روانشناس، روانپزشک، روانکاو و مشاور هر کدام برای چه مشکلی؟

برای درمان مشکلات روحی و روانی، می توان به روانشناس، روانپزشک، مشاور و روانکاو مراجعه کرد. اما کدام یک می توانند ما را بهتر و سریعتر درمان کنند؟
کد خبر: ۱۲۵۸۳۳۷
|
۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲ 08 September 2024
|
1337 بازدید

بسیاری از این افراد برای حل مشکلات و اختلالات و مشکلات روانی باید به متخصصانی که در حیطه روان انسان ها فعالیت می کنند، مراجعه کنند اما نمی دانند برای کدام مشکل پیش کدام متخصص باید بروند چرا که در حال حاضر متخصصان زیادی همچون مشاور، روانشناس، روانپزشک یا متخصص مغز و اعصاب در حیطه روان انسان ها فعالیت می کنند و همین موضوع موجب سردرگمی نیازمندان به خدمات روانشناسی و مشاوره در کشور شده است.

مشکلات روحی روانی

اما روانشناس، مشاور و روانپزشک چه تفاوت هایی با هم دارند و چگونه تشخیص دهیم که در شرایط به خصوص به کدامیک باید مراجعه کنیم؟ با این بخش از نمناک همراه شوید که به تفاوت روانشناس روانپزشک روانکاو و مشاور پی ببرید.

تفاوت روانشناس، روانپزشک روانکاو و مشاور

در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت روان نمناک متوجه می شوید که برای کدام مشکل پیش کدام متخصص بروید.

روانشناس کیست و برای چه مشکلاتی نزد او برویم؟

روانشناسی مطالعه ی علمی رفتار و فرآیندهای ذهنی انسان است و روانشناس به بررسی تمام مسائل مربوط به تفکر، احساسات، حافظه انسان، قدرت درک و هر آنچه به روان و شخصیت یک فرد مرتبط باشد، می پردازد. هدف رشته روانشناسی کاهش ناسازگاری، ناتوانی و ناراحتی انسان و کمک به ارتقای انطباق پذیری، سازگاری و رشد شخصیتی انسان می باشد.

حضور یک روان درمانگر در زمانی که مسائل و مشکلات بر روح و روان شما اثر سو می گذارند و نمی توانید احساس و مشکل خود را با دیگران درمیان بگذارید، می تواند از سنگینی ناگفته ها و مشکلاتتان کم کند.

روانشناس

که یک روانشناس قادر به درمان یا حل عارضه و اختلالاتی چون تشویش خاطر، استرس، افسردگی، اضطراب، خشم، اختلالات شخصیتی و مشکلات خانوادگی، از دست دادن عزیزان، طلاق و جدایی است.

از دست دادن عزیزان، طلاق و جدایی، همچنین اتفاقات و حوادث ناگوار می توانند باعث شوند شما نیاز به چنین فردی را حس کنید. در این حال باید بدانید که روان درمانگر با سخنهای خود به شما جنبه ای از مسائل را نشان می دهد، که شاید تاکنون به آن دقت نکرده بودید. در نتیجه بعد از مدت زمانی مشخص آرامش را تجربه خواهید کرد؛ می توانید خودتان درباره ی ادامه این جلسات تصمیم بگیرید.

روانپزشک کیست و برای چه مشکلاتی نزد او برویم؟

روانپزشکان مانند دیگر پزشکان با گذراندن دوره پزشکی عمومی و کسب مدرک پزشکی، دوره انترنی پزشکی را می گذرانند و در یک دوره رزیدنتی چهار ساله آموزش روانپزشکی می بینند بنابراین روان پزشک دکتری است که در حیطه ی روان پزشکی آموزش دیده است  و در زمینه ی درمان بیماری های روحی روانی تخصص دارد.

روان پزشک برای تعیین این که آیا علائم فرد روان پزشکی است یا نتیجه ی بیماری فیزیکی یا ترکیبی از این دو، از روش های مختلفی استفاده می کند و درکنار روان درمانی، مثل پزشک عمومی، معاینه ی فیزیکی و آزمایش انجام می دهد.

روانپزشک

روان پزشک می تواند به عنوان بخشی از تیم سلامت روان اغلب با پزشک عمومی، مددکار اجتماعی، مشاور و پرستاران روان کاوی مشورت کند. روان پزشک  باید اطلاعات زیادی در زمینه ی پزشکی عمومی، روان شناسی، عصب شناسی، زیست، بیوشیمی و داروشناسی داشته باشد تا ناراحتی های روانی بیماران را بهتر تشخیص دهد و دارو تجویز کند.

اختلالات مربوط به روانپزشکی معمولا ریشه های عمیق تری دارند و برخی اختلالات شخصیتی، در کنار دیگر تکنیک های درمانی نیاز به مصرف دارو دارند پس افرادی که دچار انواع اختلالات روانی مانند اختلالات اضطراب، اختلالات شخصیت ،اختلال روانی شامل روان پریشی دوقطبی، شیزوفرنی و... ، اختلال یادگیری و بیش فعالی  و... هستند می توانند به روانپزشک مراجعه کنند.

روانکاو کیست و برای چه مشکلاتی نزد او برویم؟

روانکاوی شاخه ای از  روانشناسی است و روانکاو یک روان شناس است که از رویکردها و شیوه های درمانی روانکاوی برای درمان اختلالات روانی استفاده می کند. در روانکاوی محور روان درمانی کاوش، بررسی و تحلیل ناهشیار به منظور ریشه یابی و درمان اختلالات روانی است.

یک روانکاو مدرک روان شناسی داشته و زیر نظر انستیتو و آموزشگاه های معتبر جهانی روانکاوی دوره های تخصصی روانکاوی که 4 سال است را  می گذراند.

روانکاو

یک روانکاو به بررسی گذشته های دور و ناهشیار ذهن فرد می پردازد تا علت ایجاد مشکل فرد را بیابد، سپس با بهره گیری از شیوه های روانکاوی می تواند به درمان اختلالات روان شناختی بپردازد ،به همین دلیل درمان به روش های روانکاوی طولانی تر از سایر شیوه هاست.

افراد دچار اختلالات روان شناختی-شخصیت و نیز اختلالات روانی که سال هاست ،درگیر مشکلات هستند، بهتر است پیش روانکاو بروند.

مشاور کیست و برای چه مشکلاتی نزد او برویم؟

مشاور به کسی گفته می شود که با کسب مجوز از مراجع ذی صلاح می تواند جلسات مشاوره برگزار کند و به امور مختلف زندگی از جمله تحصیل، شغل، مسائل خانوادگی، ازدواج، تربیت فرزند، اختلالات رفتاری، روحی و خلقی و… کمک کند. روانشناس گذشته نگر است و ریشه ی آسیب های روانی را الگوهای خانوادگی و ژنتیکی می داند اما مشاور بیشتر آینده نگر است و به فرد در زمان حال کمک می کند تا بتواند تصمیمات خوبی بگیرد و در آینده موفق عمل کند.

در واقع مشاور به اموری می پردازد که در حوزه ی آگاهی فرد قرار دارد و کار مشاور، آموزش، راهنمایی و مشورت دادن در زمینه ی مسائل خانوادگی، ازدواج، تحصیلی، شغلی است.

مشاور کیست

اگر نیاز به مشاوره در امور مختلفی مانند تحصیل، شغل و... دارید حتما به مشاور مراجعه نمایید. مراجعانی که به مشاور مراجعه می کنند، اغلب مشکل حاد و جدی ندارند و نیازمند دریافت راهنمایی برای مشکلات خود هستند.

تفاوت روانشناس، روانپزشک روانکاو و مشاور

  • روانپزشک توانایی و تخصص تجویز دارو برای کمک به فرایند درمان را دارد و  تمایل به حل مشکلات روانی از طریق دارو درمانی دارد.
  • روانشناسان از طریق روان درمانی اختلالات و ناسازگاری های رفتار انسان را درمان می کنند و دارو تجویز نمی کنند. روانشناسان ریشه ی مشکلات را در کودکی فرد می بینند و سعی می کنند به وجدان ناخودآگاه فرد توجه کنند.
  • روانکاو به دنبال شناسایی و درمان اختلالات روانی به کمک اصول روانکاوی است، نگاه روانکاو به ریشه ی مشکلات، عمیق تر و ریزبینانه تر است و او به کاوش در گذشته های دور و ناهشیار ذهن فرد می پردازد و جلسات روانکاوی طولانی تر و بیش تر از دیگر رویکردهای روان شناسی است.  
  • فعالیت های مشاوران بیشتر در زمینه مسائل خانوادگی، مسائل میان فرهنگی و آزمون های شغلی است و هدف مشاورعرضه یا پیشنهاد کمک به مراجع است. 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟