رشتههایی که با اقبال کمتری روبهرو هستند، در حال حاضر برای شرکت در بازیهای آسیایی ناگویا دچار مشکل شدهاند و عدم تمرکز مسئولان روی چنین رشتههایی سبب شده ضعفها و نارضایتیهای موجود دیده نشود که سپک تاکرا یکی از آنهاست که اعتراض کاپیتان سابق تیم ملی زنان را نیز به همراه داشته است.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، در فاصله حدود دو سال مانده تا برگزاری بازیهای آسیایی ناگویا بسیاری از رشتهها در تلاش هستند تا فرصت حضور در این بازیها را پیدا کنند. برخی فدراسیونها نظیر وزنهبرداری، والیبال، بسکتبال، تکواندو و... خیالشان از اعزام آسوده است، اما هستند رشتههایی که در تلاش برای جلب رضایت کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش هستند تا بتوانند بلیت این بازیها را به دست آوردند.
در این میان سپک تاکرا که در هانگژو غایب بود، میخواهد در بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا شرکت کند. عدم اعزام به بازیهای ۲۰۲۲ انتقاد اهالی این رشته را به همراه داشت و حتی سرمربی تیم ملی نیز معتقد بود این تصمیم رشد سپک تاکرا را متوقف و حتی باعث پسرفت آن هم میشود.
به نظر میرسد این اتفاق هم افتاده و حالا شرایط سپک تاکرا مساعد نیست و با این شرایط بعید به نظر میرسد ستاد عالی بازیها برای اعزام این رشته قانع شود! در حال حاضر با توجه به حضور محمود خسرویوفا در کمیته ملی المپیک که علاقه زیادی به اعزامهای کیفی دارد، سپک تاکرا نمیتواند امیدی برای رسیدن به ناگویا داشته باشد؛ مگر اینکه فدراسیون انجمنهای ورزشی برنامهریزی خود را برای ورزشکاران تغییر دهد چرا که در شرایط فعلی اوضاع به کام آنها نیست!
معصومه بهزادی کاپیتان اسبق تیم ملی سپک تاکرا نسبت به شرایط این رشته انتقاد دارد. او که در سالهای اخیر فرصت حضور در تیم ملی را از دست داده در گفتگو با خبرنگار ورزشی تابناک گفت: "من مدال برنز جام جهانی هند که در حال حاضر با ارزشترین مدال زنان ایران است را کسب کردم. مدال طلای مسابقات جهانی کینگز کاپ تایلند در دویژن و چندین مدال برنز در بخشهای مختلف این رشته را به دست آوردم و افتخار حضور در چندین دوره از مسابقات جهانی را هم در کارنامه دارم."
بهزادی در ادامه افزود: "بیش از دو سال است به دلایل غیر ورزشی از رشته مورد علاقه خود که نیمی از عمر خود را که حدود ۱۵ سال است در آن گذراندم، فاصله گرفتهام. سالهاست سؤالاتی ذهن من را درگیر کرده که هنوز هم جواب آنها را پیدا نکردهام. البته این سؤالها فقط مختص من نیست، بلکه تمام کسانی که در این رشته زحمت کشیدهاند و دنبال موفقیت بیشتر این رشته در سطح جهانی هستند، سالهاست منتظر جواب این سؤالها هستند."
او با بیان اینکه پیشرفت قابل توجهی در سالهای اخیر در این رشته دیده نشده است، گفت: "سؤالاتی که به دنبال پاسخ آنها هستم، این است که چرا بعد از بیش از ۲۰ سال فعالیت این رشته در کشور تعداد فعالان استانها از ۲۰ استان به حدود ۵ استان کاهش پیدا کرده است؟ چرا امکانات استانها در حد صفر است و سالهاست کسی از علاقهمندان به این رشته حمایت نکرده و چرا بازیکنان توپ یا تور کافی برای بازی ندارند؟ چرا در سطح ملی ما سالهاست هیچ پیشرفتی نداشتیم. مدالی که در سطح دِیژن A سالها توسط زنان و مردان گرفته شده، چه ارزشی دارد وقتی مسابقات آسیایی بدون دِیژن برگزار میشود، اصلاً مگر میشود تیم ملی به خواست خود بتواند تصمیم بگیرد چندین سال در یک سطح مشخص بازی کند؟"
بهزادی با انتقاد از رویهای که انجمن در پیش گرفته است، گفت: "چند سال در سطح A بازی کردن چه فایدهای برای تیم ملی داشته است؟ استفاده چرخشی از مربیان استان در چندین سال به عنوان مربیان تیم ملی چه تغییری در سطح بازیکنان به وجود آورده است؟ چرا رقابت در تیم ملی از بین رفته و اعزامها پولی شده است؟ چرا مربیان و بازیکنان با تجربه و پرافتخار از این رشته فاصله گرفتهاند؟"
بازیکن سپک تاکرا ایرانی در پایان درباره توقع خود از وزارت ورزش گفت: "در پایان سؤالهای بی جواب خود از فدراسیون محترم انجمنهای ورزشی و وزارت ورزش و جوانان خواستارم که هر چه زودتر کمک کنند تا سپک تاکرای ایران از این وضعیت خارج شود و سر و سامان بگیرد چرا که تا بازیهای آسیایی ناگویای ۲۰۲۶ ژاپن فقط ۲ سال باقی مانده است و هر چه قدر بیشتر بگذرد شانس ما برای کسب مدال در این رقابتها کمرنگتر میشود."
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.