دانستنی‌های حقوقی

آیا به دلیل بیماری قند، امکان فسخ نکاح وجود دارد؟

داشتن بیماری قند و مشکل ریوی از موارد فسخ نکاح نمی‌باشد.
کد خبر: ۱۲۷۱۶۵۴
|
۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۰ 14 November 2024
|
4326 بازدید
|
۱
آیا به دلیل بیماری قند، امکان فسخ نکاح وجود دارد؟
 
به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری میزان ؛ داشتن بیماری قند و مشکل ریوی از موارد فسخ نکاح نمی‌باشد.
 
رای دادگاه
 
در خصوص تجدیدنظرخواهی اقای م. ع. فرزند ا. به طرفیت خانم م. پ. و. فرزند ع. نسبت به دادنامه شماره در پرونده به شماره بایگانی صادره از شعبه بخش سردورد که به موجب ان خواسته و دعوی تجدیدنظرخواه (خواهان بدوی) مبنی بر فسخ نکاح فسخ نکاح به لحاظ عدم سلامت زوجه مورد قبول و پذیرش واقع نشده و منتهی به صدور حکم بر بطلان دعوی گردیده است. نظر به اینکه حسب محتویات و اظهارات طرفین، همانطوریکه اختصارا دادگاه محترم نخستین استدلال کرده اند، اولاً از وقوع عقد نکاح شش سال سپری شده است. (طبق اظهارات خواهان بدوی عقد نکاح در مورخه ۱۳۹۵/۳/۱۷ واقع شده است). فسخ در معاملات و عقود فوری می‌باشد. (ماده ۴۳۵ از قانون مدنی)، خواهان بدوی به این موضوع توجهی نداشته اند. درحالیکه زوجه اعلام کرده حدود یک سال هست که در خانه پدرم هستم (برگ ۵)، این امر حاکی از آن هست که زوج از بیماری زوجه مدتهاست باخبر شده اند و اقدامی نکرده اند.
 
ثانیاً اینکه داشتن بیماری قند و مشکل ریوی از موارد فسخ نکاح نمی‌باشد. طبق قانون مدنی (ماده ۱۱۲۳) موجبات و موارد فسخ نکاح احصای شده است، این موردی که زوج اعلام داشته از ان موارد محسوب نمی‌گردد؛ و خارج از شمول ماده ۱۱۲۳ قانون مدنی می‌باشد.
 
آیا به دلیل بیماری قند، امکان فسخ نکاح وجود دارد؟
 
ثالثاً اینکه ادعای زوج از شمول ماده ۱۱۲۸ قانون مزبور نیز خارج می‌باشد. مضافا به اینکه تجدیدنظرخوانده (زوجه) اعلام داشته همسرم زوج از مشکلات بنده باخبر بودند و از قبل از ازدواج مشکلاتم را به همسرم گفتم (برگ ۵)؛ بنابراین تجدیدنظرخواه هیچگونه دلیل و مدرکی دال بر نقض دادنامه صادره ارائه نداده است، خواسته و دعوی خواهان بدوی موجه و وارد نبوده و دادنامه معترض عنه وفق مقررات و موازین شرعی و قانونی صادر گردیده است؛ و از سوی تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موجه و مدللی که مستلزم نقض دادنامه صادره گردد. مشاهده نمی‌گردد. فلذا دادگاه اعتراض و تجدیدنظرخواهی را وارد ندانسته و در راستای ماده ۳۵۸ از قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می‌نماید. رای صادره در ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل فرجامخواهی می‌باشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
وقتی شوهره زن رو نمیخواد د رسما میره شکایت میکنه تو حالا برو رای به نفع زنه بده! این که دیگه نشد زندگی.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟