تحلیل تابناک/

ترامپ با چشم ایلان ماسک به ایران نگاه خواهد کرد!/ ما با فیلترینگ چه خواهیم کرد؟!

"شرایط موجود کاملا این بستر را ایجاد کرده است که ایلان ماسک و شبکه ایکس، ستون جدید و رسمی دیپلماسی آمریکا در قبال افکار عمومی ایران شوند و اتفاقا در این بستر است که بازنگری در خصوص فیلترینگ و تشدید جریان محتواسازی داخلی می تواند پادزهری در قبال این سیاست باشد."
کد خبر: ۱۲۷۱۰۵۴
|
۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۴ 11 November 2024
|
13154 بازدید
|

ترامپ با چشم ایلان ماسک به ایران نگاه خواهد کرد!

سیاست دونالد ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری خود در مورد ایران چه خواهد بود؟ پرسشی که این روزها محتوای بسیاری از جستجوهای اینترنتی، بحث های خانوادگی و محفل های سیاسی است، ایران و ترامپ دوباره به هم رسیده اند و هرکدام به خوبی همدیگر را می شناسند! 


به گزارش سرویس سیاسی تابناک، دولت دونالد ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود (۲۰۱۷-۲۰۲۱) با اتخاذ سیاست‌های سختگیرانه‌ای نسبت به ایران شناخته می‌شود. خروج از توافق هسته‌ای برجام و اعمال تحریم‌های شدید اقتصادی، از جمله اقداماتی بود که به شدت بر روابط ایران و ایالات متحده تأثیر گذاشت. با توجه به بازگشت ترامپ به کاخ سفید در دور جدید ریاست‌جمهوری، این گزارش به بررسی سیاست‌های احتمالی او در مورد ایران می‌پردازد. 
 
 سیاست‌های گذشته ترامپ در مورد ایران 
در دوره اول ریاست‌جمهوری، ترامپ سیاست فشار حداکثری را علیه ایران به کار گرفت. این سیاست شامل موارد زیر بود: ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج شد و این اقدام به تشدید تنش‌ها بین دو کشور منجر شد.  تحریم‌های اقتصادی شدیدی علیه ایران وضع شد که شامل بخش‌های نفت، بانکداری و صنایع دیگر بود.


 ترامپ تلاش کرد تا متحدان خود را نیز به پیروی از سیاست‌های خود وادار کند و به آنها فشار آورد تا از خرید نفت ایران خودداری کنند. ترامپ همچنین در سال ۲۰۲۰ میلادی دی ماه ۱۳۹۸ شمسی شخصا دستور ترور و به شهادت رساندن سپهبد قاسم سلیمانی را صادر کرد. 


 پیش‌بینی سیاست‌های ترامپ در دور جدید 


با توجه به تحولات اخیر و بازگشت ترامپ به قدرت، می‌توان چند سناریو را برای سیاست‌های او نسبت به ایران در نظر گرفت: 
 
 ترامپ احتمالا بعد از یک درخواست رسمی و فوری برای مذاکره و پاسخ احتمالا منفی ایران، به سرعت به سیاست فشار حداکثری ادامه خواهد داد و تحریم‌های بیشتر را در زمینه های هسته ای، اقتصادی و نظامی را علیه کشورمان اعمال خواهد کرد، ترامپ ممکن است به دنبال ایجاد ائتلاف‌های جدید با کشور‌های عربی و اسرائیل باشد تا فشار بیشتری بر ایران وارد کند.
 
با توجه به تجربه‌های گذشته، ممکن است ترامپ به دنبال دستیابی به توافق جدید با ایران باشد، توافقی که نه تنها برنامه هسته‌ای، بلکه فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را نیز در بر بگیرد.  این توافق ممکن است به گونه‌ای طراحی شود که شامل تسهیل تحریم‌ها در ازای محدودیت‌های جدی‌تر بر برنامه هسته‌ای و حتی موشکی ایران باشد. 
 
 از سوی دیگر، برای تکمیل زنجیره فشارها، احتمال افزایش حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس و دیگر مناطق استراتژیک از جمله کشورهای همسایه شمالی ایران وجود دارد. 


اما اتفاقی که با توجه به روحیه نمایشی ترامپ محتمل می نماید، عملیات نظامی محدود و تلویزیون پسند برای مخاطبان ترامپ است، ترامپ بار‌ها اعلام کرده که میتواند و میخواهد، در صورت تشدید تنش‌ها، عملیات نظامی محدود علیه تأسیسات هسته‌ای یا نظامی ایران انجام دهد. 


از سوی دیگر، قاعدتا ترامپ برای تحمیل هژمونی آمریکایی-ترامپی به ایران، باید باب گفتگو را هم باز نگه دارد، مشاوران و نزدیکان ترامپ اعلام کرده اند که احتمال برقراری گفتگو‌های مستقیم با مقامات ایرانی در صورت تغییر شرایط سیاسی وجود دارد.
 
اما نکته مهم و اصلی که شاید کمتر به آن توجه شود، استفاده حداکثری ترامپ از شبکه های اجتماعی برای پیش برد دیپلماسی مخصوص اش در قبال ایران باشد، ترامپ استاد بهره وری از شبکه های اجتماعی و گفتگوی مستقیم با مخاطبانش دراین سکوها است، با ضریب احتمال بالایی می توان گفت ترامپ از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای ارتباط با افکار عمومی داخل و  مردم ایران  استفاده خواهد کرد و باید منتظر و آماده این جبهه جدید رسانه ای بود .

تمرکز ترامپ احتمالا به سمت سوق دادن افکار عمومی مردم ایران برای ترغیب دولت به مذاکره مستقیم با آمریکا خواهد بود، اتفاقی که در شرایط فعلی دو قطبی "مذاکره- عدم مذاکره" را در داخل کشور شکل خواهد داد.
 
۳. تأثیر ایلان ماسک 
حضور ایلان ماسک، به عنوان یک شخصیت تأثیرگذار در دنیای فناوری و نوآوری، می‌تواند افق های دیگری از سیاست ترامپ در قبال ایران را روشن کند،
 ماسک ممکن است ترامپ را به سمت استفاده از فناوری‌های نوین برای نظارت بر فعالیت‌های ایران و بهبود روابط اقتصادی سوق دهد و جامعه جوان ایرانی که عاشق تکنولوژی است و سرخورده از فیلترینگ و محدودیت های ازاین دست،  شاید امروز از همیشه در مقابل این خطر ضعیف‌تر باشد.

حذف چند تحریم فن آوری علیه ایرانیان، تغییر اساسی و مهندسی دوباره لگاریتم ها و الگوی های هوش مصنوعی در شبکه های اجتماعی در قبال ایران با هدف تغییر رفتار افکار عمومی داخلی به خصوص در مورد  شبکه ایکس-که اینک ابزار مهندسی افکار عمومی در ایران شده است-  به احتمال فراوان،از برنامه های ماسک- ترامپ خواهد بود،

 به بیان ساده تر می توان گفت احتمال دارد ایلان ماسک و شبکه ایکس، ستون جدید و رسمی دیپلماسی آمریکا در قبال ایران باشند.

اتفاقا در این بستر است که بازنگری در خصوص فیلترینگ و تشدید جریان محتواسازی داخلی می تواند پادزهری در قبال این سیاست باشد.

 
در نهایت، سیاست‌های ترامپ در دور تازه ریاست‌جمهوری خود نسبت به ایران احتمالاً ترکیبی از ادامه فشار حداکثری، تلاش برای توافق جدید و دیپلماسی بازی با افکار عمومی داخل ایران خواهد بود. ماسک و ترامپ هردو تاجرند و این دو تاجر بین المللی هم اینک سکان دار ایالات متحده آمریکا هستند، به نظر می رسد تدبیر و تنظیم سیاست های جدید و به روز رسانی شده طرف ایرانی و شناخت فرصت ها و تهدیدهای شرایط جدید، مهمترین اولویت سیاست خارجی و حتی داخلی و رسانه ای کشورمان باشد.

سید محمد آصف

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
باید از همه فرصت ها در جهت منافع ملی استفاده کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
???????
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
باید یکبار برای همیشه با جمهوری خواه ها توافق کرد و این مشکل همیشگی رو حل کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
چرا عده ای فکر می کنند که ترامپ در دوره جدید ریاست جمهوریش، سیاستهای قدیم خود نسبت به ایران را تعدیل می کند؟ شواهد این را تایید نمی کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
دست اسراییل یرای مواجهه با ایران در زمان ریاست جمهوری ترامپ بازتر خواهد بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
تحلیل درستی به نظر نمی رسد چرا که تشدید جریان محتواسازی در صورت رفع فیلترینگ احتمالا در جهت عکس منافع ملی خواهد بود. جریان انقلابی و محتواسازان آن اصولا در حال حاضر هم حضور فعالی در فضای مجازی دارند و فیلترینگ مانعی برای آنها محسوب نمی شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
لگاریتم های هوش مصنوعی ؟!!!
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
منظورتون آلگوریتم های هوش مصنوعی است ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
آقای سید محمد آصف
تحلیلت اصلا خوب نبود و محتوا نداشت
بیشتر مطالعه کن
سیامک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
متاسفانه کارت های بازی ما از دستانمان خارج شده و دیگر سیاست نه مذاکره نه جنگ عملا کارایی خود را از دست داده است.یا تعیین تکلیف میکنیم یا قدرت های خارجی برایمان تعیین تکلیف میکنند.
مخصوصا روسیه که در شرایط فعلی کاملا پتانسیل بازی با کارت ایران را دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
حکم خداوند متعال برای قاتل سردار دلها فقط اعدام است. تمام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
خیلی خیلی دیر شده. خیلی دیر.
ناشناس
|
Spain
|
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
لگاریتم رو خوب اومدی!!!! سواد نسل جدید ما که قرار است سکان هدایت ایران را دست بگیرند.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟