به گزارش تابناک ورزشی، درخواست مبینا نعمتزاده، مدالآور المپیکی ایران که توانست مدال برنز تکواندو را کسب کند، برای تحصیل در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران، واکنش برانگیز شده است. کاربران تابناک هم نسبت به این درخواست واکنشهای جالبی داشتند که بخشی از آنها را مرور کردهایم. در این بخش، کاربرانی که در بخش نظرات کادر نام را پر کرده باشند و نامی حتی مستعار روی نظر آنها به ثبت رسیده باشد، نقطه نظرشان با نام اعلام شده منتشر شده است که لزوماً نام صحیح این کاربران نیست.
کاربری ناشناس با توجه به درخواست مبینا نعمتزاده برای تحصیل در رشته پزشکی نوشته است: «در لیاقت و حق ایشان برای ادامه تحصیل در یک رشته و دانشگاه خوب شکی نیست، منتها رشته تحصیلی باید متناسب با تخصص ورزشی ایشان باشد؛ یعنی تربیت بدنی. به نظر من تا همین جای کار هم سهمیههای ناعادلانه، دانشگاههای غیر دولتی و معادلسازی مدارک اوکراین، چین، روسیه، ارمنستان و... فاجعه را رقم زدهاند خودمان بدترش نکنیم...»
کاربر ناشناس دیگری نوشته است: «ایشان که میگویند درسخوان هستند، خب درس بخوانند، کنکور بدهند، بروند پزشکی. دکتر پزشکیان که نهجالبلاغه خوانده و مفهوم عدالت را میفهمد، اگر چنین کاری کند نشان میدهد حرفهایش اعتباری ندارد. این خانم استعداد ورزشی دارد، بسمالله، در تحصیل در مسیر استعدادش (رشتههای ورزشی) راهی است که به رویش باز است. اگر اختراعی پزشکی داشت، حقش بود با سهمیهی پزشکی آن را پرورش دهد.» کاربر دیگری هم در این خصوص معتقد است: «ایشان اگر پزشکی را دوست دارد باید درس بخواند. حالا که سراغ ورزش رفته یعنی ورزش برایش در اولویت بوده. جان مردم که بازیچه نیست.»
کاربری به نام حامد در پاسخ و به نوعی حمایت از درخواست نعمتزاده نوشته: «داداش، نمیگه که به من مدرک پزشکی بدید، میگه اجازه حضور در دانشگاه در این رشته رو بدید. اگر استعداد داشته باشم میتونم بخونم، نداشته باشم خود به خود مشروط میشم و اخراج.»
حسین، کاربر دیگری هم معتقد است که قبول در دانشگاه نیازمند داشتن پول است و در این خصوص اعتقاد دیگری دارد: «اشتباه نکن. الان قبولی در پزشکی ربط زیادی به استعداد نداره. شما ضریب هوشی بالای ۲۰۰ هم داشته باشی، تضمینی برای قبولی کنکور و پزشکی نیست. الان باید بابات سرمایهدار باشه و بهترین معلمهای کنکور بهت درس بدن تا بتونی رتبه خوب بگیری (رسماً اعلام شد که 98 درصد قبولیهای پزشکی از مدارس سطح یک ایران بودند) افراد کم برخوردار تو خواب و رویا هم نمیتونند پزشکی بخونند.»
کاربر حامد هم معتقد به تخصیص سهمیه و درصد به مدالآوران المپیک است: «با توجه به امتیاز معافیت از خدمت برای پسران، میشه برای دختران مدالآور المپیک هم در حد قرار گرفتن در سهمیه منطقه ۳ یا مثل ۴۰ نفر برتر المپیادهای دانشآموزی که ۲۰ درصد به نمرههای کنکورشون ضریب مثبت میزنند، امتیاز در نظر گرفت. مگه کلاً چند نفر ایرانی تو المپیک مدال میارن؟» کاربر ناشناسی هم در تأیید نظر حامد نوشته: «معادل با منطقه ۳ (مناطق محروم) گزینه خوبی برای هم پسران و هم دختران قهرمان هست. اینها اینقدر باید تمرین کنند که وقت کمی برای آمادگی کنکور دارند و رقابتشون عادلانه نیست. در هر صورت باید کنکور شرکت کنند تا از حداقل فیلتر سنجش قابلیت تحصیلی رد بشن.»
کاربر دیگری معتقد است: «با سرمايه و حمايت اين مملكت رفته و مدال آورده و سوار هواپيما شده و پاريس را هم ديده كه احتمالاً خوابش را هم نمیديد، درود و تشكر داريم از ايشان. خب اين همه فخر فروشی و درخواست نداره ديگه. اون كسانی كه لحظه لحظه جان بر كف ايران عزيز هستند و بی ادعا چی بگن؟ اون مرزبانی كه شب و روز لب مرز هست تا امثال ايشان راحت باشند چی؟» یک کاربر ناشناس دیگر نوشته است: «ایشان برای کسب مدال خیلی زحمت کشیدند جای شکی نیست تمامی قهرمانان پاداش تلاششان را میگیرند، هرچند ممکن است با امکانات موجود و پاداشی که میگیرند قابل مقایسه با قهرمانان کشورهای دیگر نباشد. اما درخواست رشته پزشکی بدون آزمون غیرمنطقی است.» همچنین یک کاربر دیگر در نقد درخواست مدالآور المپیکی ایران نوشته است: «خیلی از دوستان ایشون هم برای ورزش نکردن و صبح تا شب درس خوندن برای پزشکی انرژی و زمان گذاشتند. چه ربطی داره که مبینا بیاد پزشکی!» و کاربر ناشناس دیگری هم معتقد است: «نمیدانم این چه فرصتطلبی است. اگر ورزشکاری باید در رشته ورزشی ادامه تحصیل دهی.» کاربری هم در تأیید این نظر نوشته است: «کاملاً درست هست استعداد و علاقه ایشان در زمینه ورزش است و نه پزشکی. اگر علاقه به پزشکی داشت باید میرفت دنبال درس پس معلومه به درس علاقه ندارد و علاقهاش ورزش بوده.» کاربر ناشناس دیگری با انتقاد از تصمیم برخی مسئولین از جمله رئيس دانشگاه تهران نوشته است: «درسته. ولی خدا کنه بعضی مسئولین برای اینکه خودشون را مثلاً نشون بدند، قبول نکنند و این کار را باب نکنند. مثل رئيس دانشگاه تهران که همون روز اول قبول کرد. حیف نام دانشگاه تهران.»
دانشجو نام کاربر دیگری است که انتقادی را نسبت به مسعود پزشکیان داشته و نوشته: «چیزی که خود دکتر پزشکیان بهش افتخار میکردن قبولی در رشتهی پزشکی بدون سهمیه و با درس خواندن ایشون بوده. با قبول این درخواست غیر معقول، فقط دلسردی بچههایی که برای کنکور زحمت میکشن رو به دنبال داره. تا همین حالا هم کلی از استعدادهای کشور به علت همین ناعدالتیها از کشور خودشون رفتن.»
کاربر دیگری هم که معتقد به سهمیهبندی برای مدالآوران است، نوشته: «اگه مدالآوران المپیک را به ترتیب نوع مدال (برنز، نقره و طلا) مشابه سهمیه ایثارگران ۵ درصد، ایثارگران ۱۰ درصد و سهمیه شاهد ۲۵ درصد معادلسازی کنند، مشروط به ثبت نام در کنکور بلامانع است. مدال ایشون برنزه و با سهمیه ایثارگران هم نمیتونه پزشکی قبول بشه. باید طلا بیاره تا با سهمیه ۲۵ درصد شاهد قطعاً بره پزشکی. البته این فقط پیشنهاد بود.»
کاربری هم نوشته است: «باید با این درخواست وقیحانه مخالفت کنن... کدوم استعداد..؟؟!!! استعداد داره بره مثل بچههای دیگه کنکوری بشینه و بخونه... بچههای دیگه که درس میخونن و با این همه استرس دست و پنجه نرم میکنن چه گناهی دارن...» کاربری هم نوشته است: «خدا رو شکر ایشون عاشق جراحی قلب نبود وگرنه درخواستش مستقیم ورود به دوره فوق تخصصی میشد!!! دخترم برو دنبال همون ورزش که توش استعداد داری و تلاش کردی، فوقش یه کارشناسی تربیت بدنی هم بگیر.» یک کاربر ناشناس هم نوشته است: «وضعیت علم و تخصص تو کشورمون نتیجه همین سهم دادن به هر کی از راه رسیده است. زحمت کشیدی درست دستتم درد نکند. ولی درخواستت غیر معقوله. اگه یه پزشک درخواست مدال کند درسته؟؟»
رضا، کاربری هم که تخصیص سهمیه به مبینا نعمتزاده را ظلم خوانده، نوشته است: «ایرانیها از موقعیتشون سو استفاده میکنند؟ سهمیه یعنی ظلم مطلق مگه ما مردم خواستیم که برامون مدال برنز بیاره؟ که از اونطرف با گرفتن سهمیه به خودمون ظلم کنه، من آدمایی را میشناسم که ۵ ساله پشت کنکور هستن روزی ۱۵ ساعت درس خوندن اما نتونستن پزشکی قبول بشن.»
کاربری هم معتقد است نعمتزاده میتواند راحت در هر دانشگاهی پذیرش بگیرد و در این خصوص نوشته است: «مبینا بهترین سالهای عمرشو گذاشته تمرین کرده و مدال برده که مسلماً نشون از سختکوشی و استعداد ایشون داره و نشون میده توی هر کاری که علاقه داشته باشه میتونه بهترین باشه. مطمئناً اگه همین زمان رو صرف حفظ کردن یه سری کتاب و نکته کنکوری کرده بود و معلم خصوصی گرون قیمت، میتونست بهترین دانشگاه قبول شه. همین الان مبینا میتونه از بهترین دانشگاههای آمریکا یا کانادا پذیرش بگیره. در واقع افتخار هر دانشگاهی هست که ایشون را داشته باشه.»
صدف یکی دیگر از کاربران تابناک نوشته است: «اگر این خانم توی حیطه پزشکی چیزی کشف کرده بود، سزاوار و لایق پزشکی خوندن بود، الان که در حیطه ورزش مدالآور شدن، در همون حیطه هم باید تحصیل کنند ولاغیر.» فاطمه کاربر دیگری هم نوشته است: «ایشون دارند حق تمام دانشآموزان کنکوری و حتی بیمارانی که در آينده خواهند بود رو میخورند، رتبه یک هم برای اینکه به این جایگاه برسه خیلی تلاش کرده بیشتر از ایشون نباشه، قطعاً کمتر هم نیست، ولی ادعا نداره که به من اجازه ورود به المپیک رو بدون هیچ تجربهای بدیم با این کار خودشون رو مدیون کردند.» کاربری هم با نام دختر جان نوشته: «لابد رونالدو هم باید توقع داشته باشه کشور پرتغال رو به اسمش بزنن. پزشکی و ورزش به هم ارتباطی ندارن، مبینا با اینکار ارزش مدالشو پایین آورد و خودشو منفور کرد و اگه موافقت بشه این نشون میده که علوم پزشکی هیچ ارزشی برای جان مردم قائل نیست.»
کاربر ناشناس دیگری هم نوشته است: «آیا اگر یک دانشآموز المپیادی مدال برنز فیزیک یا زیستشناسی جهانی، درخواست عضویت در تیم ملی جوانان تکواندو را بدون شرکت در مسابقات انتخابی تیم ملی مطرح میکرد شما این تقاضا را میپذیرفتید؟! خیلی خوبه که انسان در همه جا منصفانه حرف بزنه.» کاربری هم با نام سلام نوشته است: «من یک دکترای هستهای هستم. پدرمون درآمده بهترین دانشگاه درس خوندیم، منم وقت نکردم ورزش کنم به منم جایزه المپیک میدید؟ ترجیحاً فقط ۱۰ میلیارد بدید. مسخره کردید.»
کاربری ناشناس نوشته است: «به نظرم کلاً باید قوانین طوری محکم و دقیق باشند که احیاناً رئیس جمهور یا مسئولین کلا نتوانند در موضوعات حق الناسی دخل و تصرف داشته باشند، چون ممکنه امروز یک رئیس جمهور قبول نکنه، ولی دوره بعد المپیک یک رئیس جمهور دیگه قبول کنه... از طرفی قوانینی برای معیشت و ادامه زندگی ورزشکاران تدوین بشه که از لحاظ معیشتی بعد دوران ورزش حرفهای تأمین بشوند. چون اونها هم سنین جوانیشون رو برای کسب مدال گذاشتند و بعدش بیکار خواهند بود.»
دلواپس نام کاربر دیگری است که نوشته: «به نظرم مسخرهترین کار دادن سهمیههای علمی نامربوطه. مبینا خانم سرآمد بودن تو ورزش شکی نیست و میتونن تقاضای تسهیلات داشته باشن در رشته خودشون و چند مدالآور دیگه را برای کشور پرورش بدن. مثل ایثارگران عزیز که روی سر ما جا دارن و مدیونشون هستیم و از جونشون برای کشور مایه گذاشتن و باید از شرایطی مثل درمان رایگان یا حمل و نقل عمومی رایگان معافیت از مالیات و عوارض و... (هزاران مورد هست برای تقدیر ازشون) ولی سهمیه علمی نه.»
کاربر ناشناس دیگری هم نوشته است: «نباید با همچین درخواستی موافقت بشه، مگه بچههای ما استعداد ورزش ندارن؟ توی مدارس تیزهوشان با اون شرایط سخت درسی و فشردگی مطالب و امتحانات وقت ورزش کردن ندارن، چون هدفشون رتبه کنکور و رشتههای خوب دانشگاهه و به خاطرش تلاش میکنن. حالا یه سوال؟ کسی که پزشکی قبول بشه یا المپیادی باشه میتونه درخواست مدال ورزشی کنه؟؟؟» کاربر ناشناسی هم در همین راستا نوشته است: «اگه ایشون با علاقه ورزش کردند با بهترین امکانات و خیلی باکلاس و شیک رفتند پاریس و برنز گرفتند، حقشون تحصیل در بهترین دانشگاه و بهترین رشته هست، پس معلومه که مسئولین مملکت ما خوابن. رسانهها هم درست اطلاع رسانی نمیکنند که چه عزیزانی جان بر کف دست گذاشتند و از جان برای وطن مایه گذاشتند. پیشنهاد میکنم تحقیق کنید. سربازان درسخوان چطور لب مرز با اشرار تا به دندان مسلح مبارزه میکنند. سربازان عزیز دریابانی چطور شبانهروز روی آب خود را به طوفان و... میزنند به خاطر حفظ وطن... سربازان درسخوان و تلاشگر که خیلی هم درسخوان هستند و مجبور هستند بروند خدمت سربازی چه کارهایی که برای مملکت ما میکنند که قابل مقایسه نیست. کمی تحقیق کنید تفکر کنید بیعدالتی حدی دارد.»
امیرحسین، یکی دیگر از کاربران است که گویا به تازگی در آزمون کنکور شرکت کرده و منتظر پاسخ آزمون است، نوشته: «واقعاً انصاف نیست، من خودم امسال کنکور دادم خیلی زحمت کشیدم از جان مایه گذاشتم و به احتمال زیاد پزشکی میارم، باید بگم من یه شناگر ماهر هم هستم، ولی همیشه به خاطر درس و کنکور نتونستم حرفهای ادامه بدم. الان منم میخوام هم پزشکی بخونم هم برم المپیک این مبینا هم خرما میخواد هم پسته.»
امین هم که یک کاربر منتقد به آزمون کنکور است، نسبت به انتقادات برخی کابران انتقاد دارد و نوشته: «فاز بعضیهارو نمیفهمم. انگاری میگه به من مدرک پزشکی بدین همه زودی فاز گرفتن. دکتر بودن استعداد میخواد نمیدونم نخبه باید باشی. بزارید بره درس بخونه تونست دمش گرم نتونست خودش میدونه. این حق معمولی یک قهرمان هست، اصلاً این کنکور چیه خیلی از جوانان مارو بیچاره کرده.»
کاربری هم با نام عدالت نوشته است: «تبریک بابت کسب مدال برنز خانم مبینا نعمتزاده، اما واسه رشته پزشکی درس بخونه کنکور بده، اگه قبول شد ادامه تحصیل بدن. این همه بچههای تیزهوشان چندسال مونده پشت کنکور که زندگیشون شده فقط درس و قبولی رشته پزشکی، در حقشون خیلی خیلی بی انصافی میشه. این خانم تو ورزش استعداد داره، نمیشه که رشتههای دیگه هم خوش بدرخشه، اینو فقط یه کنکوری میدونه که چقد سخته واسه قبولی تو رشته پزشکی. خواهشا هرکی از هرجا بلند نشه نظر بده، ما به مدال این خانم احترام میذاریم، اما راضی نیستیم هیچ مدالآور المپیکی، درخواست رشتههای تاپ دانشگاهی بدن...»
در ادامه کاربر ناشناسی نوشته است: «برخلاف مصوبه صریح شورای عالی انقلاب فرهنگی به شماره ۲۱۰ مورخ ۱۲ اسفند ۱۳۶۵ که به صراحت عنوان کرده است، مدالآوران برتر عرصه المپیک و رقابتهای جهانی میتوانند بدون شرکت در کنکور سراسری، در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی تحصیل کنند، خانم مبینا نعمتزاده دارنده مدال برنز المپیک ۲۰۲۴، با تأیید رئیسجمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان، در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل کند. رئیس جمهور عزیز دارید قانون رو نقض میکنید.»
کابر دیگری با نام یک کنکوری بد نوشته است: «تنها علتی که میتونن با درخواستش موافقت کنن، اینکه بگن بیا برو پزشکی بخون که نمونه فرار کنه بره مهاجرت. تننننها دلیل میتونه همین باشه که اونم اصلا بره، آدمی که با برنز آنقدر درخواست داره با طلا کشور رو به آتیش میکشه الان میگه تنها درخواستم از رئیس جمهور....؟ مگه اونی که مدال المپیاد رو میگیره چه درخواستی کرده؟ تازه بهشون میلیاردی پاداش هم میدهند ولی این بی عدالتی واقعاً نابخشودنی است.»
فرزانه هم که گویا فرزندش در کنکور شرکت کرده، در ادامه نوشته است: «همه چی رو به سخره گرفتند. المپیک رفته که رفته، مدال گرفته که گرفته اینا چه ربطی داره که حق یک بدبخت دیگه رو ضایع کنه. مگه خون اون رنگینتر از بچههای ماست. منم میدونستم بچهام رو میفرستادم که هم ورزش و تفریحش رو بره، هم اردوهای خارج از کشورش رو بره، هم جایزههای میلیاردی بگیره، هم بدونن کنکور بهترین رشته درس بخونه...»
کاربری هم با نام عدالت هست؟ نوشته است: «مبینا درخواستت خیلی ظالمانهس، تو سختی کنکور تجربی رو یعنی نمیدونی و همچین درخواستی داشتی؟؟؟؟؟ ما این همه استرس کنکور داریم، اونوقت راحت با سهمیه برن دانشگاه پزشکی و کلی نخبه تجربی افسرده و ناامید شن؟ بی عدالتی تا کی...» یک کاربر دیگر هم با انتقاد از درخواست مبینا نعمتزاده نوشته است: «قهرمانی ظرفیت اخلاقی میخواد. ایشون غنیمت میخواد. سربازان مرزی و مرزداران تو بیابونها تابستانهای گرم و زمستانهای سوزاننده قهرمانهای واقعی این کشورند، نه امثال ایشون. ورزشکارید باشید و طبق قانون مصوب مجلس در رشته مرتبط درس بخونید هرچند هدف شما از ورزش ساختن سکوی پرتاب به اون طرف هست.»
یک کاربر ناشناس هم نوشته است: «واقعا به نظرتون بی ارزش کردن فلم نیست. آخه یه ورزشکار که تاریخ انقضا داره را چه به پزشکی که با جان مردم مرتبط است. این بیعدالتی محض و مسخره گرفتن قشر تحصیل کرده است. امیدوارم رئیس جمهور چنین خطایی نکند که باید جوابگوی خیلی از جوانها باشد که عمرشون را برای تحصیل میگذارند.»
با بررسی نظرات کاربران مشخصاً آنها منتقد به اهدای سهمیه بدون کنکور به مبینا نعمتزاده در رشته پزشکی هستند و حتی موافقان تخصیص سهمیه بدون کنکور، عمدتاً معتقد هستند او باید در رشته تربیتبدنی به تحصیلاتش ادامه بدهد و اگر خواهان حضور در رشته پزشکی است، باید مانند سایرین در آزمون کنکور شرکت کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.