استاد دانشگاه کلمبیا آمریکا در گفتگو با تابناک:

ترامپ فرصت دارد در مورد خصومت نسبت به ایران تجدید نظر کند/ متحدان آمریکا در «ایندوپاسیفیک» با چالش مواجه خواهند شد

«رابرت شاپیرو» معتقد است که ترامپ هم می‌تواند ایران را تحت فشار قرار دهد و همچنین روی چین تمرکز کند و این فرصت را دارد تا در مورد میزان خصومت نسبت به ایران تجدید نظر کند.
کد خبر: ۱۲۷۱۵۳۶
|
۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷ 13 November 2024
|
5604 بازدید
|
۳

«رابرت شاپیرو» می‌گوید ترامپ مهارت کافی و علاقه‌ای برای حرکت در مسیر همکاری با متحدان در منطقه ایندوپاسیفیک ندارد.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر (۱۵ آبان) برگزار شد و ترامپ با کسب آرای لازم از مجمع گزینندگان (کالج الکترال)، برای بار دوم به کاخ سفید راه یافت و توانست با شکست «کامالا هریس» رقیب دموکرات خود، به‌عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود.

«دونالد ترامپ» یک هفته پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، روند انتخاب کابینه و انتخاب سایر مقامات عالی رتبه دولت را آغاز خواهد کرد. اولین کابینه ترامپ با سرعتی کند و آهسته تایید شد، اما در طول چهار سال ریاست‌جمهوری وی تغییرات زیادی در کابینه مشاهده شد. در این دوره با توجه به اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنا، نامزد‌های ترامپ ممکن است با روند تأیید صریح‌تری مواجه شوند.

گمانه زنی‌ها از رسانه‌های آمریکایی حاکی است ۲ شاهین ضدایرانی در سمت‌های وزارت امور خارجه و مشاور امنیت ملی کابینه دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا حضور خواهند شد.

روزنامه نیویورک تایمز آمریکا از حضور سناتور تندرو جمهوریخواه «مارکو روبیو» به عنوان وزیر خارجه کابینه ترامپ خبر داده و همزمان روزنامه «وال استریت ژورنال» از «مایک والتز» نماینده جمهوریخواه تندرو ایالت فلوریدا در سمت مشاور امنیت ملی کابینه جدید ترامپ نام برده است.

با کنار گذاشتن نیکی هیلی و پومپئو به نظر می‌رسید ترامپ از نومحافطه کاران فاصله خواهد گرفت. اما انتخاب مایک والتز به عنوان مشاور امنیت ملی و گزینه‌های مطرح برای وزارت خارجه این‌گمانه را ضعیف کرده است.

خبرنگار تابناک در گفتگو با «رابرت شاپیرو» استاد دانشگاه کلمبیا آمریکا به این موضوع پرداخته که در ادامه می‌آید. وی نویسنده کتاب‌های «پنجاه سال روند در اولویت‌های سیاست آمریکایی‌ها»، «سیاستمدار‌ها نگران نیستند: دستکاری سیاسی و از دست دادن پاسخ‌دهی دموکراتیک»، «راهنمای افکار عمومی آمریکا و رسانه‌های آکسفورد» و «فروش ترس: ضد تروریسم، رسانه‌ها و افکار عمومی» است.

*با کنار گذاشتن «نیکی هیلی» و «مایک پومپئو» (دو چهره تندرو) به نظر می‌رسید ترامپ از نومحافطه کاران فاصله خواهد گرفت. اما انتخاب «مایک والتز» به عنوان مشاور امنیت ملی و گزینه‌های مطرح برای وزارت خارجه این‌گمانه را ضعیف کرده است. نظر شما چیست؟

ترامپ «نیکی هیلی» و «مایک پمپئو» را به دلایل شخصی و نه ایدئولوژیک کنار گذاشت. رئیس جمهور منتخب از این دو نفر متنفر است، زیرا آنها همواره از ترامپ و سیاست‌های وی انتقاد می‌کردند

من فکر می‌کنم ترامپ «نیکی هیلی» و «مایک پمپئو» را به دلایل شخصی و نه ایدئولوژیک کنار گذاشت. رئیس جمهور منتخب از این دو نفر متنفر است، زیرا آنها همواره از ترامپ و سیاست‌های وی انتقاد می‌کردند.

*به طور کلی سیاست خارجی ترامپ در خصوص منطقه ایندوپاسیفیک و مهار چین چگونه خواهد بود؟ آیا ائتلاف‌های بیشتری در آن منطقه علیه چین شکل خواهد گرفت؟

هنوز زود است در این مورد اظهارنظر نمود و ما واقعا نمی‌دانیم وی از چه سیاست‌ها و رویکرد‌هایی استفاده خواهد کرد. فقط می‌دانیم که ترامپ مهارت کافی و علاقه‌ای برای حرکت در مسیر همکاری با متحدان در منطقه ایندوپاسیفیک ندارد. 

*ترامپ در دور اول ریاست جمهوری سیاست فشار حداکثری را علیه ایران دنبال کرد. با توجه به روابط کنونی ایران با کشور‌های منطقه از جمله عربستان، آیا ترامپ می‌تواند آن سیاست را دنبال کند؟ اگر جواب مثبت است، آیا با افزایش تنش منطقه‌ای می‌تواند بر مهار چین متمرکز شود؟

ترامپ هم می‌تواند ایران را تحت فشار قرار دهد و همچنین روی چین تمرکز کن و این دو موضوع ازتباطی با یکدیگر ندارند. البته وی این فرصت را دارد تا در مورد میزان خصومت نسبت به ایران تجدید نظر کند.

*رویکرد ترامپ به همکاری با ناتو چگونه خواهد بود؟

«دونالد ترامپ» ابتدا می‌خواهد مطمئن شود که کشور‌های عضو ناتو مبالغ لازم را برای دفاع هزینه می‌کنند. سوال بزرگ در مورد رویکرد ترامپ نسبت به ناتو این است که وی چقدر مایل است از اوکراین حمایت کند و پس از آن کشور‌های ناتو چه اقدامی انجام خواهند داد؟

«دونالد ترامپ» ابتدا می‌خواهد مطمئن شود که کشور‌های عضو ناتو مبالغ لازم را برای دفاع هزینه می‌کنند. سوال بزرگ در مورد رویکرد ترامپ نسبت به ناتو این است که وی چقدر مایل است از اوکراین حمایت کند و پس از آن کشور‌های ناتو چه اقدامی انجام خواهند داد؟

*تاثیر سیاست خارجی ترامپ بر جنگ اوگراین چیست؟

وی از ابتدای جنگ اوکراین بار‌ها ادعا نموده که این جنگ را در کمترین زمان ممکن تمام خواهد کرد. با توجه به عدم علاقه ترامپ به جنگ و تمرکز وی به معامله و توافق و همچنین ارتباط وی با پوتین می‌توان گفت دولت جدید آمریکا خواهان اتمام جنگ اوکراین خواهد بود. باید منتظر بود و دید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
رویکرد ضد ایرانی تیم امنیت ملی منتخب ترامپ؛ پیش به سوی افزایش تنش‌های منطقه‌ای
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
از ترامپ نمی ترسیم از دولت خودمان می ترسیم.
قطع برق الان؟! نه گرمای شدیدی است نه سرمای شدید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
قطع برق نتیجه سالها از جیب خوردن و عدم سرمایه گذاری در زیرساخت انرژی است و فرهنگ مصرف گرا که هر که بیشتر مصرف کند برنده است
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟