در گفتگو با تابناک مطرح شد

زمان بازگشت اعتماد مردم به بورس است/ مهم‌ترین چالش اقتصادی دولت چیست؟

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: چالش مهمی که در حال حاضر دولت چهاردهم با آن مواجه است، بحث کسری بودجه است، موضوعی که باتوجه‌به نزدیک‌شدن به فصل بودجه‌ریزی برای سال آینده، ضرورت دارد تا برای آن تدبیر شود.
کد خبر: ۱۲۶۲۶۳۸
|
۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸ 30 September 2024
|
3866 بازدید
|

به گزارش خبرنگار تابناک، فصل دوم از قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه با عنوان اصلاح نظام بانکی و مهار تورم بر هدف‌گذاری تورم ۹.۵ درصدی در پایان برنامه یعنی سال ۱۴۰۷ تاکید دارد.

زمان بازگشت اعتماد مردم به بورس است/ مهم‌ترین چالش اقتصادی دولت چیست؟

مسیر تحقق تورم تک رقمی

دراین‌خصوص، مصطفی سرگلزایی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی در گفتگو با خبرنگار تابناک در پاسخ به این سؤال که دولت چهاردهم برای تحقق تورم تک‌رقمی تا پایان برنامه هفتم توسعه چه اقداماتی را باید در اولویت قرار دهد، اظهار داشت: اولین نکته مهم، توجه به تسلط مالی دولت بر بانک مرکزی است، به‌گونه‌ای که دولت کسری بودجه‌اش را از منابع بانک مرکزی تأمین نکند یا کمتر به سراغ این منابع برود. به بیان دیگر، دولت از طریق افزایش منابع درآمدزا یا انتشار اوراق در بازار سرمایه، بتواند کسری بودجه را پوشش دهد. این در شرایطی است که اگر دولت باتوجه‌به نیاز‌های تأمین مالی خودش، مسیری را در پیش بگیرد که باعث شود تا بانک مرکزی از هدف‌گذاری نقدینگی دور شود، قاعدتاً تحقق تورم تک‌رقمی، سخت می شود.

وی ادامه داد: دولت باید درآمد‌ها و هزینه‌های خودش را کنترل کند و کمترین فشار را به بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور جهت تأمین مالی وارد کند تا بتواند در مسیر کاهش تورم گام بردارد و بانک مرکزی هم پاسخگو باشد. از سوی دیگر، بهتر است تا تأمین مالی دولت صرفاً بر دوش نظام بانکی نباشد و به سراغ بازار سرمایه برود.

اهمیت بازگشت اعتماد مردم به سرمایه‌گذاری در بورس

سرگلزایی با اشاره به ضرورت توجه دولت جدید به ظرفیت بازار سرمایه و بورس برای تأمین مالی دولت، افزود: در شرایط کنونی، نیاز است تا با عمق‌بخشی به بازار سرمایه و بازگشت اعتماد عموم مردم به سرمایه‌گذاری در این بازار، از ظرفیت بورس برای تأمین مالی پروژه‌های دولت، استفاده شود، هرچند این رویکرد نیازمند اطلاع‌رسانی دقیق در بازار سرمایه و به حداقل رسیدن تصمیم‌گیری‌های یک‌شبه و لحظه‌ای در این بازار است.

 عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی در این باره تأکید کرد: وضعیت بورس به‌گونه‌ای است که در بسیاری از شاخص‌های این بازار، قیمت‌های حداقلی را ملاحظه می‌کنیم که بیانگر قیمت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری و ظرفیت‌های سودآوری در بورس است. 

به گفته وی، در خصوص اقدامات مؤثر برای کنترل تورم، باید به تحولات ارزی نیز توجه شود. به‌گونه‌ای که اگر دولت بتواند به هر شکل ممکن، نوسانات نرخ ارز را کنترل کند، در نتیجه انتظارات تورمی در جامعه نیز تعدیل و آثار تورمی قابل‌کنترل و در نهایت نرخ تورم کاهشی می‌شود. به نظرم در شرایط کنونی، به‌عنوان یک هدف‌گذاری کوتاه‌مدت برای کنترل تورم، دولت باید به این موارد توجه کند و در بلندمدت به دنبال اصلاح نظام بانکی و تقویت رشد اقتصادی باشد تا شاهد افزایش عرضه در اقتصاد باشیم و از رشد قیمت‌ها جلوگیری شود.

مهم‌ترین چالش اقتصادی دولت

این استاد اقتصاد تأکید کرد: چالش مهمی که در حال حاضر دولت چهاردهم با آن مواجه است، بحث کسری بودجه است. موضوعی که باتوجه‌به نزدیک‌شدن به فصل بودجه‌ریزی برای سال آینده، ضرورت دارد تا به این مسئله مهم توجه ویژه شود، تا برنامه جامع و کاملی برای حل کسری بودجه ارائه و اجرایی شود. 

سرگلزایی در خصوص اهمیت توجه به چالش کسری بودجه و ضرورت توجه به بودجه‌ریزی واقعی از سوی دولت چهاردهم برای سال آینده یادآور شد: مسلماً اگر بودجه‌ای که تنظیم می‌شود، دارای منطق باشد و بر اساس واقعیت‌ها و منابع درآمدی محتمل در برابر مصارف و هزینه‌ها، تدوین شود، در نتیجه بودجه‌ای با کمترین ناترازی و کسری خواهد بود. هرچند بخشی از این مسئله به نهاد قانون‌گذار برمی‌گردد تا هزینه‌های خارج از منابع درآمدی دولت به بودجه تحمیل نشود و از سوی دیگر منابع درآمدی دولت هم واقع‌بینانه در نظر گرفته شود. چراکه اگر بر اساس درآمد‌های با احتمال کم، بودجه‌ریزی شود، در نتیجه با توجه به هزینه‌های کاملاً محتمل و صددرصدی در بودجه، دور از انتظار نیست که با کسری بودجه مواجه شویم؛ بنابراین نباید بودجه به‌گونه‌ای تدوین و تصویب شود که از یک سو مصارف صددرصدی و محتمل داریم و از سوی دیگر، منابع درآمدی، غیرمنطقی باشد، رویکردی که با کسری بودجه منجر می‌شود.

وی توضیح داد: انتظار می‌رود تا دولت چهاردهم در ادامه مسیر فعالیت خود، جلوی رشد هزینه‌هایش را که باعث بزرگ‌تر شدن دولت شده را بگیرد تا بتواند در بخش هزینه‌های عمرانی به سمت پروژه‌های ناتمام برود تا رشد تولید را شاهد باشیم. 

تغییر نرخ سود جواب می دهد؟

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان در پاسخ به این سؤال که در حاضر، آیا استفاده از ابزار نرخ سود در جهت تعدیل تورم مؤثر است یا خیر گفت: در شرایط فعلی، تأثیرگذار نیست. به بیان دیگر هنوز زیرساخت‌های بهره‌مندی از ابزار نرخ بهره برای کنترل نرخ تورم فراهم نیست. به عنوان نمونه، هنوز عمق بازار سرمایه کشورمان به‌اندازه‌ای نیست که با تغییر نرخ بهره، با نوسان شدید مواجه نشود؛ بنابراین در شرایط کنونی سیاست‌گذار پولی نمی‌تواند به اهداف تورمی خودش از طریق تغییر نرخ بهره دست یابد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
استاد اقتصاد : چون قیمت ها حداقلی هستند زمان اعتماد مردم به بورس است !!!!! فقط همین!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
قیمت سهام پتروشیمی در کف است هرکس خرید بکنه تا عید ۶۹ درصد برده
الله اکبر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
زندگی ملت رو نابود کردین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
روحانی بورس را نابود کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
۱۴:۲۹
بدتر از اون دولت 13 بورس را آتش زد
اردشیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
اعتماد مردم به بورس ؟؟؟؟ آنهمه چپاول اموال مردم چه ميشود؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
تا همتی داریم غم نداریم صبر کنید تا توییت بزنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
بهترین زمان ورود به بورس خصوصا گروه پتروشیمیها که در قعر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
باز هم دولت می‌خواهد دست تو جیب مردم کنه کسری بودجه رو جبران کنه والا دیگه پس اندازی نداریم که بدیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
حسن کلید دار با بورس مردم را بدبخت کرد. دیگه کسی به بورس اعتماد ندارد. جایگزین عشقی هم نمی تونه کاری بکنه. رییس عوض کردن هم دیگه فایده ای ندارد. ما منتظریم ببینیم همتی توییت زن می خواد چه کار کنه؟ کی کتش را درمی اره می ره وسط میدون. فعلا که رییس بانک مرکزی داره یک تنه افزایش دلار را مهار می کنه. همتی جان کجاست؟
سهام داران قدیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
فقط بورس بخرید تنها بازاری ک حباب منفی داره و مافیا همیشه عکس جریان اب حرکت میکنه مافیا سر مردم با مسکن و زمین و خودرو ک ابر حباب است گرم کرده ک ب اصل داستان یعنی صاحب شرکتها ی سود ده با اندک مبلغ برسه همیشه این مردم هستن ک اشتباه انتخاب می کنن اون موقع سال ۹۹ می گفتن ایی ملت بخرید سهام حالا میگن نخرید و بدبخت و ورشکسته میشین ک خودشون مفت صاحب شرکتها بشن واقعا میگن بورس سواد و عقل و شعور میخواد بیراه نگفتن وقتی حداقل ۳۰ سال در بورس خرید و فروش کردین تازه وسط راه هستین ک چه باید کنید
فعال اقتصادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
وقتی خود شرکتهای دولتی هر روز صف فروش درست میکنن چطوری اعتماد به بورس برگرده؟ اول جلوی مفتخورای دولتی رو بگیرید که صف فروش نتونن درست کنن بعد دامنه نوسانو یک منفی 5 مثبت کنید . ضمنا با اتفاقات سال 99 کسی دیگه به بورس اعتماد نداره و تنها راه اینه که 2-3 ماه بورسو مثبت کنید و بزارید سهام رشد کنن و عده ای از مردم به سود برسن اونوقت مردم وقتی بصورت واقعی سودو در بورس لمس کردن خودبخود دیگران هم تشویق میشن و به بورس میان.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
سرمايه هاي مردم را طي اين سالها نابود كرديد !!
مرتضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
چه آزروهایی که در بورس بر باد رفت
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟