امید محدث کارشناس مسایل سیاسی در گفتگو با خبرنگار تابناک. تحولات و نشانههای جدید از جناح بندیهای مجلس در جلسه رای اعتماد به وزیران را ارزیابی کرد و گفت: قبل از مجلس ما در انتخابات ریاست جمهوری به خصوص در دور دوم شاهد شکلگیری، تغییر جناح بندی سیاسی کشور بودیم، مولفههای دوگانه اصولگرا و اصلاح طلب یک مقدار در هم آمیخته شدند و فضای دوگانه جدیدی بوجود آمد که من پیشتر هم عرض کرده بودم این دوگانه جدید، دوگانه جریان خردورز و بی خرد است. دوگانه توسعه و تحول خواه و حافظ وضع موجود است و دیگر شاهد دوگانه اصلاح طلب و اصولگرا نبودیم.
وی افزود: این موضوع دوگانه باعث شد که فضا تغییر پیدا کند. ما در مجلس هم شاهد این مساله هستیم که بعضی از نمایندگان اصولگرا که در سنوات گذشته، ما آنها را با جریانات تندرو میشناختیم امروز با جریان دولت دکترپزشکیان همراهی میکنند و از وزرای اصلاح طلب معرفی شده حمایت میکنند و بعضا انتقاداتی را نسبت به بعضی از قوانین و بعضی از موضعگیریها بیان میکنند. این موضوع نشان دهنده این هست که این تغییر در جناح بندی و جریانات سیاسی در حال اتفاق افتادن است و آن مرز بندیهایی سنتی در حال کم رنگ شدن است.
محدث ادامه داد: شما توجه کنید وقتی شمس الدین حسینی در حمایت از همتی به عنوان موافق صحبت میکند یا ذوالنور به عنوان موافق صحبت میکند و یا منوچهر متکی در حمایت از دکتر عراقچی نطق میکند، اینها نشان دهنده این است که حتی اصولگرایان نیز شرایط حساس کشور را به درستی درک کردهاند و به خوبی میدانند کشور دیگر توان هزینه دادن پای افرادی که با یک میلیون تومان به دنبال ایجاد شغل بودند را ندارد. خود اصولگرایان نتیجه مدیریت متوهمانه این جریان را دیده اند.
محدث تصریح کرد: بسیاری از عقلای جریان اصولگرایی خودشان به این جمع بندی رسیدهاند جریانی که خود را مدعی دولت در سایه میدانست چقدر با شرایط واقعی مدیریت کشور فاصله دارد و چقدر راه حلهای آنها برای اداره کشور فضایی و روی هوا بوده است. در واقع امروز بسیاری از بدنه جریانهای سیاسی به این درک رسیده اند که برای حفظ منافع ملی و خیر عمومی باید از منافع جناحی و گروهی عبور کرد.
وی بیان کرد: بنده اینها را نشانه تغیرات در دامنه جریانات سیاسی کشور میدانم. البته مشی خود پزشکیان در شکلگیری این جریان بسیار قابل توجه است. الگوی ترکیب کابینه و چیدمان آن به خوبی نگاه شخص رییس جمهور را بیان میکند. منصفانه اگر نگاه کنیم، خیلی از کسانی که در جریان مقابل، امروز دم از وفاق ملی میزنند اگر خود به قدرت میرسیدند، آنچنان که دکتر پزشکیان عمل کرد، عمل نمیکردند.
محدث در ادامه گفت:، اما در نهایت به نظرم جریانهای سیاسی همگرا با گذر از اختلافات در روش و شیوه و تمرکز بر مبنا و اصول میتوانند دایره گستردهای از اشتراکات را تعریف که بر اساس آن کشور را در این شرایط مشکلات عبور دهند.
محدث با اشاره به عملکرد کلیت مجلس در خصوص کابینه پیشنهادی پزشکیان، تصریح کرد: من فکر میکنم با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در حمایت و کمک به دولت آقای پزشکیان، آقایان در مجلس، نهایت همکاری و آن نگاه حداکثری را برای تایید وزرا خواهند داشت؛ حالا ممکن است یکی، ۲ تا وزیر را به جمعبندی نرسند، ولی کلیت رفتار مجلس هم سویی و همکاری با دولت دکتر پزشکیان خواهد بود.
محدث اظهار کرد: همسویی جریانات سیاسی حول محور عقلگرایی، منافع ملی، پرهیز از نگاه جریانی برای نجات کشور از این شرایط حساس، سبب خواهد شد که جریان سیاسی تندرویی که در قبل از انتخابات هم تلاش میکرد با رویافروشی و وعدههای عجیب و غریب، تخریب رقیب بتواند به قدرت برسد را منزوی خواهد کرد.
وی معتقد است: این همسویی، شکل گیری مرزبندی جدی با جریانات تندرو و رادیکال را در پی خواهد داشت و این مرزبندیها در نهایت منجر به منزوی شدن این جریان خواهد شد، هر چند من حضور جریان پایداری و همفکرانش را در عرصه سیاسی لازم میدانم به دلیل اینکه امروز دیگر بخشی از اینها با موضع گیریهایشان و اعلام مواضعشان شاخص قرار میگیرند و میتوانند محل مقایسه باشند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.