به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا؛ جدیدترین نقشه های پیش بینی هفتگی بارش و دمای هوای کشور بر مبنای نقشههای احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از ۵ آذر ماه تا ۱۶ دی ماه سال ۱۴۰۳ تولید و ارائه شد. بر این اساس، بارش هفته اول (۵ تا ۱۱ آذر) در استانهای واقع در امتداد کوههای زاگرس شمالی تا جنوبی، شمال غرب، دو سوی کوههای البرز و شمال شرق بیش از نرمال، جنوب البرز مرکزی، جنوب شرق، جنوب و بخشهایی از مرکز کشور کمتر از نرمال و سایر مناطق نرمال است.
دمای هوای هفته اول در شمال غرب، دو سوی کوههای زاگرس شمالی تا جنوبی بین نرمال تا ۲ درجه کمتر از آن و در سایر مناطق کشور از ۱ تا ۶ درجه بیش از نرمال است. بیشترین افزایش ( ۳ تا ۶ درجه) در استانهای شرقی کشور رخ میدهد. بارش انباشته با احتمال ۵۰ تا ۷۵ درصد در بخشهایی از استانهای لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ارتفاعات غربی اصفهان، نوار شرقی و شمال خوزستان و شمال غرب فارس از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر پیشبینی شده است.
در ادامه، میانگین بارش کشور در هفته دوم کمتر از نرمال است اما در نوار ساحلی خزر و بخشهایی از شمال غرب و جنوب غرب نرمال است همچنین در هفته دوم در سواحل دریای عمان تا ۱ درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق ۱ تا ۳ درجه کمتر از نرمال است.
بارش هفته سوم گرایش به کمتر از نرمال دارد. در مناطق شرقی خزر در محدوده نرمال تا بیش از آن، در جنوب و جنوب شرق کمتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود. دمای هفته سوم در شمال غرب، زاگرس شمالی و بخشهایی از دامنههای البرز تا ۲ درجه کمتر از نرمال، مناطق ساحلی دریای عمان و جنوب کشور تا ۱ درجه بیش از نرمال و سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود.
در هفته چهارم بارش در یک سوم شمالی کشور و امتداد کوههای زاگرس نرمال و در سایر مناطق در محدوده کمتر از نرمال خواهد بود. بارش هفته پنجم در محدوده نرمال مورد انتظار است و با احتمال ۲۵ تا ۵۰ درصد بارش انباشته در بخشهایی از زاگرس میانی از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد میشود. انتظار میرود بارش کشور در هفته ششم در محدوده نرمال با گرایش به بیش از آن باشد.
پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور اعلام کرد، دمای هوا از هفته چهارم تا ششم در یک سوم شمالی و بخشهایی از غرب کشور نرمال و برای سایر مناطق تا یک درجه بیش از نرمال برآورد میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.