دادگاهی در روسیه با صدور حکمی بیسابقه، غول فناوری جهان، گوگل را به پرداخت جریمهای هنگفت محکوم کرد.
به گزارش «فناور.تک»، این جریمه که به دلیل محدودیتهای اعمال شده بر رسانههای دولتی روسیه در پلتفرم یوتیوب وضع شده، معادل ۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار است. رقمی نجومی و غیرقابل تصور که خواندنش به شدت دشوار است تا جایی که شاید راه ساده برای بیانش این است که بگوییم جریمهای ۳۵ رقمی است!
البته این عدد در ریاضیات اسم دارد، اما آنقدر مهجور است که بعید است نامش به گوش خیلی هایمان خورده باشد؛ ۲۰ دسیلیون (decillion) یعنی معادل ۲۰ هزار نونیلیون (nonillion) یا ۲۰ میلیون اُکتیلیون (octillion) یا ۲۰ میلیارد سِپتیلیون! سپتیلیون (septillion) یعنی چه؟ یعنی عددی هزار بار بزرگتر از سیکستیلیون (sixtillion) که خودش هزار بار بزرگتر از کوئنتیلیون (quintillion) است. کنتیلیون هزار برابر کادریلیون (quadrillion)، کادریلیون هزار برابر تریلیون (trillion) و آن هم هزار برابر بیلیون (billion) است که در ایران با نام میلیارد شناخته میشود.
همه این اسامی عجیب را ردیف کردیم تا بگوییم که جریمه وضع شده برای گوگل، چقدر عجیب و دور از باور و به تعبیر امروزی، فضایی است. عددی که بهتر است قید تبدیلش به ریال و حتی تومان را بزنیم به ویژه وقتی که میدانیم هر دلار آمریکا معادل چند صد هزار ریال ایران است و اگر بخواهیم مبلغ جریمه فوق را به ریال بنویسیم، سرمان بیشتر سوت خواهد کشید!
البته چیزی که موجب شده این مبلغ جریمه عجیب باشد، نه فقط بزرگی و تعداد ارقام آن، که غیرقابل پرداخت بودن چنین مبلغی است چراکه بهوضوح فراتر از توان مالی هر شرکت یا کشوری به نظر میرسد؛ مبلغی که واشینگتون پست برای نشان دادن بزرگی اش، این تیتر را انتخاب کرده است: «بیشتر از کل ثروت جهان»!
آن گونه که رسانه روسی RBC گزارش داده، حکم این جریمه سنگین در پی اعمال محدودیتهای وضع شده در یکی از زیرمجموعههای گوگل در دسترسی ۱۷ کانال رسمی و دولتی روسیه در پلتفرم یوتیوب، صادر شده است. این رای را دادگاهی در روسیه در انتهای روند رسیدگی قضایی به شکایت رسانههای رسمی روسیه که در یوتیوب فعالیت میکردند و با آغاز جنگ اوکراین، یوتیوب مانع از فعالیت شان بر بسترش شد، صادر کرده است.
براساس رأی این دادگاه، گوگل به پرداخت ۱۰۰,۰۰۰ روبل جریمه در روز محکوم شده است، با این توضیح که این جریمههای روزانه، از زمان اعمال محدودیت برای رسانههای روسی در سال ۲۰۲۰ میلادی، هر هفته دو برابر شده و تا زمانی که پرداخت نگردد، مشمول دیرکرد و افزایش است. تصمیمی که هنوز گوگل بدان واکنشی نشان نداده است.
رویکردی که به تاکید کارشناسان، در راستای سیاستهای سختگیرانه روسیه در حوزه فضای مجازی و در واکنش به محدودیتهای اعمال شده از سوی غرب بر رسانههای روسی صورت گرفته است که به نوعی، بخشی از تحریمهای اعمال شده علیه روسیه بعد از شروع جنگ با اوکراین است. البته برخی تحلیلگران معتقدند هدف از این اقدام، اعمال فشار بر گوگل برای تغییر رویه و رفع محدودیتهای اعمال شده بر رسانههای روسی است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.