صبور باشید
در صورتی که همسرتان درد داشت و به خاطر آن راهی بیمارستان شدید و در نهایت معلوم شد این دردها درد کاذب است، فقط لبخند بزنید و به خانه برگردید. هر جور غر زدن یا ادا کردن این جمله که « من بهت گفتم، درد زایمان نیست» و …. میتواند همسرتان را ناراحت و سرخورده کند.
دستتان را به او بدهید
اجازه دهید همسرتان دست شما را فشار دهد. نگران نباشید قرار نیست دست شما براثر فشاری که همسرتان بر اثر درد به دست شما میآورد، بشکند. ساکت باشید و مدام به او نگویید که دستتان درد میکند و کمی آرامتر فشار بدهد. او با این کار میتواند فشار روانی زیادی را تخلیه کند. حتی اگر او از شما خواست که پاهایش را کمی بالا نگهدارد نگویید که خسته شدهاید.
بدانید چه میخواهد
با همسرتان قبل از اینکه علائم زایمان بروز کند، صحبت کنید تا بدانید او چه چیزهایی را در طول زایمان میخواهد و چه چیزهایی را نمیخواهد. شما تنها کسی هستید که میتوانید همسرتان را شارژ کنید. اگر او برنامهای برای زمان زایمانش دارد حتما حواستان باشد که در بیمارستان آن را لحاظ کنید. اگر پرستار چیزی سوال کرد شما باید تنها کسی باشید که آن سوال را میداند.
مراقب خودتان باشید
مادر در حال حاضر در مرکز توجه است اما احتمالا شما باید در بیمارستان کنار همسرتان باشید بنابراین یادتان باشید که شما هم ساکی برای بیمارستان آماده کنید و کفشهای راحت به پا داشته باشید چون احتمالا در طول انقباضات باید در کنار همسرتان راه بروید و اگر کفش مناسب همراه نداشته باشید ممکن است پاهایتان اذیت شود.
انعطافپذیر باشید
استراتژیها زایمان که برای برخی زنان کاربرد دارد ممکن است برای برخی دیگر نداشته باشد. بنابراین وظیفه شما این است که این استراتژی را برای همسرتان پیدا کنید. قبل از زایمان باید با همسرتان درباره خواستهها و گزینههایش صحبت کنید. به این ترتیب خواستههای او را در ذهنتان خواهید داشت.
آماده کار سخت باشید
زایمان اغلب یک فرایند طولانی و سخت است. بهتر است بر الگوی تنفس تمرکز کنید و یک نقطه در سقف را در نظر بگیرد و از او بخواهید روی آن نقطه تمرکز کند. به این ترتیب حواس او را متمرکز میکنید تا روند زایمان راحتتر طی شود.کار شما این است که حواس او را از درد پرت کنید و تمرکزش را بر روند زایمان قرار دهید.
برای سورپرایز آماده شوید
نه شما و نه شریک زندگیتان نمیدانید چه اتفاقی انتظارتان را میکشد و چه چیزی میتواند به همسرتان کمک کند. بنابراین باید خودتان را برای اتفاقهای غیرقابل پیشبینی آماده کنید و از هیچ چیز نترسید چون این شمایید که باید به همسرتان روحیه دهید.
محدودیتهایتان را بدانید
باید بدانید در طول روند زایمان قرار است چه کار کنید و چه کارهایی را به دیگران واگذار کنید. ممکن است بخواهید تنها نقش یک همسر روحیه دهنده را داشته باشید و نخواهید در مراحل پایانی زایمان همسرتان را ببینید و بخواهید تیم پزشکی این مسئولیت را برعهده بگیرند.