به گزارش تابناک، تسنیم نوشت: محمدرضا ظفرقندی امروز، سهشنبه، در حاشیه نشست کشوری سلامت مادران و جوانی جمعیت در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر برنامه ویژه وزارت بهداشت دولت چهاردهم در حوزه جوانی جمعیت اظهار کرد: بحث جوانی جمعیت یک بحث ملی است و کشور ما متأسفانه در حال حرکت بهسوی سالمندی است و در آینده نهچندان دور، اکثر جمعیت در سنین سالمندی قرار میگیرند که باعث آسیبهای اجتماعی و اقتصادی به کشور میشود.
وزیر بهداشت ادامه داد: برنامه ویژه وزارت بهداشت این است که یک تولیت واحد، قوی و برنامه سیستماتیک و همهجانبه برای جوانی جمعیت تدوین شود تا همه اجزای دخیل در رشد جمعیت کشور، به صحنه بیایند، این کار را با حمایت رئیس جمهور انجام خواهیم داد تا ۷۳ ماده قانون جوانی جمعیت که عمده آن بهعهده وزارت بهداشت قرار دارد با همکاری سایر بخشها اجرا شود و موانع رشد جمعیت برطرف شود.
وی افزود: در عین حال باید توجه داشته باشیم که سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات جادهای کشته میشوند که عمدتاً جوان هستند و بنابراین باید از سویی این مشکلات را که جمعیت جوانان را متأثر میکند، اصلاح کنیم و از سوی دیگر نیز موانع فرزندآوری را رفع کنیم.
وی ادامه داد: موانع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زیادی بر سر راه فرزندآوری وجود دارد که اگر به آنها پرداخته شود، این مشکل در آینده نهچندان دور حل خواهد شد؛ در ۱۰ سال گذشته جمعیت ما نرخ کاهشی داشته است و در سال ۶۵ نرخ رشد جمعیت ۳.۹ بوده اما این عدد به زیر یک رسیده است.
ظفرقندی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر برخورد وزارت بهداشت با بیمارستانها و پزشکانی که آمار سزارین بالایی دارند، گفت: موافق برخورد با پزشکان نیستیم بلکه معتقدیم باید فرهنگسازی صورت بگیرد و از سویی باید فواید زایمان طبیعی برای زنان نیز تبیین شود تا تقاضای بیش از حد برای سزارین صورت نگیرد.