کشور چین بهصورت رسمی از نخستین تصاویر بمبافکن رادارگریز خود به نام «H-20» رونمایی کرده است. این پرنده سابسونیک یک قدم مهم در دستیابی «ارتش هوایی ارتش آزادی خلق چین»، PLAAF، به شمار میرود که حال بهعنوان نخستین بمبافکن استراتژیک این کشور شناخته میشود. هدف چین از توسعه این هواپیمای جنگی، دستیابی به توان نبرد در مسیرهای دور است.
به گزارش تابناک به نقل از پدال؛ H-20 بهطور مستقیم بمبافکنهای قدرتمند ایالاتمتحده به چالش میکشد و به چین قدرت مقابله متقابل با آن را میدهد. رقیب اصلی این پرنده در غرب، بمبافکن B-21 محسوب میشود. H-20 میتواند با پیمایش مسافتهای بسیار طولانی، حمل حجم زیادی از مهمات و دوام بالا در شرایط نامناسب به گزینهای مهم در توپخانه جنگی کشور چین تبدیل شود.
تصویر منتشرشده توسط ارتش شرقی، یک بمبافکن بالباز، شبیه به بمبافکنها آمریکایی B-2 اسپیریت و B-21 ریدر را نشان میدهد. این فرمپردازی به افزایش قابلیتهای رادارگریزانه کمک میکند و نشان میدهد که چین تصمیمی جدی برای افزایش ماموریتهای جاسوسی دارد.
این پرنده جاسوسی بمبافکن برخلاف مدلهای کنونی ارتش جمهوری خلق چین که بر پایه بمبافکنهای قدیمی شوروی سابق توسعه پیدا کرده است، از طراحی بهروز و قابلیت حمل مهمات تخریبی متداول و هستهای سود میبرد. بهاینترتیب، H-20 به مهرهای مهم در خط نبردهای چین تبدیل خواهد شد و توان نبرد هستهای آن را افزایش خواهد داد.
چینیها درحالی از H-20 رونمایی کردهاند که نیروی هوایی ارتش ایالاتمتحده برنامه پردهبرداری از بمبافکن B-21 ریدر خود را اعلام کرده است؛ پرنده غولپیکیری که جانشین مدل مشهور B-1 و B-2 میشود. گفته میشود که بمبافکن B-21 که از میانه دهه اخیر میلادی به انجام وظیفه مشغول میشود، به امکانات مدرن پنهانسازی، معماری ماژولار برای تسهیل ارتقا در آینده و گزینههای متعدد برای حمل مهمات داشته باشد. بهاینترتیب اگر چین بتواند حتی در بخشی از این زمینهها به این پرنده غربی نزدیک شود، شانس مقاومت خود را تا حدی زیادی افزایش داده است.
این دسته از بمبافکنها که برای ماموریتهایی پنهانکارانه و جاسوسی مورد استفاده قرار میگیرند، توانایی گریز از مدار رادارهای پیشرفته و شلیک گستره وسیعی از بمبها و موشکهای هوا به زمین را دارند. چین با توسعه چنین هواپیمایی قصد دارد نخست به برتری بیچونوچرای ایالاتمتحده در این زمینه پایان دهد و در بخشهایی از زمین که تاکنون در دستان نیروهای غربی و متحدانش بوده، به جستوجو بپردازد.
هر چند اطلاعات دقیق H-20 محرمانه باقی مانده اما گمانهزنیها بر آن است که این پرنده شرقی توان پیمایش مسافتی ۸,۵۰۰ کیلومتری را داشته باشد. گستره مسافت قابلپیمایش H-20 به آن قابلیت حملههای بمبی و موشکی گوناگون را به مناطقی ورای اقیانوس هند-آرام را میدهد. از آنجا که تمام صفحات بدنه این پرنده هم از جنس مواد رادارگریز موسومبه «RAM» توسعه پیدا کرده است، میتواند گزینهای مناسب برای نبردهای هوایی سنگین بههمراه جنگندههای دیگر باشد. البته که انتظار میرود چینیها از فناوریهای هوافضایی پیشرفته و سیستم جنگالکترونیک هم در این هواپیما استفاده کنند.
انتشار تصاویر رسمی این مدل مفهومی توسط ارتش آزادی خلق چین تلاشی خودنمایانه برای موضعگیری شرقیها به شمار میرود و میتواند روی تنشهای حالحاضر مناطق اطراف چین و اقیانوس هند تاثیرگذار باشد. این حرکت روبهجلو چین، نهتنها بر ایمنی ایالاتمتحده بلکه روی جابهجایی قدرت در سراسر جهان تاثیرگذار خواهد بود. هر چند مشخصات دقیقتر H-20 و زمان آغازبهکار آن برخلاف B-21 ریدر بر رسانهها پوشیده است و به این زودی به درجه پیشرفته هواپیماهای غربی نمیرسد اما حرکتی مهم برای قدرتنمایی جمهوری خلق چین به شمار میرود. نظر شما درباره این پرنده چیست؟ آیا چین سرانجام خود را برای مبارزهای مهم آماده میکند؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.