بازخوانی ماجرای گروگانگیری خونین در مسجدالحرام/

حادثه بی نظیر در تاریخ اسلام؛ کماندوهای فرانسوی مسلمان شدند تا کار را تمام کنند!

در روز ۲۰ نوامبر ۱۹۷۹، گروهی از مسلحین سلفی به رهبری جهیمان بن محمد بن سیف العتیبی، مسجدالحرام را در مکه تصرف کرده و حجاج را به عنوان گروگان گرفتند. این گروه باور داشتند که محمد عبدالله القحطانی، مهدی موعود (عج) است و همه باید از او اطاعت کنند.
کد خبر: ۱۲۶۲۶۲۲
|
۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹ 29 September 2024
|
36704 بازدید

تابناک، در طول درگیری‌های مسلحانه بین گروگان‌گیران و نیروهای امنیتی، تعداد قابل توجهی از افراد جان خود را از دست دادند. دولت عربستان سعودی پس از این حادثه، سیاست‌های سختگیرانه‌ای را در قبال مسائل مذهبی به اجرا گذاشت. در همین رابطه امام خمینی اعلام کرد که این حادثه به وسیله اسرائیل و آمریکا برنامه‌ریزی شده است.

این اقدام زیر رهبری جهیمان بن محمد بن سیف العتیبی صورت گرفت که باور داشت که محمد عبدالله القحطانی، مهدی موعود است که به زودی ظهور خواهد کرد و اسلام را نجات خواهد داد. او برای اثبات این باورها از احادیث و روایات دینی استفاده می‌کرد که به بازگشت حضرت مهدی (عج) اشاره داشته‌اند. این گروه اولین روز سال ۱۴۰۰ هجری قمری (۲۰ نوامبر ۱۹۷۹) را برای تصرف مسجدالحرام در نظر گرفته بودند، تا با آنچه در ابرخی حادیث به تاریخ قیام حضرت ولیعصر (عج) اشاره شده است، همخوانی داشته باشد.

واقعیت‌ها درباره گروگانگیری خونین در مسجدالحرام

در روز آغازین این حادثه، که آخرین روز حج بود، شورشیان مسلح در حین آماده‌سازی برای نماز جماعت در مسجدالحرام، با استفاده از سلاح‌های خود دروازه‌ها را مسدود کرده و چندین نیروی امنیتی را کشتند. تعداد گروگان‌گیران تخمین زده شده برابر با ۵۰۰ نفر بوده است.

تعداد بازدید : 5963

پس از اجازه دادن برخی مراجع دینی سعودی، نیروهای امنیتی به حمله به شورشیان پرداختند، اما بنا بر گفته برخی رسانه ها تا زمانی که نیروهای کماندویی فرانسوی به عنوان آخرین راهکار در نظر گرفته شدند، هیچ کدام از اقدامات موفق نبودند. ورود نیروهای غیرمسلمان به مکه و مسجدالحرام ممنوع بود، با این حال نیروهای فرانسوی در مراسمی مذهبی در عربستان وارد دین اسلام شدند. آنها با انتقال گاز به اتاق‌های زیرزمینی اقدام کردند، اما به دلیل خصوصیات اتاق‌ها، این تدابیر بی‌اثر بودند و مقاومت شورشیان ادامه داشت.

واقعیت‌ها درباره گروگانگیری خونین در مسجدالحرام

با تشدید تلفات، نیروهای سعودی به حفر سوراخ در حیاط مسجدالحرام پرداختند و نهایتاً با استفاده از نارنجک‌ها، موفق به کشتن تعداد زیادی از گروگان‌ها شدند. پس از دوهفته شورشیان باقی‌مانده تسلیم شدند. در این حادثه ۱۲۷ تن از نیروهای امنیتی و ۲۵۰ تن از نیروهای شورشی کشته شدند. جهیمان نیز پس از دستگیری اعدام شد.

آزادسازی حرم مکه مکرمه ازجهيمان و نقش کوماندوهای فرانسوی‌
الشرق الاوسط به تازگی با شیخ جمیل الحجیلان، سغیر وقت عربستان سعودی در فرانسه مصاحبه ای داشته است که وی ،در خصوص نقش فرانسه در تلاش‌ برای آزادسازی حرم مکه مکرمه از جهیمان العتیبی، که در سال ۱۹۷۹ تلاش کرد مسجد حرام را تصرف کند، نکات متفاوتی درباره نقش فرانسه بیان کرده است
واقعیت‌ها درباره گروگانگیری خونین در مسجدالحرام
در ژانویه ۱۹۷۶، ملک خالد فرمانی صادر کرد و الحجیلان را به عنوان سفیر عربستان سعودی در فرانسه منصوب نمود. او به مدت ۲۰ سال در این سمت باقی ماند و در این مدت سه رئیس‌جمهور را مشاهده کرد که این امر در تاریخ سفرای عربی در فرانسه نادر است. در طی این سال‌ها، الحجیلان وقایع زیادی را تجربه کرد که یکی از آن‌ها حادثه آزادسازی حرم مکه مکرمه از تلاش‌های تروریستی برای تصرف آن بود. او در یادداشت‌های خود به وضوح نقش فرانسه در این عملیات را بیان می‌کند و به عنوان شاهد مستقیم آنچه که رخ داد، تجربیاتش را به اشتراک می‌گذارد.

الحجیلان روایت می‌کند: «در سال ۱۹۸۰، دستوراتی مبنی بر سفر یک تیم امنیتی فرانسوی به عربستان به ما رسید. در این زمان، آقای ویکتور شابو، مشاور خاص رئیس‌جمهور فرانسه، والری ژیسکارد دستان، با من تماس گرفت و به من اطلاع داد که آنها به‌طور فوری پنج پاسپورت برای افسران واحد ضد شورش فرانسوی به سفارت ارسال خواهند کرد. در رأس این گروه، یک افسر جوان فرانسوی به نام کاپیتان پل بارل بود».

الحجیلان ادامه می‌دهد: «دو روز از سفر افسران فرانسوی به عربستان نگذشته بود که رسانه‌های فرانسوی خبر را منتشر کردند. نمی‌دانیم این خبر محرمانه چگونه لو رفته است. بعد از آزادسازی حرم، و در زمان بازگشت هیئت فرانسوی با مأموریت ویژه به پاریس، برخی از روزنامه‌های زرد به بحث درباره (دستاورد معجزه‌آسا) که نیروهای ویژه فرانسوی به دست آورده بودند، پرداختند و از این دست موارد بی‌پایه و خیال‌پردازی‌های دیگر سخن گفتند».
واقعیت‌ها درباره گروگانگیری خونین در مسجدالحرام
او در توضیح جزئیات این موضوع می‌گوید: «مأموریت واقعی افسران فرانسوی، آموزش سعودی‌ها در استفاده از گازهای اشک‌آور بود. بر اساس تمام منابع معتبر، فرانسوی‌ها به مکه مکرمه وارد نشدند، بلکه در هتلی راحت در طائف اقامت کردند و به افسران سعودی روش‌های مقابله با اثرات این گازهای خنثی‌کننده را آموزش دادند. یکی از سه افسر فرانسوی ادعا کرد که او قبل از ورود نیروهای ویژه سعودی به زیرزمین‌هایی که جهیمان و پیروانش در آنجا پنهان شده بودند، وارد حرم شده است، اما این ادعا توسط رئیس او و دو همکار دیگرش رد شد».

الحجیلان به شایعاتی که در رسانه‌ها درباره نقش فرانسوی‌ها در تحریر حرم منتشر شده اشاره کرده و می‌گوید: «می‌خواهم تأکید کنم که بر اساس تمام اطلاعاتی که در اختیار داشتم، آزادسازی حرم تنها توسط نیروهای سعودی انجام شده است. ممکن است برخی از سفارت‌خانه‌های خارجی در فرانسه، به ویژه سفارت‌های عربی، این شایعات را جدی گرفته و به دولت‌های خود منتقل کرده باشند و آنها را در مدارک رسمی خود درباره عربستان ثبت کرده باشند؛ موضوعی که در آینده نیاز به شفاف‌سازی این حقیقت مهم دارد و من به نوشتن درباره یک واقعه مهم در تاریخ کشورم پرداخته‌ام».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟