به گزارش تابناک به نقل از اقتصادنیوز، بازار ارز امروز در حالی فعالیت خود را آغاز میکند که معاملهگران در روزهای اخیر شاهد نوسانات رفت و برگشتی در معاملات بودند. به عقیده فعالان بازار، این نوسانات ناشی از «کاهش تقاضا» و «نبود سیگنالهای جدید سیاسی» است. بازار ارز پس از افزایش قیمتی که از ابتدای شهریور تجربه کرده بود، در حال حاضر با یک عقبنشینی از سطوح بالا مواجه شده و وارد فاز نوسانات کوتاهمدت و رفت و برگشتی شده است.
به گفته تحلیلگران و معاملهگران بازار، این نوسانات رفت و برگشتی در شرایط فعلی، میتواند باعث شود افرادی که با هدف دستیابی به سودهای بیشتر و بزرگتر وارد بازار شدهاند، حد ضرر خود را از دست بدهند و متحمل زیان شوند. براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، معاملهگران معتقدند در شرایط پرنوسان، احتیاط و واقعبینی ضروری است.
نوسانات یاد شده قیمت دلار در بازار هرات را هم بی نصیب نگذاشت و این اسکناس روز یکشنبه در سطح 59 هزار و 100 تومان کار خود را آغاز کرد و در نیمه دوم معاملات به 58 هزار و 400 تومان رسید. بنابر ادعای معامله گران، نوسانات بازار نشاندهنده تمایل به افزایش بود اما در معاملات فردایی، قیمتها پایینتر از نقدی بسته شد؛ موضوعی که نشاندهنده فشار فروش در بازار است. تحلیلگران معتقدند در صورت تداوم این شرایط، دلار هرات ممکن است به کانال 58 هزار تومان بازگردد. ناهماهنگی بین قیمتهای دلار هرات و سایر بازارها، مانند طلا و سکه، نشان از حباب قیمتی دارد که ممکن است به زودی اصلاح شود.
دلار تهران هم روز یکشنبه را در سطح 59 هزار و 350 تومان آغاز کرد و سپس به میانه کانال 59 هزار تومان بازگشت. این حرکت افزایشی همگام با دلار هرات بود و نشان از تأثیر مستقیم این دو بازار بر یکدیگر داشت. فعالان بازار معتقدند انتظار میرود اگر دلار هرات کاهش یابد، دلار تهران نیز دچار افت قیمتی شود. با این حال، تحلیلگران همچنان معتقدند این بازار نیز به دنبال فشار فروش میتواند روند نزولی را ادامه دهد. درهم امارات اما مسیری مخالف دلار را طی کرد و با معاملات روز یکشنبه را با گپ منفی 20 تومانی در 16 هزار و 250 تومان آغاز کرد و سپس تا محدوده 16 هزار و 240 تومان کاهش یافت. روند نزولی که ناشی از عقبماندگی درهم از کاهش قیمت دلار در معاملات پشت خطی بود.
تحلیلگران معتقدند نوسانات درهم امارات میتواند به عنوان نشانهای برای تثبیت قیمتی در بازار ارز تلقی شود. در صورت بهبود شرایط در بازارهای دیگر، این کاهش میتواند موقت باشد.
همچنین خبر توافقی شدن ارز حاصل از صادرات فلزات در روز گذشته مورد توجه فعالان بازار ارز قرار گرفت و معامله گران معتقدند این موضوع می تواند نشانگر احتمال حذف نرخهای دستوری در آینده باشد و بر تغییرات قیمت در بازار ارز اثرگذار باشد.
سفر مسعود پزشکیان به عراق و نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز از دیگر اخبار مهمی بود که به عنوان عوامل تأثیرگذار بر بازار در نظر گرفته شدهاند. معاملهگران معتقدند که این نشست میتواند تغییرات در روند مذاکرات هستهای ایجاد کند.
تحلیلگران معتقدند که برای دلار هرات سیگنال خرید جدیدی صادر شده که نشان میدهد احتمال افزایش قیمتها در آینده نزدیک وجود دارد. حد ضرر این معاملات در سطح 59 هزار و 300 تومان تعیین شده و در صورت عبور از این سطح، کاهش قیمت تا 58 هزار و 600 تومان ممکن است. در همین حال، معاملهگران فنی هدف اول افزایش قیمت دلار هرات را 59 هزار و 600 تومان در نظر گرفتهاند و در صورت عبور از این سطح، انتظار میرود که قیمت دلار تا 59 هزار و 870 تومان افزایش یابد. این سطح مقاومتی ممکن است با فشار فروش روبرو شود، ولی در صورت شکست آن، هدف بعدی سطح 60 هزار و 800 تومان خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.