به گزارش خبرنگار اجتماعی تابناک، در آخرین روز تیرماه سال جاری، بعد از شنیدن ناملایمات مرتبط با جود کارخانه دخانیات در منطقه یازده تهران، شهردار منطقه خطاب به شورای شهراز انتقال این کارخانه به شهر هشتگرد خبر داده بود. با سپری شدن بیش از ۷۰روز ۱۸۰ روز وعده داده شده، به نظر می رسد سرعت عمل و هماهنگی و البته مطالعه بیشتری برای تحقق این وعده لازم است.
این سرعت عمل، جدای از موضوعات و چالش های دیگر پیش روی این طرح است. مثلا کارکنان و کارمندان این کارخانه برای انتقال، همچنان مقاومت می کنند. مشکل مالی نیز بر سر راه انتقال جریان دارد. همچنبن انتقال به هستگرد با توجه به افزایش روزافزون جمعیت این شهر و سر ریز شدن جمعیت تهران و کرج به این منطقه، آنچنان تدبیری می طلبد که دردسرهای منطقه یازده، این بار برای هشتگردیها و کرجی ها تکرار نشود.
انتقال کارخانه دخانیات به هشتگرد، خواسته همه است!
در همین باره ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «تابناک» اظهار کرد: انتقال کارخانه دخانیات به مکانی دیگر، خواسته مردم محله سلامت است و اصلا علت اینکه نام آن محله را در زمان مدیریت سابق شهری به سلامت تغییر دادند این بود که مردم آن جا آرزو دارند که مجموعه قدیمی دخانیات، به مکانی دیگر منتقل شود و واقعا نام سلامت در آنجا عملیاتی شود.
وی ادامه داد: انتقال این مجموعه به مکانی دیگر در اختیار شورای شهر نیست و مربوط به دولت است و ما نمیخواهیم عزیزانی که در این مجموعه فعالیت میکنند، مشکلی برایشان پیش بیاید اما به هر حال باید خواسته مردم محله سلامت را نیز در نظر گرفت.
این عضو شورای شهر در پاسخ به این پرسش که مکان دوم مجموعه دخانیات، کجاست، جواب داد: به احتمال زیاد، جایی که قرار است مجموعه دخانیات به آن جا انتقال یابد، در هشتگرد است اما هنوز این موضوع اجرایی نشده است.
وی افزود: خواسته مردم و شورای شهر این است که این مجموعه از محله سلامت به هشتگرد انتقال یابد و برای دستیابی به این موضوع در حال تلاش هستیم. ما نمیخواهیم پرسنل آن جا به زحمت و دشواری بیفتند اما باید تصمیمی درست و برد – برد گرفته شود.
امانی با اشاره به فرصتهای جایگزین برای مجموعه دخانیات، توضیح داد: شهرداری تهران باید با مدیران کارخانه به یک جمع بندی برسند تا در نهایت با سازش، انتقال اتفاق بیفتد و اگر این موضوع رخ دهد، میتوان فرصتها و اقدامات خوبی را در محل مجموعه دخانیات پیاده کرد.
وی در تشریح اقدامات مذکور، عنوان کرد: ساخت مراکز تفریحی و فضای سبز یکی از مواردی است که میتوان به آن اشاره کرد. به هرحال محله سلامت با کمبود فضای سبز نیز روبرو است.
این عضو شورای شهر در نهایت خاطر نشان کرد: این کار، فعالیتی سخت، پرهزینه و نیازمند همکاری است و شهرداری و دولت باید دست به دست یگدیگر بدهند تا اتفاقات مثبتی در این خصوص رخ بدهد.
محله دخانیات در دوره قبلی شورای شهرُ به نام محله سلامت تغییر نام یافت تا شاید زمینه برخورداری مردم منطقه از سلامت محیط زیستشان فراهم شود.
مصوبه سال ۱۳۷۰؛ احمد گوراب به جای هشتگرد
اولین مصوبه برای انتقال کارخانه های زیر مجموعه دخانیات به خارج از شهر، به سال ۱۳۷۰ مربوط می شود که حسن حبیبی معاون اول رئیس جمهور وقت، ابلاغ کرده تا سال ۱۳۷۲ این انتقال انجام بگیرد. اما در ان مصوبه، محل انتقال کارخانه سیگار، احمد گوراب رشت عنوان شده است.
در متن این ابلاغیه آمده بود: «کارخانههای شرکت دخانیات ایران وابسته به وزارت صنایع حداکثر تا پایان سال ۱۳۷۲
به مناطق زیر منتقل گردد.
۱ - کارخانه کارتنسازی، کارخانه چسب، کارخانه چوب* و کارخانه ساخت قطعات به منطقه هشتگرد.
۲ - کارخانههای و عملآوری، بستهبندی و ساخت سیگارت به مناطق احمد گوراب رشت و تیرتاش بهشر"
حسن حبیبی - معاون اول رییس جمهور»