چرا زوجین نابارور سراغ درمان نمی روند

حدو ۲۰ درصد زوجین کشور قادر به فرزندآوری نیستند و از همین رو باید به سراغ درمان های ناباروری بروند که البته هزینه خیلی زیادی دارد.
کد خبر: ۱۲۶۳۹۴۴
|
۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸ 06 October 2024
|
2023 بازدید
|
۷

چرا زوجین نابارور سراغ درمان نمی روند

به گزارش تابناک به نقل از مهر، طبق آمارهای موجود، شیوع ناباروری در کشور حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد برآورد می‌شود. بنابراین، از هر پنج زوج که در سنین باروری قرار دارند، یک زوج به نوعی با مشکل ناباروری مواجه است.

با در نظر داشتن سیاست‌های جمعیتی کشور و تأکید رهبری بر ترویج فرزندآوری و جلوگیری از وقوع بحران سالمندی جمعیت در دهه‌های آتی، اهمیت توجه به زوج‌های نابارور دو چندان می‌شود، زیرا ما با سرمایه بالقوه جمعیتی مواجه ایم که با حمایت‌های درمانی می‌تواند بالفعل شود.

شاید مهم‌ترین مشکل زوجین نابارور برای فرزندآوری و صاحب بچه شدن، مشکلات مالی در مسیر هزینه های سنگین درمان ناباروری باشد؛ به طوری که اکثریت جمعیت ۲۰ درصدی زوجین نابارور، از طبقه کم درآمد و آسیب پذیر جامعه هستند که اگر تحت حمایت‌های بیمه‌ای نباشند؛ هرگز قادر نخواهند بود سراغ درمان ناباروری بروند.

از سال ۱۴۰۰، مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت از زوجین نابارور و تشویق به فرزندآوری، بودجه‌ای را برای این موضوع در اختیار بیمه سلامت قرار داده است که هزینه‌های درمان ناباروری را پوشش دهد.

محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با عنوان این مطلب که تاکنون بیش از ۹۵ هزار بیمه شده نشان دار شده و تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند و آشنایی بیشتر مردم با این خدمات بیمه‌ای می‌تواند تعداد افراد نابارور شناسایی شده و هزینه کرد این حوزه را افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه بیمه سلامت به عنوان تأمین و محافظت کننده مالی نقش مهمی در باروری و گسترش زایمان طبیعی در کشور داشته است، افزود: تغییرات مثبت در پوشش تعرفه‌ها و انعقاد قرارداد با مراکز و مؤسسات درمان ناباروری نشان می‌دهد که مواد قانونی جوانی جمعیت مرتبط با حمایت‌های بیمه‌ای به نحو مقتضی عمل شده است و امیدواریم اعتبارات بیشتر شود تا بتوانیم رشد مناسبی داشته باشیم.

ناصحی ادامه داد: ۹۰ درصد هزینه خدمات مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی و ۷۰ درصد هزینه‌های بخش خصوصی تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارد و امیدواریم که سایر مراکز بخش خصوصی هم بیایند طرف قرارداد قرار بگیرند و خدمات رسانی به مردم افزایش پیدا کند.

وی افزود: مادران باردار از ابتدای وضع حمل تا پایان دوران شیردهی تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند و کودکانشان تا ۵ سالگی تحت پوشش بیمه هستند.

علی صادقی تبار مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا وابسته به جهاد دانشگاهی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: در کشورمان با دو هدف اصلی زوجین نابارور را درمان می‌کنیم.

وی افزود: هدف نخست، ایجاد یک زندگی شاداب برای زوجین نابارور است و در وهله دوم، کمک به افزایش جمعیت کشور است.

صادقی تبار، درباره لزوم حمایت از هزینه‌های درمان ناباروری، گفت: ایران از نظر کیفیت خدمات تشخیص و درمان ناباروری هم‌طراز کشورهای پیشرفته جهان است و ما در زمینه دانش و فناوری درمان ناباروری از قطب‌های منطقه‌ایم. اما متأسفانه خدمات اصلی درمان ناباروری زیر پوشش بیمه‌های پایه قرار ندارد و با توجه به وارداتی بودن تجهیزات و مواد مورد استفاده در روش‌های کمک‌باروری، هزینه درمان ناباروری برای بسیاری از زوج‌های نابارور سنگین و کمرشکن است.

وی با اشاره به چالش‌هایی که در مسیر درمان ناباروری وجود دارد، افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌های زوجین نابارور در مسیر درمان، مشکلاتی است که از ناحیه هزینه‌ها و حمایت‌های بیمه‌ای وجود دارد.

صادقی تبار ادامه داد: زوجین نابارور در مسیر درمان، آن طور که باید حمایت نمی‌شوند و در نتیجه شاهد رها کردن روند درمان از سوی زوجین هستیم. در حالی که همه آنها دوست دارند که صاحب بچه شوند و طعم شیرین پدر و مادر شدن را بچشند.

مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا تاکید کرد: شرایط برای زوجین نابارور به گونه‌ای است که تعداد سیکل‌های درمان ناباروری در کشور، حداکثر به ۱۵۰ هزار سیکل می‌رسد. در حالی که قریب به ۳.۵ تا ۴ میلیون زوج نابارور داریم.

صادقی تبار افزود: ما طرحی را پیشنهاد دادیم به دولت که یک صندوق مستقل برای تأمین هزینه‌های درمان ناباروری تشکیل شود و این طرح به مدت یکسال به صورت پایلوت اجرا شود.

وی در توضیح بیشتر گفت: سهم درمان ناباروری در این صندوق واریز و به صورت مستقیم به مراکز درمان ناباروری پرداخت شود و بیمه‌ها از این مسیر خارج شوند.

صادقی تبار ادامه داد: مشکلاتی که زوجین نابارور در مسیر درمان دارند، از طریق این صندوق می‌تواند حل شود.

وی افزود: تمامی هزینه‌های درمان ناباروری قابل بررسی و رصد است و هر آنچه را زوجین نابارور هزینه می‌کنند، دولت به حساب همان مرکز درمان ناباروری واریز کند.

صادقی تبار گفت: اگر در مدت یکسال این طرح جواب داد، دولت می‌تواند آن را به شکل سراسری در کشور اجرایی کند. به نظر می‌رسد که مشکل زوجین نابارور، طولانی شدن روند درمان از مسیر بیمه‌ها باشد که با این طرح، می‌توان امیدوار بود تعداد بیشتری از زوجین نابارور برای درمان اقدام کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
بعضی افراد توان ندارند حتی یک دندان خراب را ترمیم کنند و آن را می کشند تا هزینه کمتری بدهند. حالا زوج های جوان هزینه های سرسام آور باروری را چگونه بدهند؟
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
من و همسرم سالها درگیر همین مشکل هستیم بدلیل اینکه داروهای خارجی که کیفیت بسیار بالایی در درمان ناباروری دارند بیش از سه چهار سال است که وارد نمی شوند و از سویی داروهای ایرانی بی کیفیت هستند و عمل آی وی اف بدلیل نبود داروهای با کیفیت تحت تاثیر قرار گرفته اند و فقط اتلاف پول می باشند . هزینه های آزمایش ژنتیک جنین شناسی که سر به فلک زده و پوشش بیمه ای ندارند و دهها میلیون تومان هستند .و از طرفی بخاطر وضعیت بد اقتصادی و اجتماعی و آینده تاریک جامعه اصلا فرزندآوری توجیه منطقی ندارد . مرکز ناباروری رویان متاسفانه با هیچ شرکت بیمه ای قرارداد ندارد و فقط آزاد حساب میکنند !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
با سلام
بنده تجربه چند سال در خصوص موضوع ناباروری رو خدمتتان ارائه کنم انشاالله که بتواند کمک حال عزیزانی که قرار است در این مسر سخت قدم بگذارند قرار بگیرند.

1- اول با توکل به خدا و با توجه به اینکه مورد لطف حضرت حق قرار بگیرید شروع کنید
2- از مراجعه به مراکز و دکترهایی که تخصص و تجربه در این زمینه ندارند اصلا مراجعه نکنید که زمان رو از دست میدهید
3-حتما در پیگیری و درمان اصلاً ناامید نشوید شاید مدت ها لازم باشد پیگیری کنید .
4- از دستورات غیر تخصصی پرهیز و حتما زیر نظر پرشک خودتان باشید.
و درآخر از مسئولین خواستارم با توجه به هزینه های زیاد آزمایشگاهی و عمل و..... ، مخصوصا هزینه داروهای خارجی این قشر که به امید فرزند در این مسیر قدم میگذارند یاری رسانند و داروها که اکثر خارجی است تحت پوشش بیمه ها قرار بگیرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
متاسفانه ما حدود 5 سال درگیر این مشکل بودیم و با توجه به مشکلات مالی که داشتیم ولی برای هر بار عمل IVF , IUI ده ها میلیون هزینه میکردیم و البته داروهای میلیونی که باید استفاده میشد
شما الان فکرشو بکن یک خانواده متوسط با این هزینه بالا چطور میتواند این کارها را با این قیمت های الان انجام دهد
اینم بگم این همه میگن کمک دولت و بیمارستان های دولتی و غیره همه تبلیغ و پوچ است . وقتی وارد این داستان ها می شوید متوجه خواهید شذ
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
باسلام ماهم چنین مشکلی داریم متاسفانه هیچکدام از این حمایتهایی که میگن ندیدیم کلی هم هزینه کردیم ووقت گذاشتیم باتوجه به مخارج سنگینش بیخیال شدیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
8 سال دنبال درمان بودم. که 5 سالش تشخیص اشتباه پزشکان بود. با میلیونها تومان هزینه ای که پرداخت کردم.
خدا ازشون نگذره.
ناباروران به فکر باروری نباشید. من بودم نه تنها بجه دار نشدم بلکه تمام پولمم رفت.
سعید کریمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
سلام شاید هزینه ها بیمه شده باشد اما
1 نداشتن مسکن (راه حل مسکن 99 ساله برای افراد دارای 1 فرزند به بالاست)
2 شغل ثابت و رسمی (اخراج و بازخردی کارکنانی که چندین ساله شاغل هستند ولی نه ازدواج کرده یا اگر ازدواج کرده اند فرزندی ندارند-در مقابل جذب افرادی که ازدواج کرده و صاحب فرزند هستند اما شغل مناسبی ندارند)
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟