رئیس انجمن شالیکوبی‌داران گلستان:

قیمت‌گذاری دستوری هیچ محصولی را نجات نداده/ دولت هنوز برنجی خریداری نکرده است

گروه استان ها- رئیس انجمن شالیکوبی‌داران استان گلستان، گفت: قیمت‌گذاری و خرید برنج توسط دولت منوط به سال آینده بود، اما اعلام دیرهنگام آن به ضرر کشاورزان و تاجران تمام شد.
کد خبر: ۱۲۷۲۲۸۷
|
۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸ 17 November 2024
|
1542 بازدید

حسین دولت آبادی در گفت و گو با خبرنگار تابناک در استان گلستان، اظهار کرد: قیمت‌گذاری دستوری هیچ محصولی را نجات نداده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر هنوز برنجی از سوی دولت خریداری نشده، اما این مسأله بازار را دچار نوسان قیمت کرده و موجب افزایش آن شد.

دولت‌آبادی با اشاره به تولید بهترین نوع برنج فجر در گلستان، گفت: با اعلام خرید تضمینی دولت، برخلاف آنچه مردم فکر می‌کردند، بازار برنج به دلیل کاشت انبوه آن از ثبات خوبی برخوردار نشد. اعلام خرید تضمینی موجب افزایش قیمت این محصول تا سقف ۸۰ هزار تومان شده است.

رییس انجمن شالیکوبی‌داران گلستان افزود: قیمت‌گذاری محصول برنج از اساس اشتباه است و پیشنهاد تولیدکنندگان به دولت این است که قیمت‌گذاری دستوری کارساز نیست، اما بازار نیازمند کنترل است.

دولت‌آبادی تصریح کرد: مسیر قیمت‌گذاری دستوری باید تصحیح شود. اگر دولت به‌عنوان تسهیل‌گر وارد بازار شود و آن را بالانس کند، می‌توان از نوسانات جلوگیری کرد.

وی افزود: بر اساس نظریه کارشناسان، اگر عواقب قیمت‌گذاری دستوری پیش‌بینی نشود، بازار دچار نوسان شدید قیمت خواهد شد. پیشنهاد ما به دولت این است که قبل از هر تصمیمی، با فعالان بخش‌های مختلف اقتصادی مشورت کند.

دولت‌آبادی با اشاره به لزوم رصد دقیق محصول شالی قبل از قیمت‌گذاری گفت: دولت باید ابتدا محصول شالی را رصد کند و سپس اقدام به قیمت‌گذاری کند. با بررسی این مسأله مشخص می‌شود که چه میزان برنج از استان خارج و یا داخل استان باقی‌مانده است. این در حالی است که آمارگیری باید قبل از برداشت انجام شود، نه پس از آن.

 وی افزود: هدف ما این نیست که جلوی خروج برنج گرفته شود، بلکه مهم‌ترین موضوع آمارگیری دقیق قبل از برداشت شالی است.

دولت‌آبادی با انتقاد از وضعیت واردات برنج گفت: واردات برنج به مصرف‌کنندگان حق انتخاب می‌دهد، اما این واردات نباید فقط به سود عده‌ای خاص تمام شود. به‌عنوان مثال، هر یک تن برنج در پاکستان با ارز نیمایی به قیمت ۷۵۰ دلار خریداری می‌شود و وقتی وارد کشور می‌شود، به قیمت ۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود. در حالی که این برنج نباید بیشتر از ۲۲ هزار تومان قیمت داشته باشد.

دولت‌آبادی ادامه داد: مسأله دیگر دریافت ارز ترجیحی برای واردات برنج است. سوال اینجاست که آیا واردکنندگان ارز ترجیحی دریافت می‌کنند؟ اگر بله، چرا برنج را با نرخی بالاتر از نرخ واردات می‌فروشند؟

وی تصریح کرد: از بدنه دولت هیچ خبری مبنی بر کنترل بازار نداریم و به نظر می‌رسد خود دولت تحت کنترل قرار دارد. برخی واردکنندگان نه تنها به‌راحتی از پول واردات استفاده می‌کنند، بلکه نفوذ زیادی در بخش‌های مختلف دارند و قادرند تصمیم‌گیرندگان را تحت تأثیر قرار دهند.

دولت‌آبادی در پایان گفت: به عقیده من، جهاد کشاورزی خواسته یا ناخواسته در دام این مسأله افتاده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟