به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا؛ مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگوی تلفنی با فخرالدین آلتون رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه اظهار داشت: رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی تقویت مناسبات با همسایگان است و در میان همسایگان جمهوری ترکیه جایگاه ممتاز و قابل توجهی دارد.
وی با اشاره به روابط بسیار خوب سیاسی و فرهنگی موجود میان دو کشور افزود: اینکه سال ۲۰۲۵ به عنوان سال فرهنگی دو کشور تعیین شده فرصتهای جدیدی را برای گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور فراهم میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: فرهنگ بستر تعامل، همکاری و پیوند است و دو کشور ایران و ترکیه ظرفیت فرهنگی مشترک بسیاری دارند و دو کشور باید از این ظرفیت بهرهمند شوند.
صالحی تصریح کرد: اقداماتی در زمینه همکاری های رسانه ای دو کشور در ماه های اخیر انجام شده و ما هم آمادگی کامل برای تقویت همکاری های رسانه ای که مطابق با مصالح و اهداف عالی دو کشور باشد را داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: معتقدیم ضمن اینکه که باید همکاری ها را تقویت کنیم ضروری است مراقب فضای رسانهای و افکار عمومی دو کشور باشیم و تلاش کنیم همکاری ها در مسیر منافع دو ملت انجام شود و در این راستا اظهارات و مواضع مقامات رسمی اهمیت مضاعفی دارد.
وی افزود: تحولات منطقه و تشدید جنایات رژیم صهیونیستی نزدیکی و وحدت میان ملتهای مسلمان را بیش از هر زمان دیگر ضروری ساخته است و در این شرایط ضروری است از هر اقدام یا سخن تفرقه انگیز پرهیز شود.
صالحی تاکید کرد: اظهاراتی که اخیرا از طرف برخی از مسئولان رسانهای ترکیه صورت گرفت باعث تکدر خاطر افکار عمومی در جمهوری اسلامی ایران شده که باید از آن اجتناب کرد
وی افزود: سال ۲۰۲۵ که به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه نامگذاری شده است، ارتباطات دو کشور قویتر خواهد شد و برنامههای بسیاری میتواند از طریق سازمانهای مرتبط در دو کشور انجام شود و این شرایط را برای افزایش شناخت متقابل دو ملت فراهم خواهد ساخت.
برای روابط ممتاز سیاسی و فرهنگی با ایران اهمیت زیادی قائلیم
فخرالدین آلتون رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری کشور ترکیه گفت: برای روابط ممتاز سیاسی و فرهنگی با کشور دوست و همسایه، جمهوری اسلامی ایران اهمیت زیاد قائلیم و امیدواریم با توجه به نامگذاری سال آینده(۲۰۲۵) به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه بتوانیم پروژههای مشترک ارزشمندی را بر اساس اهداف مشترک به انجام رسانیم.
این مقام مسئول کشور ترکیه تاکید کرد: روسای جمهور دو کشور در دیدار اخیر که در حاشیه اجلاس سازمان ملل متحد انجام شد، لزوم گسترش روابط در همه عرصه های موجود را مورد تاکید قرار دادند.
رئیس ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه با ابراز تمایل به دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان در فرصتهای فرارو و دعوت از ایشان برای سفر به ترکیه ادامه داد: ابتدای سال جاری یاداشت تفاهمی با جمهوری اسلامی ایران در راستای افزایش روابط رسانهای امضا کردیم که باید به صورت مشترک برای تحقق آن بکوشیم.
این مقام ترکیهای افزود: اخیرا برداشت هایی از اظهارات نارسای یکی از مقامات رسانهای ما شد که مایلم فرصت را غنیمت شمارم و ضمن اظهار تاسف تاکید کنم رویکرد پایدار دولت ترکیه تحکیم دوستی و افزایش مناسبات با ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران در همه زمینههای موجود است و هر سخن مغایر با آن هیچ ارتباطی با طرز فکر و رویکرد رئیس جمهور و دولت ترکیه ندارد.
وی ادامه داد: امیدوارم بتوانیم به شکل گسترده همکاریهای موجود را گسترش بخشیم و اطمینان داریم حتی اگر مشکلاتی هم وجود داشته باشد با توجه حسن نیت موجود میتوانیم با گفتوگو برطرف کنیم.