آغوشی که حامیان و رقبای رئیس جمهور در آن جای دارند

رئیس‌جمهور در راستای تحقق شعار ملی دولت خود تاکنون با چند حزب و گروه سیاسی دیدار کرده است. او در این دیدارها تاکید کرده است که باید همه با کمک هم مشکلات کشور را حل کنیم.
کد خبر: ۱۲۷۲۱۹۴
|
۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰ 17 November 2024
|
1931 بازدید

به نظر می‌رسد برخلاف دوره‌های قبل، این بار رقابت‌های انتخاباتی بعد از استقرار دولت جدید به پایان رسیده باشد. حالا حامیان و رقیبان رئیس‌جمهور ادبیات انتخاباتی خود را کنار گذاشته‌اند. دولت وقت خود را صرف تحقق مطالبات جامعه گذشته و منتقدین نیز اعلام کرده‌اند که حاضر به همکاری با دولت هستند.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، تاکید مسعود پزشکیان بر ایجاد دولت وفاق ملی و عینیت بخشیدن به آن در تشکیل کابینه و سایر ارکان دولت از جمله استانداران و همچنین اصرار او بر  پایان دادن دعواهای بی‌حاصل سیاسی با استقبال رقیبان انتخاباتی‌اش هم همراه شده است و فعلا تنش خاصی میان جریان‌های سیاسی مشاهده نمی‌شود. اهمیت این موضوضع وقتی بیشتر مشخص می شود که در دوره‌های قبل، گاهی رقابت‌های انتخاباتی  پایان نمی‌پذیرفت و برندگان و بازندگان انتخابات همچنان با ادبیات دوران رقابت‌های انتخاباتی همدیگر را مورد خطاب قرار می دادند.

شروع دولت چهاردهم با اوج‌گیری تنش‌های منطقه‌ای از جمله ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران آغاز شد و با تشدید جنگ در لبنان، ترور شهید سیدحسن نصرالله و سردار نیلفروشان در ضاحیه بیروت و عملیات نظامی ایران و اسرائیل علیه یکدیگر همراه شد. در همین مدت پزشکیان به عراق، قطر، ترکمنستان، کازان روسیه(نشست بریکس) و نیویورک (شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل) سفر کرد. با این وجود رئیس‌جمهور در  همین مدت میزبان جریان‌های سیاسی مختلف در دفتر خود بوده و اما وجود این مشغله‌ها و مسائل مختلف، او را نسبت به اهمیت تعامل با جریان‌های سیاسی برای نزدیک‌کردن دیدگاه‌ها غافل نکرده است.

مسعود پزشکیان از زمان تشکیل کابینه در روز ۳۱ مرداد تاکنون با جبهه اصلاحات، حزب موتلفه اسلامی و جبهه پایداری در تهران و با فعالین سیاسی در مشهد دیدار داشته است. او در این دیدارها ضمن شنیدن نقطه نظرات احزاب و گروه‌های سیاسی، شرایط کشور برای آنها تشریح کرده است. رئیس‌جمهور همچنین انتقادات خود نسبت به عملکرد احزاب را بیان کرده است.

گفت وگوی پزشکیان با راست‌های سنتی

حزب موتلفه اسلامی در دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری از محمدباقر قالیباف و در دور دوم از سعید جلیلی حمایت‌کرد با این حال بعد از پیروزی پزشکیان در انتخابات، این تشکل اصولگرای سنتی تاکید کرد که از دولت چهاردهم حمایت خواهد کرد.

دیدار رئیس جمهور با اعضای ارشد حزب موتلفه اسلامی که خبر آن ۲۱ آبان ماه منتشر شد. پزشکیان در این دیدار درباره لزوم وفاق و همدلی حول ارزش‌های مشترک ملی و دینی، استفاده از ظرفیت همه نیروهای توانمند و نخبه، فارغ از رویکردهای جناحی، ‌قومی، مذهبی و جنسیتی  سخن گفت و به مشکلاتی همچون کسری بودجه، ناترازی‌های فراوان به ویژه در بخش انرژی، تعهدات و دیون انباشته شده دولت بدون پیش‌بینی منابع لازم و همچنین تنش‌زایی و بحران‌آفرینی رژیم صهیونیستی در منطقه اشاره کرد.

آغوشی که حامیان و رقبای رئیس جمهور در آن جای دارند

اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به اینکه در این جلسه اعضای موتلفه درباره مسائل کلان اقتصاد کشور، معیشت، تورم، ارز، مسکن، رسوخ برخی از مفاسد، رسیدگی به مسائل پرستاران، بودجه ۱۴۰۴، موضوع مشارکت و مسائل فرهنگی صحبت کردند، اظهار کرد: «رئیس‌جمهور در این دیدار موافق ارتباط مستمر با حزب مؤتلفه بود، حزب موتلفه وظیفه خود را در همراهی با دولت انجام داد، جلسه ما برای مطالبه مقام و منصب نبود، همواره با همه دولت‌ها همراهی داشتیم، هیچگاه تحمیلی بر هیچ دولتی نداشتیم اما با همه آنها همکاری کردیم، در مجموع نگاه کنید که حتی نقد موتلفه به دولت یک نقد منصفانه است.»

تشکر و نقد اصلاح‌طلبان از عملکرد رئیس‌جمهور

رئیس‌جمهور حداقل دو دیدار با اعضای هیئت رئیسه جبهه اصلاحات به عنوان حامی شماره ۱ او در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری داشته است. وی در دیدار اخیر خود با جبهه اصلاحات که خبر آن در روز ۱۷ آبان منتشر شد، به مسائلی درباره مشکلات اقتصادی کشور، تلاش‌ها برای ایجاد وفاق و همدلی، انتخاب استانداران، وضعیت صندوق‌های بازنشستگی، ناترازی انرژی و بانک‌ها، سیاست خارجی دولت، مشکلات نظام آموزشی کشور، اصلاح نظام حکمرانی و لزوم فعال شدن نهادهای مدنی اشاره کرد.

آغوشی که حامیان و رقبای رئیس جمهور در آن جای دارند

به گفته محمد سالاری، اعضای جبهه اصلاحات نیز درباره مبانی نظری و ضرورت عملیاتی کردن وفاق، افزایش وفاق بین مردم و منتقدین و ناراضیان با دولت و کم کردن شکاف دولت - ملت، تاکید بر تداوم رویکرد اعتماد ساز رییس‌جمهور و تعمیق آن در ارتباط با ارکان نظام، ضرورت حاکمیت سیاست خارجی توسعه محور و غلبه دیپلماسی و گفتگو و مذاکره در ارتباطات جهانی و منطقه‌ای مبتنی بر منافع ملی، تبادل نظر و تاکید بر سر ابعاد مختلف حکمرانی خوب، تاکید بر تقویت جامعه مدنی، تشکل‌های سیاسی و احزاب و اصناف و گروه‌های مرجع، ایجاد امنیت برای سرمایه گذاری و سرمایه‌داران، ضرورت مبارزه بنیادین با فساد، تبادل نظر در خصوص مجموعه ناترازی‌های به ارث رسیده به دولت صحبت کردند.

جبهه اصلاحات از رئیس‌جمهور بابت ایستادگی و پیگیری‌ها برای رفع تحریم ها، احترام به حریم خصوصی آحاد مردم، مشارکت دادن اقلیت‌ها و زنان و جوانان در اداره امور کشور، رفع فیلترینگ، اصلاح نحوه برخورد با مسئله حجاب، طرح مسائل و مشکلات کشور با مردم تشکر کردند.

البته اصلاح طلبان در این جلسه انتقادات خود را نیز بیان کردند. جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات خاطرنشان کرد: «ما به رئیس‌جمهور گفتیم که مشکل و محدودیت‌های شما را در انتخاب همکاران خود در دولت کاملاً‌ درک می‌کنیم اما متأسفانه این محدودیت‌ها و نیز بعضاً عدم انتخاب‌های شایسته‌تر موجب شده که ترکیب کابینه چندان هماهنگ و در حد انتظار قوی نباشد. ما به رئیس جمهور یادآور شدیم که از شما انتظار می‌رفت این کاستی در کابینه با انتخاب استانداران از میان مدیران با تجربه و شایسته و همگام و همسو با اهداف شما جبران شود؛  شما بهتر می دانید مقصود ما این نیست که لزوماً همکارانتان را از میان اصلاح طلبان انتخاب کنید،‌ بلکه ملاک در انتصابات باید توانایی،‌ اعتقاد و وفاداری به دیدگاه‌های شما و سلامتی و پاکدستی باشد، در عین حال قابل پذیرش نیست برخی افراد به رغم داشتن این ویژگی‌ها در حد مطلوب به صرف داشتن گرایش اصلاح طلبی حذف شوند.»

میزبانی از رقیب دیروز

خبر دیدار جبهه پایداری با پزشکیان در روز ۱۶ مهر منتشر شد. جبهه پایداری رقیب سرسخت پزشکیان در دوره انتخابات و حامی سعید جلیلی بود با این حال رقابت چند ماهه گذشته مانعی برای دیدار آنها با رئیس دولت چهاردهم نشد.

پزشکیان در دیدار با جبهه پایداری درباره لزوم وحدت و انسجام، جذب اقشاری از جامعه که دلخوری و گلایه‌مند هستند، سخن گفت با اعضای چبهه پایداری دریاره مشکلاتی از قبیل بی‌عدالتی در نظامت سلامت، اقتصاد و آموزش، پرهیز از هر گونه برخوردهای تند و نادرست در مسائل اجتماعی و لزوم رفتار عزتمندانه و با حفظ کرامت با مردم صحبت کرد.

اعضای جبهه پایداری هم در این دیدار از مواضع قاطع رییس‌جمهور در اصلاح مواضع بعضاً مبهم و چالشی در سفر نیویورک، حمایت از محور مقاومت در پاسخ به تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونسیتی تشکر و قدردانی کردند.

آغوشی که حامیان و رقبای رئیس جمهور در آن جای دارند

طبق گفته مجید متقی‌فر سخنگوی جبهه پایداری، آنها در این دیدار با رئیس‌جمهور درباره لزوم تعریف دقیق از مفهوم وفاق ملی، لزوم پایبندی به قانون در انتصابات دولتی، اهمیت رفع مشکلات اقتصادی مردم، مراقبت از تله افزایش نرخ ارز، جلوگیری از عدم ثبات بورس، عدم توجه به تولید ملی در برابر دلالی‌های با دلار و ارز و طلا، رویکرد اصولی در خصوص حجاب و اجرای مناسب قانون در این باره، تقویت مسئله خانواده و جوانی جمعیت، مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، رویکرد حمکت آمیز جهت قانونمند شدن حکمرانی فضای مجازی مطابق سیاست‌های کلی نظام و فرمایشات مقام معظم رهبری، لزوم توجه درست و قانونمند به مباحث جوانان و استفاده از نیروهای متعهد و وفادار به انقلاب اسلامی در مدیریت دانشگاه‌ها و استان‌ها صحبت کرده‌اند.

در این دیدار تاکید شد که جبهه پایداری انقلاب اسلامی موفقیت دولت را موفقیت انقلاب و نظام دانسته و کمک به همه ارکان و نهادهای کشور مخصوصاً دولت را بر خود فرض می‌داند.

دیدار با فعالین سیاسی مشهد

پزشکیان در روز ۱۳ شهریور هم در دیدار جمعی از فعالان سیاسی استان خراسان رضوی، گفت: اصلاح را از خودمان آغاز کنیم و اگر در معرض انتخابی بودیم که شایسته آن نبودیم، کنار بکشیم.

وی با اشاره به دغدغه‌ها و مطالبات مطرح شده در این نشست از سوی حاضران، با بیان اینکه بنده اگر چه در جایگاه ریاست جمهوری اما یکی از شما هستم و توان معجزه ندارم، تصریح کرد: فقط در صورتی که همه دست در دست هم دهیم می‌توانیم بر مشکلات غلبه کنیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر چه عادلانه و بر اساس قانون رفتار کردن با همه سخت و پیچیده است، اما باید همه دست به دست هم دهیم و با باور عمیق به این عقیده عمل کنیم، چرا که برای ساختن کشور و رفع مشکلات راه دیگری نداریم؛ اگر باور داریم که ایران برای همه ایرانیان است، باید همه دست به دست هم دهیم و آن را برای همه ایرانیان بسازیم.

وفاق ملی؛ حلقه گمشده مدیریت کشور

تداوم رویکرد وفاق ملی و ادامه دیدارهای احزاب با رئیس‌جمهور برای نزدیک‌شدن دیدگاه‌ها به یکدیگر، همراهی جریان‌های سیاسی با دولت، ترجیح منافع ملی بر منافع گروهی، بیان نقدها و ارائه پیشنهادات به دولت، توجه دولت و جریان‌های سیاسی به دغدغه‌ها و مطالبات جامعه می‌تواند گره‌گشای مشکلات کشور باشد و تمرکز را متوجه مسائل اصلی و فاصله گرفتن از حواشی کند.

هرچه این دیدارها بیشتر باشد، هم احزاب و گروه‌های سیاسی بیشتر در جریان مشکلات کشور و برنامه‌های دولت برای مدیریت کشور قرار می‌گیرند و هم دولت فرصت شنیدن نقدها را پیدا می‌کند. اکنون فرصت خوبی ایجاد شده تا وفاق برای دستیابی به منافع ملی بدست آید. وفاقی که تاکنون حلقه گمشده‌ای در کشورمان بوده است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟