به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، دکتر احسان شریفیپوردرباره میانگین سنی بروز سکته مغزی در کشور تصریح کرد: نتایج دو مطالعه بزرگ بروز سکته مغزی بیانگر این است که سن بروز سکته مغزی در ایران، حدود ۱۰ سال از متوسط جهانی کمتر است. اختلاف ۱۰ ساله میانگین سنی بروز سکته مغزی در کشور از متوسط جهانی، یک نکته نگرانکننده محسوب میشود و مستلزم تلاش بیشتر کادر درمان است. متوسط سن سکته مغزی در دنیا حدود ۷۵ تا ۸۰ سال و متوسط سن بروز سکته در کشور حدود ۶۵ تا ۷۰ سال است.
وی افزود: با توجه به وضعیت بروز و میانگین سکته مغزی در ایران، ریسکفاکتورها میبایست به طور جدی در کانون توجه قرار گیرند تا میزان بروز سکته مغزی در کشور کاهش یابد. با توجه به عوامل خطر، کاهش سکته مغزی به عزم ملی و هماهنگی ارگانهای مختلف نیاز دارد.
افزایش سن و ارتباط آن با سکته مغزی
این متخصص بیماریهای مغز و اعصاب درباره افزایش سن و احتمال سکته مغزی نیز تصریح کرد: پس از ۵۰ سالگی، سکته مغزی به ازای هر دهه دو برابر افزایش مییابد و اصولا برای افراد بالای ۵۰ سال است. هنگامی که از سکته مغزی بزرگسالان سخن میگوییم، منظور افراد ۱۸ سال تا یک فرد صد و چند ساله است که در گزارشهای مربوط به سکته مغزی ثبت شده است. بررسی نتایج مقابلهای پیک سنی سکته مغزی در دنیا و ایران مهم است؛ چرا که متوسط سنی پیک سکته مغزی در دنیا ۷۵ تا ۸۰ و پیک سنی سکته مغزی در کشور ما نیز ۶۵ تا ۷۰ سال است.
سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر ایرانیان
عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی، درباره مرگومیر ناشی از سکته مغزی نیز گفت: مطالعات متعددی درباره مرگومیر ناشی از سکته مغزی در دنیا و ایران در دسترس است. سکته مغزی، دومین تا پنجمین علتی است که سبب مرگومیر مردمان کشورهای مختلف میشود و جزو علل اصلی ناتوانی به حساب میآید. براساس آمار و ارقام «سیمای مرگ ایران»، متاسفانه سکته مغزی پس از سکته قلبی سبب مرگومیر مردم کشور میشود. در یک ماه اول پس از سکته مغزی، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مرگومیر داریم؛ یعنی از هر پنج نفری که سکته میکنند متاسفانه یک نفر جان خود را از دست میدهد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.