شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر مردان کشف شد

سرطان پروستات شایع‌ترین علت مرگ و میر مردان در کشور اعلام شد.
کد خبر: ۱۲۷۲۸۲۱
|
۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۰ 20 November 2024
|
2045 بازدید

عضو هیات رئیسه انجمن بین‌المللی نورویورولوژی در یک نشست خبری با اشاره به کمپین سلامتی مردان افزود: بر اساس آمارهای جهانی از هر ۹ مرد یک نفر مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده می شود و از هر ۴۴ مرگ سرطانی، یک مرگ به خاطر این بیماری است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، وی ادامه داد: شایعترین علت مرگ و میر مردان ایرانی پروستات بوده و اهمیت شیوع این بیماری مهم است، زیرا سرطان پروستات بیشتر در مردان بالای ۵۵ سال شایع بوده و علت این بیماری نامشخص است.

عضو هیات رئیسه انجمن بین‌المللی نورویورولوژی ادامه داد: این سرطان آنقدر آرام پیشروی می کند که معمولا موجب مرگ زودرس نمی شود ولی اگر تشخیص به موقع داده نشود ممکن است به سایر قسمت های بدن انتشار یابد.

وی اظهارداشت: درد و تورم در ناحیه لگن، پشت و ران ها، علائم تحریکی و انسدادی مانند جریان ادرار ضعیف، شروع ادرار تا تاخیر، سوزش و تکرر ادرار، کاهش شدید وزن و خستگی از علایم این سرطان بوده و از طریق جراحی، پرتودرمانی، قابل درمان است.

معاینات منظم می تواند اختلالات پروستات را ظاهر کند

این اورولوژیست ادامه داد: در سن ۴۰ سالگی پروستات اغلب مردان بزرگ می شود ولی این اختلال می تواند در مردان جوان تر نیز ایجاد شود، معاینات منظم می تواند اختلالات پروستات را ظاهر کند و اگر به موقع تشخیص داده شود درمان آن امکان پذیر است.

وی با بیان اینکه علایم پروستات ممکن است نشان دهنده سرطان نیز باشد، تصریح کرد: مردان باید با معاینات دوره ای هر ۶ ماه این بیماری را جدی بگیرند و اگر مراقبت پزشکی به تاخیر افتد بیماری پیشرفت خواهد کرد و درمان را سخت تر می کند.

وی فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی را دو اصل مهم در آگاه سازی مردم برای چکاب های سالیانه عنوان کرد و افزود: به دلیل شرم از بیان مشکل‌ها در ناحیه مثانه و پروستات برخی از مردان وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند که به مرحله حاد رسیده باشند و این نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی دارد که مراجعات برای این مشکلات باید هر سال و به‌صورت منظم باشد.

عضو هیات رئیسه انجمن بین‌المللی نورویورولوژی تصریح کرد: اگر این بیماری‌ها زود تشخیص داده شود، درمان راحت‌تری هم دارد، در غیر اینصورت بیماری پیشرفت کرده ودیگر کاری نمی‌توان برای آن انجام داد.

به گفته مهراد، مصرف زیاد غذاهایی آماده، کنسروها و مواد غذایی که خوب پخته نمی شوند و سریعا آماده می شوند از جمله جوجه کباب، سیگار کشیدن و استنشاق دود می تواند ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می‌دهد.

بر اساس نتایج تحقیق مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، میزان متوسط بقای پنج ساله در بیماران مبتلا به سرطان پروستات در ایران حدود ۸۲ درصد است و سرطان پروستات همپای دیگر سرطان‌های گوارشی و پوستی از شایع‌ترین سرطان‌ها در مردان است و حدود ۱۷ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند.

آمارهای منتشرشده از آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان نیز نشان می‌دهد که سرطان پروستات دومین سرطان شایع مردان در جهان است (با نرخ بروز ۲۹.۳ و مرگ ۷.۶ در هر صد هزار نفر). در حالت طبیعی اندازه غده پروستات با سن، افزایش می‌یابد در نتیجه با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان پروستات بیشتر می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟