تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران قرار است در لیگ پادوبنی روسیه شرکت کنند که هر دو تیم از ایران با ترکیبی کامل و با همراهی ستارهها به مسکو سفر خواهند کرد؛ هرچند میشد در این لیست نفرات دیگری برای کسب تجربه حضور داشته باشند.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، هفتمین مرحله از لیگ پادوبنی، مسابقهای که همزمان با محرومیت روسها از شرکت در مسابقات رسمی و بینالمللی استارت خورد و هر بار در یک شهر و کشور و البته با حمایت مالی روسیه به انجام رسید، این بار قرار است مصاف دو تیم کامل از ایران و روسیه را داشته باشد، در حالیکه پیش از این ستارههای کشتی جهان به اسم، از سوی روسها به لیگ پادوبنی دعوت میشدند.
لیست اولیه تیم ایران که منابع روسی آن را منتشر کرده بودند، با تغییراتی مواجه شد، اما تا اینجای کار تنها تغییر لیست میزبان برای تک کشتیهای روز سوم آذر، اضافه شدن زائوربک سیداکوف به جمع نفرات قبلی است. در کشتی فرنگی پویا دادمرز بعد از آنکه مدال نقره جهانی را گرفت جایگزین آرمین شمسیپور جوان در ۵۵ کیلو شد. علی احمدیوفا دارنده سه نشان طلای نوجوانان، جوانان و امیدهای جهان قرار است در ۶۰ کیلو اولین آزمون خود در ورزشگاه دینامومسکو پشت سر بگذارد.
ایمان محمدی که در مسابقات جهانی آلبانی ناکام بود در ۶۳ کیلوگرم کشتی میگیرد و در حالیکه پیش از این قرار بود سعید اسماعیلی در ۶۷ کیلوگرم نماینده ایران باشد، به دلیل مصدومیت دستش، نام احمدرضا محسننژاد دارنده ۲ نشان طلای جوانان جهان هم به لیست اضافه شده و باید دید در آستانه اعزام، کدام کشتیگیر در ترکیب قرار میگیرد.
باوجودی که به نظر میرسید محمدرضا گرایی بعد از شکست سنگین و دور از انتظار در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی، از این لیست خارج شود، اما همچنان نامش در لیست اعزامی دیده میشود. دراین وزن هم منطقی و هم شاید منصفانه و عادلانه این بود که دانیال سهرابی در لیست قرار بگیرد؛ کشتیگیری که برنده رضا گرایی و محمدرضا رستمی در انتخابی روز نوزدهم شهریور ماه بود اما بنا به صلاحدید کادرفنی! به مسابقات زیر ۲۳ سال جهان رفت تا گرایی بعد از ناکامی در رسیدن به دوبنده تیم ملی در المپیک پاریس، بار دیگر به مسابقات جهانی برود؛ که البته این به پروژهای شکستخوردهای تبدیل شد و هم گرایی در همان کشتی اولش به حریف گمنام و ضعیف آمریکایی باخت و هم سهرابی به لحاظ روحی شرایط مسابقه نداشت و به برنز امیدهای جهان قناعت کرد.
گرایی همچنان در لیست اعزامی به روسیه ماند در حالیکه میشد جای خود را به دانیال سهرابی بدهد تا لااقل کشتیگیر جوان اندیمشکی بعد از نرفتن به مسابقات بزرگسالان جهان، از عواید مالی و جایزه دلاری این مسابقه، در کنار تجربه کشتی گرفتن با یک روس استفاده کند. سفر به روسیه برای گرایی آیا سودی دارد؟ برد و باخت او، باتوجه به تجارب قبلی، کاملاً بیثمر خواهد بود.
شاید نکته جالب عدم انتخاب امیر عبدی در ۷۷ کیلو باشد که در یک سال گذشته باوجودی که کارنامهاش چندان هم قابل دفاع نبود، در لیست اغلب قریب به اتفاق اعزامها بود، در این وزن علی اسکو به روسیه میرود؛ چه بسا اگر آن اتفاق شوم (ضرب و جرح منجر به آسیب شدید چشمی)، برای علیرضا عبدولی رخ نمیداد، او در لیست اعزامی به روسیه قرار میگرفت که میتواند آینده ۷۷ کیلوگرم ایران باشد.
انتخاب علی گرایی در ۸۲ کیلوگرم هرچند که به تازگی قهرمان جهان شده، اما برای او و کشتی ما سود خاصی ندارد. او آنقدر باتجربه هست و به لحاظ مالی نیز شرایط مساعدی دارد که نیازی به شرکت در مسابقه تک کشتی روسیه نداشته باشد؛ آن هم بعد از رسیدن به بالاترین موفقیت زندگی ورزشیاش که بعد از تولد فرزندش و در ۳۰ سالگی اتفاق افتاده و باید دید برای گرایی این مسابقه چقدر میتواند جذابیت داشته باشد.
میشد در این وزن به محمد ناقوسیِ جوان که دقیقه نودی به تیم اعزامی به مسابقات زیر ۲۳ سال جهان اعزام شد و مدال طلا گرفت، فرصت داد تا خود را به رده سنی بزرگسالان نزدیکتر کند. علیرضا مُهمدیِ نایب قهرمان المپیک و امین میرزازادهِ نفر سوم سنگینوزن المپیک ۲۰۲۴ پاریس انتخاب خوبی برای ۸۷ و ۱۳۰ کیلوگرم بود چراکه بعد از حضور در المپیک نیاز به یک مسابقه برای بازگشت داشتند. هرچند میشد فرصت رویارویی با سرگی سیمینوف را به فردین هدایتی قهرمان جوانان و امیدهای جهان هم داد.
در ۹۷ کیلوگرم که دو اسم در لیست دیده میشود باتوجه به کارنامه قبلی مهدی بالی و تلاش و برنامهای که کادرفنی برای پشتوانهسازی برای محمدهادی سارویِ قهرمان المپیک دارد، با اعزام شایان حبیبزارع جوان و آیندهدار محقق میشود.
در کادر اعزامی هم البته یک نکته مهم وجود دارد و آن هم اضافه شدن ملکمحمد بویری مربی سازنده ایذهای است که در این سالها علیرضا مُهمدی، علی احمدیوفا و چندین قهرمان دیگر را به تیمهای ملی معرفی کرده و حالا به کادرفنی تیم ملی بزرگسالان ملحق شد که به نظر میرسد یکی از اعضای دائم این کادر تا جهانی ۲۰۲۵ زاگرب باشد.
در تیم آزاد، در حالیکه در لیست قبلی نام میلاد والیزاده و ابراهیم خواری در دو وزن اول دیده میشد، اما حالا علی مومنی که باشگاه معینیپور قصد دارد او را به دلیل بیانضباطی به کمیته انضباطی فدراسیون کشتی معرفی کند و در آستانه فسخ قراردادش هست، در ۵۷ کیلو و رضا مومنی، کشتیگیر جوان و آیندهدار ۶۱ کیلو که حالا رفته رفته با پشت سر گذاشتن رضا اطری و با تجربه حضور در مسابقات جهانی آلبانی، خود را به جمع خوبهای وزن دوم جهان اضافه میکند، به روسیه میروند.
باتوجه به حضور شامیل ممدوف در لیگ پادوبنی، انتخاب رحمان عموزاد و مصاف دوباره با حریف روس که اتفاقا سال ۲۰۲۳ با شکست عموزاد صاحب نشان سوم جهان شد، تصمیم خوبی است. سینا خلیلیِ ۱۸ ساله بعد از ماههای بسیار خوبی که پشت سر گذاشت و خود را به عنوان یک کشتیگیر آیندهدار نشان داد و در مسابقات جهانی آلبانی هم کشتیهای قابل قبولی گرفت، در ۷۰ کیلوگرم کشتی خواهد گرفت و یکی از بهترین تصمیمات شاید حضور امیرمحمد یزدانی در ۷۴ کیلوگرم بود.
یزدانی سال گذشته هم چرخه انتخابی تیم ملی را در ۷۴ کیلوگرم آغاز کرد و با سومی در مسابقات کشوری، شاید بد نبود که او در همین وزن حفظ شده و رقابتش با یونس امامی، منجر به بهتر شدن هر دو کشتیگیر میشد تا بعد از المپیک صحبت از درجه دو بودن کشتیگیر خوبی، چون یونس امامی نشود! امامی که در اوج کشتی خود، کایل دِیک را در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ بلگراد از نفس انداخت و با نتیجه ۲-۲ مغلوبش شد و دو نشان برنز جهانی هم در کارنامه دارد.
حالا امیرمحمد یزدانی که جهانی آلبانی را به دلیل مصدومیت از دست داد، مصافی سخت با زائوربک سیداکوفِ قهرمان المپیک و جهان دارد که البته او هم مدتهاست از کشتی و مسابقه رسمی دور بوده است و این میتواند شروع کار او در وزن المپیکی و احتمالاً مصاف با یونس امامی باشد.
در ۷۹ کیلو قرار بود محمد نخودی به روسیه برود که جراحی زانو در پیش دارد و مهدی یوسفی که قهرمان امیدهای جهان شد، جایگزین اوست. انتخاب بحثبرانگیز تیم آزاد در ۸۶ کیلوگرم است، جایی که باتوجه به جراحی دوباره حسن یزدانی و محتمل بودن تمام شدن دوره قهرمانیاش با وجود اصراری که خودش، پدرش و البته مربیاش (همت مسلمی) مثل جراحی قبلی و ماجرای المپیک پاریس، در خصوص بازگشت دوباره او به تشک دارند! ابتدا قرار بود کامران قاسمپور در ۸۶ کیلوگرم در لیگ پادوبنی کشتی بگیرد و این میتوانست به نوعی استارت رسمی این کشتیگیر در وزن سابق خود باشد که شکست این کشتیگیر در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی مقابل عبدالرشید سعداللهیف و دیوید تیلور، ظاهراً بار دیگر کشتیگیر بیزکی را دچار تردیدهایی شبیه به پرونده المپیک و وزن المپیکی کرده است.
داستان ۸۶ کیلوگرم ایران از المپیک ۲۰۲۰ توکیو تا ۲۰۲۴ پاریس و رویارویی نهان و پنهان حسن یزدانی و کامران قاسمپور، خود ماجرایی مفصل است که البته جداگانه به آن خواهیم پرداخت. ابوالفضل رحمانی در یک سال اخیر چندین مسابقه رفته و البته عملکردش اگر نگوییم چندان هم قابل قبول نبوده، به جرأت کشتیگیری نشان نداده که بتواند جایگزین حسن یزدانی شود.
در این وزن شاید میشد به علی سوادکوهی که در یک غفلت و از روی غرور، فینال قهرمان کشوری را به هادی وفاییپور باخت و مشخصاً کشتیگیر قلدری است که اگر در خط و مسیر درست قرار بگیرد، بتواند یکی دو سالی در ۸۶ کیلوگرم حرفهایی برای گفتن داشته باشد. کشتیگیری که به طلسم شکستناپذیری جردن باروز مقابل ایرانیها خاتمه داد و زائوربک سیداکوف و چند ستاره خوب کشتی دنیا را هم در لیگ برتر شکست داد.
علی سوادکوهی که در سالهای قبل تا یک قدمی دوبنده تیم ملی در وزن ۷۹ کیلوگرم رفت و بارها محمد نخودی ملیپوش این وزن را شکست داد، اما در نهایت حتی به یک مسابقه جهانی هم اعزام نشد.
در ۹۲ کیلوگرم کامران قاسمپور که در هنگامه مصاف با کشتیگیران شاخص روسیه و آمریکا لقب گلادیاتور را گرفت؛ گلادیاتوری که البته بدون مدال صحنه مسابقات را ترک کرد! او این فرصت را دارد که با مصافی ساده مقابل آسخاب سعداللهیف که قبلاً هم در فینال باشگاههای جهان مغلوب قاسمپور شده، دو شکست تلخ آلبانی را رفته رفته فراموش کرده و دوباره از نو شروع کند.
امیرحسین فیروزپور که قهرمان ۹۲ کیلوگرم امیدهای جهان شد، در ۹۷ کیلوگرم با علیخان جبرئیلوف نفر دوم عبدالرشید سعداللهیف و نزدیکترین حریف به تانک روسی کشتی میگیرد و در ۱۲۵ کیلوگرم هم امیرحسین زارع بعد از شکست تلخ فینال المپیکش و نقره ۲۰۲۴، بعد از چند ماه بار دیگر به تشک خواهد آمد.
در هنگام برگزاری لیگ برتر آزاد که چند هفته قبل به خاطر دو مسابقه جهانی اوزان غیرالمپیکی و امیدهای جهان، با وقفه طولانی مواجه شده بود، ایرانیها قرار است به لیگ پادوبنی روسها رونق ببخشند و از آن سو، لیگ برتر ایران باز هم از سکه خواهد افتاد! ناگفته نماند جایزه از ۲ تا ۱۰ هزار دلاری در نظر گرفته شده برای این رقابت، در انتخاب نفرات تأثیر داشته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.