به گزارش تابناک، علنی شدن اعطای وام چند ده میلیاردی به رئیس و چهار نفر از اعضای هیات مدیره سازمان بورس، بار دیگر نام «بورس» را بر سر زبانها انداخت و آن را به ترند اول توئیتر فارسی بدل کرد.
وامی که در تاریخ هشتم خرداد ۱۴۰۳ یعنی با فاصله تقریبا یک هفتهای از شهادت رئیسجمهور و با کارمزد ۴ درصد، دوره بازپرداخت ۱۰ ساله و تنها با ضمانت یک برگه چک آن هم به مبلغ اصل وام پرداخت شد.
سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرده که اعطای این وام در دوران گذار از دولت سیزدهم به دولت چهاردهم آن هم در زمانی که عملکرد کلی سازمان بورس و اوراق بهادار پایینتر از حد انتظار بوده، دارای ابهامات جدی است.
عشقی، رئیس سازمان بورس در واکنش به دریافت تسهیلات ۱۰۵ میلیارد ریالی گفته که این وام از محل منابع سازمان پرداخت شده است نه منابع بانکی.
این اقدام رئیس سازمان بورس حتی صدای وزیران دولت قبل را هم درآورد و نسبت به آن واکنش نشان دادند؛ به عنوان مثال منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در اینباره نوشت:
دریافت هرگونه تسهیلات قرض الحسنه کلان توسط کارکنان و مدیران نهادهای پولی و مالی، مصداق کامل تعارض منافع است و مستلزم ضابطه گذاری و نظارت از سوی نهادهای تنظیم گر مستقل است. بهتر است جبران خدمات کارکنان نهادهای مالی به صورت شفاف و نقدی انجام شود.
البته لازم به ذکر است که عشقی، رئیس سازمان بورس امروز متن کتبی استعفای خود را به رئیس شورای عالی بورس تقدیم کرد.