زنگ خطر جدی برای بحران کمبود دارو درکشور

گزارش روز گذشته وزیر بهداشت به رئیس جمهور از وضعیت منابع مالی وزارت بهداشت، نشان می‌دهد حال حوزه سلامت کشور چندان خوب نیست.
کد خبر: ۱۲۷۴۲۷۸
|
۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵ 27 November 2024
|
598 بازدید
|
۱

حال حوزه سلامت کشور چندان خوب نیست

به گزارش تابناک به نقل از مهر، در حالی که ۱۱۰ روز به پایان سال ۱۴۰۳ باقی مانده است، وضعیت منابع مالی حوزه سلامت در بخش‌های مختلف چندان مساعد نیست و شاید همین موضوع، باعث نگرانی وزیر بهداشت و البته، رئیس جمهور شده است که باعث شد او به وزارت بهداشت برود و از اوضاع و احوال حوزه سلامت کشور مطلع شود.

با مروری به صحبت‌های روز گذشته وزیر بهداشت در نشست با رئیس جمهور، متوجه نگرانی ظفرقندی در ماه‌های پایانی سال می‌شویم.

اوضاع نامناسب دارویار

شاید مهم‌ترین دغدغه و نگرانی وزیر بهداشت، بودجه دارویار باشد که در فاصله ۱۱۰ روز تا پایان سال؛ آنچه تاکنون اختصاص یافته است، خیلی قابل قبول نبوده است. به طوری که وزیر بهداشت، خطاب به رئیس جمهور عنوان داشته از ۷۴ هزار میلیارد تومان بودجه دارویار در سال ۱۴۰۳، تا کنون کمتر از یک سوم آن پرداخت شده است.

این موضوع نشان می‌دهد که دارو در ماه‌های پایانی سال به مشکل خواهد خورد. زیرا، صنعت داروسازی و البته کل زنجیره تأمین دارو در کشور، با بحران نقدینگی مواجه اند و اگر قرار باشد تزریق بودجه دارویار دچار اختلال شود، تأمین دارو نیز به مشکل خواهد خورد و در نتیجه آن، مهم‌ترین کالای استراتژیک دچار بحران می‌شود.

در همین راستا، وزیر بهداشت در نشست روز گذشته با رئیس جمهور، به این موضوع هم اشاره کرده است که وزارت بهداشت با بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی مواجه است که اگر نتوان کاری کرد، شرایط حوزه سلامت سخت‌تر خواهد شد.

آن طور که وزیر بهداشت به رئیس جمهور گزارش داده است، بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی وزارتخانه شامل بدهی بابت دارو، پرسنل و پیمانکاران است که هر سه گروه، زنگ خطری برای وزارت بهداشت و حوزه سلامت هستند.

همانطور که عنوان شد اختصاص کمتر از یک سوم بودجه دارویار در فاصله ۱۱۰ روز مانده به پایان سال، می‌تواند زنگ خطری برای بروز بحران کمبود دارو باشد.

اعتراضات پی در پی نیرو‌های پرستاری به دلیل عدم پرداخت مطالبات آنها از محل کارانه ها، مهم‌ترین دغدغه وزیر برای سر و سامان دادن به حوزه پرستاری است.

بدهی به پیمانکاران هم می‌تواند دردسر‌های خودش را برای وزارت بهداشت و حوزه سلامت به همراه داشته باشد و از این رو، اگر تدبیری اندیشیده نشود؛ شرایط حوزه سلامت در پایان سال، به شدت بحرانی خواهد شد.

به گفته وزیر بهداشت، معوقات برخی گروه‌ها از ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافته و به حدود ۵ تا ۶ ماه رسیده است.

هر چند در شروع به کار دولت چهاردهم، فاصله پرداختی معوقات تا حدودی کمتر شده است، اما به گفته وزیر بهداشت؛ این معوقات باعث کاهش انگیزه نیرو‌های حوزه سلامت شده است.

در همین حال، وزیر بهداشت در گزارشی که روز گذشته در حضور سرزده رئیس جمهور ارائه داد، به بدهی ۳۰ هزار میلیارد تومانی سازمان تأمین اجتماعی به عنوان یکی از چالش‌های وزارت بهداشت نام برد و عنوان داشت که تبعات بدهی‌های وزارت بهداشت در بخش‌های تولید دارو و تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی اثرگذار است.

شاید حضور سرزده رئیس جمهور در ستاد وزارت بهداشت و نشست با وزیر و معاونان و مدیران ارشد این وزارتخانه، جهت شنیدن نگرانی‌های وزیر بوده باشد و اینکه دولت باید به فکر بودجه سلامت باشد. زیرا، «دارو» و «مطالبات پرستاری» را باید پاشنه آشیل حوزه سلامت قلمداد کرد که می‌تواند این وزارتخانه را به حاشیه ببرد. به نظر می‌رسد حال «سلامت» خوب نیست و پزشکیان و ظفرقندی به عنوان دو جراح حاذق، باید هر چه زودتر دست به کار شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
حال چی خوب هست که حال این باشه؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟