بسيج خواست تا با توجه و اهمیت دادن به فرهنگ و تجارت در کنار اقتدار، ميان دانشجويان و جوانان رفته و کمک کنند تا آن‌ها نيز بتوانند آينده خود را به‌درستي تشخيص داده و به پيشرفت کشور کمک کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟