در این گزارش، خالص ارزش ایران مال برابر با 220 هزار میلیارد تومان تعیین شده است!! البته نکته قابل ملاحظه آن است که این محاسبات برای فروردین 1403 بوده است! زمانی که نرخ دلار تقریبا 60.000 تومان بود. امروز اما این نرخ با رشد 10.000 تومانی به بیش از 70.000 تومان رسیده است!!
بنابراین با آپدیت کردن محاسبات و انجام افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها، با فرض فقط یک قلم دارایی یعنی ایران مال، یک رقم سنگین به صورت های مالی بانک آینده اضافه خواهد شد که بر آیتم های مهمی نظیر ارزش ذاتی بانک، کفایت سرمایه (در صورت ترکیب با افزایش سرمایه از محل آورده نقدی) ، قدرت تسهیلات دهی، تهاتر زیان انباشته از محل مازاد تجدید ارزیابی و ... تاثیر خواهد داشت.
بررسی صورت های مالی «وآیند» گویای بهبود های عملیاتی در نیمه نخست 1403 در دل این بانک بورسی است. نخست آنکه حجم سپرده های مشتریان در قیاس با ابتدای دوره یعنی 6 ماهه گذشته، رشد قابل ملاحظه ای داشته و از 290 به 325 هزار میلیارد تومان رسیده است.
خب! رشد میزان سپرده های دریافتی از مشتریان به معنای افزایش حجم نقدینگی در دسترس بانک بوده که می تواند آن را به سمت فعالیت های اصلی هدایت می کند! برای مثال، وقتی نقدینگی در دسترس بانک بیشتر می شود، قدرت تسهیلات دهی تقویت شده و در نتیجه درآمد بیشتری از محل اعطای تسهیلات در صورت سود و زیان رویت می شود.
از طرف دیگر، سرفصل وجوه نقد عملیاتی که مهمترین معیار سنجش نقدینگی است، در وضعیت به مراتب بهتری نسبت به دوره مشابه گزارش شده است. در نیمه نخست 1402 یعنی یک سال پیش، این سرفصل رقم منفی 62 هزار میلیارد تومان را گزارش کرده بود! اما در نیمه نخست 1403 به نظر می رسد که سیاست های کنترل نقدینگی به کل تغییر کرده، اثربخش تر شده و شاهد بهبود قابل توجه 53 همتی در این سرفصل بنیادی هستیم!!