نخستین معاهده در دوران معاصر میان ایران و فرانسه در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۰۷ (۱۱ مه ۱۹۲۸) بسته شد که علاوه بر موضوع رد و بدل نمایندگان سیاسی و کنسولی، مقرر میکرد که دو کشور با شهروندان یکدیگر در خاک خود طبق قواعد حقوق عمومی بینالمللی و همچون شهروندان خود رفتار کنند، احوال شخصیهشان بر اساس قوانین کشور خودشان باشد، شهروندان فرانسه در خاک ایران غیر از آنچه برای سکونت و کسب و صنعتشان لازم باشد، مال غیرمنقول خریداری نکنند.
در سال ۱۹۳۸ میلادی روابط ایران با فرانسه به دلیل انتشار مقاله ای در مطبوعات فرانسه در انتقاد از رضا شاه قطع شد.
هم در دوره پهلوی و هم در دوران بعد از پیروزی انقلاب، روابط تهران و پاریس "تقریبا" همیشه گرم بوده است، به خصوص آنکه افکار عمومی فرانسه و به خصوص احزاب و جریانات چپ گرا معمولا حامی جریان مقاومت فلسطینی بود.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در روز دوشنبه ۲۹ ژوئیه ۲۰۲۴ (۸ مرداد ۱۴۰۳) یک روز بعد از تحلیف پزشکیان تلفنی با رئیس جمهوری اسلامی ایران گفتگو کرد،رئیس جمهور فرانسه ضمن تبریک به پزشکیان، گفت:در شرایط کنونی، انتظارات از مقامات ایرانی زیاد، نگرانیها پرشمار و اختلافات فیمابین عمیق است و تغییرات واقعی ضروری میباشد.
خبرنگار تابناک، برای بررسی ذهنیت مردم فرانسه از ایران و ایرانیان، مجموعه سئوالانی که در فضای مجازی فرانسه درباره ایران وجود دارد را جمع آوری کرده است که ازنظر می گذرانید:
ایا فرانسه روابط حسنه ی خود با ایران را حفظ خواهد کرد ؟
کدام کشور ایران را مستعمره کرد؟
سطح زندگی در ایران چکونه است ؟
نزاد ایرانی ها چیست ؟
ایا ایرانی ها عرب هستند ؟
چه کسی واقعا ایران را رهبری می کند؟
با پیروزی پزشکیان در انتخابات انتظار چه تغییراتی می رود؟
نقش رئیس جمهور ایران چیست ؟
چه کشورهایی با ایران روابط دوستانه دارند ؟
کدام کشور با ایران متحد است
بین ایران و اسرائیل کدام یک قدرتمند تر هستند؟
ایا ایران سلاح هسته ای دارد؟
چه کسی ایران را تامین مالی می کند ؟
ثروت ایران از چه چیزی یا از کجا تامین میشود ؟
نظر شما چیست؟ از این مجموعه سئوالات چه چیزی را می شود برداشت کرد؟
مترجم:افسانه کیهان فر