به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، کمبود نیروی پرستاری در کشور یکی از چالشهای اساسی نظام سلامت ایران است که بار زیادی را بر دوش پرستاران فعال در بیمارستانها میگذارد.
وجود کمتر از یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی
طبق گزارشها، تعداد پرستاران نسبت به جمعیت و نیازهای درمانی کشور به شدت پایین است و این کمبود در برخی بیمارستانها و مراکز درمانی به بحران تبدیل شده است. به طوری که استاندارد ملی برای نسبت پرستار به تخت بیمارستانی، وجود حداقل ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت بیمارستان است در حالی که براساس اعلام سازمان نظام پرستاری، در کشور به طور میانگین کمتر از یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی داریم.
از تحمیل اضافه کار اجباری تا تأخیر در پرداختیها
این کمبودها باعث شده که اضافه کاریهای اجباری به پرستاران تحمیل شود؛ این در حالی است که از سویی مبالغ اضافه کاری پرستاران بسیار پایین و در حد ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان به ازای هر ساعت کار است و از سوی دیگر همین میزان اضافه کار پایین نیز به موقع به آنها پرداخت نمیشود.
وعده وزیر بهداشت برای افزایش مبلغ اضافه کاری پرستاران
در این شرایط، دولت در روز پرستار وعده داد که برای جبران بخشی از فشار کاری پرستاران، مبلغ اضافه کار پرستاران را از ۳۰ هزار تومان به ۸۵ هزار تومان افزایش خواهد داد.
در همین راستا ابلاغ و اعمال افزایش مبلغ اضافه کاری پرستاران را از وزارت بهداشت پیگیری کردیم.
افزایش مبالغ اضافهکار پرستاران هنوز اعمال نشده است
عباس عبادی؛ معاون پرستاری وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که افزایش اضافه کار پرستاران اعمال شده است یا خیر؟ افزود: افزایش اضافه کار پرستاران هنوز اعمال نشده است، زیرا منتظریم محل تأمین اعتبار آن مشخص شود؛ سازمان امور اداری و استخدامی برای پرداخت مبلغ افزایش یافته اضافه کار پرستاران، منبع درآمد اختصاصی دانشگاهها را در نظر گرفته است که از سوی وزارت بهداشت پذیرفته نیست، زیرا منابع دانشگاهها کفاف پرداخت اضافه کار را نمیدهد و اگر چنین منابعی در بیمارستانها و دانشگاهها وجود داشت این مقدار معوقه نداشتیم. در این راستا منتظر هستیم تا مصوبه جدید شورای حقوق و دستمزد ارائه شود تا در صورت امکان از منابع عمومی این مبالغ افزایش یافته پرداخت شود.
آخرین وضعیت پرداخت معوقات پرستاران
وی همچنین درباره آخرین وضعیت پرداخت معوقات پرستاران بیان کرد: پرداخت اضافه کار پرستاران به طور میانگین در کشور به خرداد ۱۴۰۳ رسیده است و درباره تعرفههای خدمات پرستاری نیز تا پایان سال ۱۴۰۲ در کشور تسویه شده است و حدود ۳۰ دانشگاه نیز به لحاظ پرداخت تعرفهها به سال ۱۴۰۳ رسیده اند و به طور میانگین میتوان گفت که دانشگاههای علوم پزشکی تعرفه خدمات پرستاری را تا فروردین ۱۴۰۳ پرداخت کردهاند.
علت تأخیر در پرداخت مطالبات پرستاران
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره علت تأخیر در پرداختیها به پرستاران گفت: در حال حاضر تراز منفی در دانشگاهها وجود دارد، زیرا اعتبارات سالانه و رشد تعرفهها، متناسب با قیمت تمام شده خدمات نیست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.