وزیر امور خارجه انگلیس در گفتوگو با شبکه بیبیسی عنوان کرد که در یک تعریف کلی، سیاست خارجی کمتر از سیاست داخلی جناحی است.
به گزارش «تابناک»، وی با این حال اذعان کرد که لندن و واشنگتن طی ۴ سال آینده، در برخی مسائل روابط بینالملل با یکدیگر اختلاف خواهند داشت. او گفت: بله اختلافنظرهایی وجود دارد و در حوزههایی با یکدیگر اختلاف خواهیم داشت، اما فرصتهایی نیز وجود دارد و نباید آنها را دست کم بگیریم.
لمی همچنین درباره تبعات برنامه ترامپ برای افزایش تعرفه واردات کالا به آمریکا ابراز نگرانی و ابراز امیدواری کرد که واشنگتن در این باره تجدیدنظر کند. ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا وعده داده بود که تعرفه کالاهای وارداتی به ایالات متحده را برای محافظت از کسب و کارهای داخلی و ایجاد مشاغل بیشتر در آمریکا افزایش خواهد داد.
وزیر امور خارجه انگلیس گفت که این کشور در مذاکرات با دولت جدید در ایالات متحده اطمینان حاصل خواهد کرد که جایگاه انگلیس بهعنوان متحد اصلی واشنگتن، مدنظر قرار گیرد. وی ابراز امیدواری کرد که دولت ترامپ درک کند که «صدمه زدن به نزدیکترین متحد آمریکا نمی تواند به سود منافع میان مدت یا بلندمدت آن کشور باشد»
لمی در بخش دیگری از این مصاحبه، احتمال سفر رسمی ترامپ به انگلیس طی یک سال آینده را بعید دانست و گفت که برنامهریزی برای چنین سفرهایی زمانبر و دشوار است. ترامپ آخرین بار در ژوئن ۲۰۱۹ به انگلیس سفر کرد، سفری که با موجی از اعتراضات مردمی و تدابیر شدید امنیتی صورت گرفت و هرج سنگینی را به نهادهای امنیتی انگلیس تحمیل کرد.
وزیر امور خارجه انگلیس، در ادامه القابی را که به ترامپ نسبت داده بود «خبر قدیمی» خواند و ادعا کرد که این مساله بر روابط میان دو کشور تاثیر منفی نخواهد گذاشت.
لمی که از تیرماه گذشته سکان وزارت امور خارجه انگلیس را برعهده گرفته است، ترامپ را یک «انگل جامعه» توصیف کرده و گفته بود که او یک تهدید جدی برای نظام بینالمللی است. او همچنین در سال ۲۰۱۹ با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) رئیس جمهوری آمریکا را عنصری «متوهم، ناصادق، بیگانههراسی و خودشیفته» خوانده بود که دوست انگلیس نیست.
وی امروز در یک عقبنشینی آشکار، ادعا کرد که رئیسجمهور منتخب آمریکا «کسی است که میتوانیم با او در راستای منافع ملی خود رابطه برقرار کنیم».
به گزارش ایرنا، ترامپ در انتخابات روز سهشنبه ایالات متحده آمریکا موفق شد تا با شکست کامالا هریس نامزد دموکراتها بهعنوان چهلوهفتمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود. «کییر استارمر» نخست وزیر انگلیس با انتشار بیانیهای این پیروزی را تبریک گفت و آمادگی لندن را برای همکاری با رئیس جمهوری منتخب آمریکا اعلام کرد.
با این حال سابقه مخالفت قریب به اتفاق نمایندگان حزب حاکم کارگر انگلیس با ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری وی در آمریکا، بر کسی پوشیده نیست. ۸ سال پیش، افزون بر ۱۷۰ نماینده پارلمان انگلیس - عمدتاً از حزب کارگر - طرحی را امضاء کردند که در آن خواستار منع ورود ترامپ به پارلمان شده است.
نخست وزیر انگلیس در جلسه روز چهارشنبه مجلس عوام، حاضر به عذرخواهی و عقبنشینی از مواضع اعضای این حزب علیه ترامپ نشد، اما گفت: ما در جهانی زندگی میکنیم که اوضاع در مقایسه با دهههای گذشته بسیار تغییر کرده و این بسیار مهم است که ما یک رابطه بسیاری قوی با آمریکا داشته باشیم. بنابراین ما به همکاری با دولت آمریکا در حوزههای امنیت، اقتصاد و مناقشات بینالمللی ادامه میدهیم.
استارمر همچنین در تماس تلفنی با رئیس جمهوری منتخب آمریکا تلاش کرد تا دستکم ظاهر روابط دو طرف را حفظ و فشارها از سوی احزاب سیاسی مخالف در داخل را کاهش دهد. با این حال کارشناسان معتقدند که مناسبات انگلیس و آمریکا طی چهار سال آینده از ظرفیت آنچه «رابطه ویژه» نامیده میشود، بهره چندانی نخواهد برد.