به گزارش تابناک به نقل از ایرنا ، نارندرا مودی نخست وزیر هند پس از سفر به اوکراین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: امروز با رئیس جمهور پوتین صحبت کردم و در مورد اقدامات برای تقویت بیشتر مشارکت استراتژیک ویژه و ممتاز میان دو کشور گفتوگو شد.
وی افزود: دیدگاههای خود را در مورد مناقشه روسیه و اوکراین مطرح کردم و نظرم را با توجه به سفر اخیر، با پوتین در میان گذاشتم و بر تعهد قاطع هند برای حمایت از حل و فصل زودهنگام، پایدار و مسالمت آمیز مناقشه تاکید کردم.
جمعه گذشته نخست وزیر هند با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در کییف دیدار کرد. در همین ارتباط رئیس جمهوری اوکراین از سفر نخستوزیر هند به این کشور به عنوان یک سفر تاریخی یاد کرد و گفت: اسناد امضا شده [در این سفر] زمینههایی مانند همکاریهای پزشکی، کشاورزی، روابط بشردوستانه و فرهنگی را در بر میگیرد.
زلنسکی با بیان اینکه هر دو طرف در این دیدار در مورد انتشار یک بیانیه مشترک با تمرکز بر توسعه مشارکت راهبردی توافق کردند، افزود: این بیانیه مشترک در مورد ایجاد همکاریهای تجاری و نظامی - فنی دو جانبه میان اوکراین و هند است.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین از هند به خاطر مشارکت در اولین نشست صلح اوکراین که در ماه ژوئن در سوئیس برگزار شد تشکر کرد و گفت: موضوع پایان دادن به جنگ و دستیابی به صلح عادلانه اولویت کییف است.
زلنسکی با اشاره به ۱۶ بسته بشردوستانه که هند تاکنون به اوکراین ارائه کرده است، از حمایت دهلی نو از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین قدردانی کرد.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، مودی اولین نخستوزیر هند است که از زمان برقراری روابط دو جانبه میان این ۲ کشور در سال ۱۹۹۲، به اوکراین سفر کرده است.
این دیدار درحالی صورت گرفت که بسیاری امیدوارند راه را برای هند به عنوان یک میانجی (صلح) هموار سازد. مقام های هند و اوکراین میگویند در این ملاقات دو طرف بر گسترش روابط اقتصادی و همکاری در زمینه دفاعی، علوم و فناوری متمرکز شدند اما به گفته تحلیلگران این اقدام از طرف مودی برای بی طرف نشان دادن خود است، پس از آنکه با سفر به روسیه به حمایت از مسکو متهم شد.
آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین، ملاقات نخست وزیر هند را تاریخی خواند و تاکید کرد که اوکراین انتظار دارد هند بتواند نقشی برای پایان دادن به جنگ بین روسیه و اوکراین ایفا کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.