پای درددل دانش‌آموزان

امروز، روز دانش‌آموز است. به سراغ تعدادی از دانش‌آموزان رفتیم و پای درددل‌ها و حرف‌هایشان نشستیم.آنها هم از گرانی و تورم تا استرس کنکور و رسیدگی به وضعیت مدرسه گفتند.
کد خبر: ۱۲۶۹۴۶۵
|
۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۵ 03 November 2024
|
839 بازدید

امروز سیزدهم آبان، روز دانش‌آموز است. روز محصلانی که کاری بزرگ رقم زدند. 13 آبان در تقویم عنوان دیگری نیز دارد که روز مبارزه با استکبار است و در کنار هم قرارگرفتن دانش‌آموز و مبارزه با استکبار،  یادآور 3 واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره مختلف رخ‌داده است.تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در 13 آبان 1343، اولین واقعه مهم است. واقعه دوم، روز 13 آبان 1357 است.

به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ یکی از روزهای سرنوشت‌ساز انقلاب اسلامی ایران؛ روزی که دانش‌آموزان درحالی‌که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش همگان برسانند. آنها به همراه دانشجویان و گروه‌های دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند و با صدای بلند، فریاد الله‌اکبر سر دادند ما مأموران مسلح شاه طاقت نیاوردند؛ آنها را به گلوله بستند و 56 نفر را شهید کردند و اما تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، سومین واقعه مهم است.

از تعمیر کردن پروژکتورهای کلاس‌ها تا چمن کردن زمین مدرسه

بیست و هفتمین دوره انتخابات شوراهای دانش‌آموزی با روز دانش‌آموز تقارن پیدا کرده و فرصت مناسبی را فراهم کرده است تا ببینیم دانش‌آموزان چه خواسته‌هایی دارند و در فکر و ذهنشان چه می‌گذرد. مراسم نمادین شوراهای دانش‌آموزی با حضور وزیر آموزش‌وپرورش در مدرسه متوسطه اول آزادگان برگزار شد.تبلیغات کاندیداها روی دیوار سالن مدرسه خودنمایی می‌کرد؛ اول مثل همیشه سراغ تبلیغات رفتم تا ببینم برای کاندیداهای انتخابات شوراهای دانش‌آموزی چه چیزی مهم‌تر است.وعده‌های یکی از کاندیداها:- چمن کردن زمین مدرسه- تعمیرکردن پروژکتورهای کلاس‌ها- گذاشتن آب‌سردکن در سالن‌ها- درست‌کردن کولرها- اضافه‌کردن خوراکی به بوفه- اضافه‌کردن وسایل جذاب به جایزه‌ها- تعویض‌کردن نیمکت‌های خراب- درست‌کردن جایی برای خوردن غذا.

یکی دیگر نوشته است: تنوع محصولات بوفه- تجهیزات آزمایشگاه، سایت و کارگاه- زنگ‌های تشویقی- اکران فیلم و ورزش در حیاط- برگزاری مسابقات بین کلاس‌هاکاندیدای دیگری هم تبلیغش این شکلی است: - گسترش علم و فنّاوری در تدریس- برگزاری اردوهای تفریحی - برگزاری مسابقات هیجان‌انگیز و رقابتی - برگزاری انواع کلاس‌های تقویتی کاندیدایی هم اینگونه تبلیغ کرده است:- رسیدگی به مسائل دانش‌آموزان- گسترش علم و فنّاوری در تدریس- اردوهای تفریحی علمی و ورزشی یکی هم در تبلیغش نوشته است: عهد می‌بندم گام‌های خود را برای رسیدن به حقوق شهروندی بردارم.

هیچ وقت تسلیم نشو

تبلیغات کاندیدای دیگر اینگونه است: برگزاری اردوهای تفریحی، علمی، آموزش و زیارتی-احداث زمین چمن مصنوعی - رسیدگی به مشکلات درسی و غیردرسی با کمک کادر مدرسه در کوتاه‌ترین زمان -برگزاری کلاس‌های تقویتی دروس موردنیازالبته این کاندیدا یک شعار هم دارد: شعار من «هیچ‌وقت تسلیم نشو» یکی از تبلیغات هم متفاوت است: نمی‌خواهم زیاد حرف بزنم و وعده‌های الکی بدهم تمام سعی‌ام در طول این سال‌هایی که زندگی کردم این بوده که صداقت داشته باشم.مهم‌ترین هدف من برای انتخاب‌شدن به‌عنوان اعضای شورای دانش‌آموزی دو چیز هست. عملی‌کردن مهم‌ترین هدف انتخابات یعنی رساندن حرف دانش‌آموزان به گوش مسئولان مدرسه مثل هر انتخابات شوراهای شهر، مهم‌ترین وظیفه یک نماینده شنیدن حرف افرادی است که نماینده آنها شده و رساندن آنها به گوش بالایی‌هاست.دوم هم ساختن یک مدرسه پویا. توضیح خاصی نیاز ندارد چون شما هم حوصله خواندن چیزهای اضافه را ندارید. این مورد را باید در عمل نشان بدهم تا پس‌فردا نگویند فلانی یه چیزی گفت و هیچ کاری نکرد.

دلم می‌خواهد گرانی کم شود و رفاه برای مردم بیشتر شود

به سراغ دانش‌آموزان می‌روم که در حیاط مدرسه در حال رأی‌دادن هستند. به نظرم همه‌شان پُر انرژی و خوش‌برخورد هستند. چند نفر، چند نفر در حال صحبت هستند. به جمعشان می‌روم و از قضا، فربد تیزرو یکی از کاندیداها، اولین نفر گفت‌وگویمان است.می‌پرسم «چگونه می‌خواهی وعده‌هایت را وفا کنی؟»، خیلی جدی پاسخ می‌دهد: «برای آن هم برنامه دارم. ببینید زمین مدرسه، چمن می‌خواهد و شوفاژ و کولرها هم باید تعمیر شود. هم از مدیر مدرسه کمک می‌گیرم و هم به نظرم می‌شود با بچه‌ها پول جمع کنیم».

یکی از بچه‌ها به میان حرف‌های تیزرو می‌پرد و می‌گوید: «ما پول نمی‌دهیم» و جالب اینکه او بدون اینکه خم به ابرو بیاورد، ادامه می‌دهد: «دانش‌آموزانی هستند که کمک کنند».علی کشفی یکی از دانش‌آموزان پایه هشتمی درباره مهم‌ترین دغدغه‌هایش می‌گوید: دلم می‌خواهد گرانی کم شود و رفاه برای مردم بیشتر شود. به نظرم توزم بالاست. متین ایقانی دانش‌آموز دیگری هست که از همین پایه هشتم دغدغه کنکور دارد و بیان می‌کند: ما از همین‌الان به فکر کنکور هستیم و استرس کنکور را داریم.یکدیگر از دانش‌آموزان هم می‌گوید: من درخواست دارم رانت بازی امتحانات ورودی مدارس و کنکور جمع شود تا دانش‌آموزان خیالشان از بابت امتحانات راحت باشد.دانش‌آموز دیگری هم معتقد است که بوفه مدرسه باید نظارت جدی شود. بیان می‌کند: چند وقت پیش ساندویچ کالباس خوردم، عفونت روده گرفتم و دو روز مدرسه نرفتم.

دانش‌آموزان: ما را اردو ببرید

متین انتظاری، دانش‌آموز دیگری است که درخواست دارد مدرسه اردوهای تفریحی برای دانش‌آموزان در نظر بگیرد. او می‌گوید: سال‌های گذشته دانش‌آموزان را برای اردو به کارخانه‌های مختلف مثل تولید شیر و آب‌میوه بردند و ما درخواست داریم که ما را هم به اردو ببرند». دانش‌آموز دیگری درخواست دارد که زمان زنگ‌تفریح بیشتر شود. اظهار می‌دارد: بوفه مدرسه شلوغه و کند دانش‌آموزان را راه می‌اندازد.امیر حسام شمس، دانش‌آموز دیگری است که دغدغه‌اش، کیفیت صندلی‌های رده‌های درس است. می‌گوید: نیمکت‌های مدرسه خوب نیست.  نمی‌توانی تکیه دهی و باید خم شوی. برخی میزها، زیرمیزی ندارد نیمکت‌ها هم بلند و کوتاه است.دغدغه دانش‌آموز دیگری هم نظافت سرویس‌های بهداشتی است. او همچنین نسبت به روشن نکردن شوفاژ مدرسه، گله دارد.

انتخابات؛ رویکرد تربیتی

یک دغدغه دیگری که تقریباً اکثر دانش‌آموزان پایه هشتم مطرح می‌کردند، سختی درس علوم بود. کمی که با آنها صحبت کردم معلوم شد که دبیر علوم سخت‌گیر است. درس پرسیدن و امتحان‌دادن، زیاد به مذاق دانش‌آموزان خوش نمی‌آید.دانش‌آموزان مدرسه دغدغه‌های متفاوت دارند و برخی از این دغدغه‌ها در برنامه کاندیداها آمده و برخی هم نیامده است. آن تعداد هم که آمده است، وفای به وعده سخت به نظر می‌رسد اما کاندیداها خیلی امیدوار هستند که بتوانند برای هم‌کلاسی‌هایشان کاری انجام دهند.علیرضا کاظمی وزیر آموزش‌وپرورش می‌گوید: رویکرد اصلی ما در انتخابات شوراهای دانش‌آموزی، رویکرد تربیتی است. اگر چه این انتخابات، آورده‌های بسیاری دارد ولی در گام اول تمرین می‌کنیم که چگونه می‌توانیم در مدیریت یک مجموعه سهیم و مؤثر باشیم. چگونه می‌توانیم در قالب یک سازمان درست نظرات و پیشنهادهاي خود را به مسئولان ارائه دهیم و یاد می‌گیریم با هم مشورت کنیم و مشورت دهیم.وی می‌افزاید: دانش‌آموزان در این فرایند خود را در معرض انتخاب دیگران قرار می‌دهد؛ بنابراین می‌آموزند که در چه چارچوبی صحبت کنند و در این مسیر ضمن برخورداری از اعتمادبه‌نفس بامهارت‌های ارتباطی نیز آشنایی بیشتری پیدا می‌کنند؛ لذا این کار بزرگ را کوچک نشماریم.

توسعه مشارکت دانش‌آموزان در امور آموزشی و پرورشی

شورای دانش‌آموزی، رکنی از ارکان مدرسه و نهادی است صنفی که اعضای آن طی انتخابات آزاد به‌منظور زمینه‌سازی رشد مهارت‌های فردی، اجتماعی و توسعه مشارکت دانش‌آموزان در امور آموزشی و پرورشی و تعامل بین مسئولان مدرسه و آنان انتخاب می‌شوند.این شورا در راستای تحقق اصل دانش‌آموز محوری و مشارکت مؤثر دانش‌آموزان در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی برگزار می‌شود و شعار امسال انتخابات شوراهای دانش‌آموزی، «شورای دانش‌آموزی، برای ایران؛ برای مدرسه» نام دارد.تمام دانش‌آموزان از پایه سوم ابتدایی به بعد می‌توانند داوطلب عضویت در شوراهای دانش‌آموزی مدارس شده و در انتخابات شرکت کنند. ‌دانش‌آموزان داوطلب ‌تا یک روز قبل از انتخابات فرصت دارند ‌تا در خصوص دیدگاه‌ها، نظرات و برنامه‌های خود مبنی بر حل مسائل مدرسه به تبلیغ بپردازند.‌دانش‌آموزان می‌توانند حدود ۳ ‌مسئله از میان مسائل موجود در مدرسه و محله خود ‌که توانایی حل آن مسائل را داشته باشند، انتخاب ‌و به‌عنوان وعده انتخاباتی ‌مطرح کنند. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟