اژه‌ای: مسائل مردم را باید حل کنیم/ راهی نداریم جز تکیه به داشته‌های داخلی

رئیس قوه قضائیه گفت: دشمنان می‌خواهند اسلام و جمهوری اسلامی نباشد و امروز بسیاری از جنایات آنان به این خاطر است تا انقلاب اسلامی را متوقف کنند.
کد خبر: ۱۲۷۵۳۲۴
|
۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵ 02 December 2024
|
1948 بازدید

غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه، 12 آذرماه) مجلس شورای اسلامی گفت: خدا را سپاسگزار هستم که در این ایام توفیقی حاصل شد که به اتفاق مسئولان عالی قوه قضاییه در هفته مجلس و روز مجلس در خدمت نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی باشیم.

به گزارش تابناک به نقل از خانه ملت، وی ادامه داد: امیدوار هستیم که این نشست و برخاسته ها برای کشور، برای مردم و برای نظام جمهوری اسلامی مفید باشد و از خداوند تبارک و تعالی مدد بجوییم. ایام فاطمیه را نیز گرامی می دارم و امیدوار هستم که به فضل پروردگار با عنایت حضرت بقیه الله الاعظم و حضرت زهرا سلام الله علیها آنچه را که رضای باری تعالی است بر زبان ما، بر قلم و بر قدم ما جاری شود که بتوانیم در جهت رضای حضرت حق قدم برداریم.

وی ادامه داد: سالروز شهادت عالم وارسته، مجاهد و مبارز خستگی ناپذیر آیت الله شهید مدرس را گرامی می داریم،  شخصیت عالمی که در مقابل دیکتاتوری و استبداد داخلی و خارجی تمام قد ایستاد و جانش را در این راه گذاشت و خونش در این راه ایثار شد. امروز مدیون همه شهدا و این شهید بزرگوار هستیم امیدوارم که بتوانیم دین خود را ادا کنیم. از همه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و از هیئت رئیسه محترم که منتخب همین نمایندگان مردم هستند نیز بسیار تقدیر و تشکر می‌کنم.

اژه‌ای عنوان کرد: از روسای محترم همه کمیسیون ها مخصوصا کمیسیون قضایی و حقوقی و کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس که مباحثی را مطرح کردند  و سایر عزیزانی که مطالبی ارائه کردند تشکر می‌کنم. از صحبت‌های شما همیشه استفاده کرده و باز هم استفاده می کنیم کما اینکه همه گفت‌وگوهایی که با مردم، نخبگان، دانشمندان و همه دلسوزان داریم برای ما مفید است و باید از آن استفاده کرد.

وی ادامه داد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی دلسوزان اسلام، دلسوزان بشریت و دلسوزان کشور هستند. امروز به فرمایش امام بزرگوار (ره) هرچه فریاد داریم باید بر سر امریکا و بر سر این باند جنایتکار آدمکش، کودک کش و صهیونیستی بزنیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: صهیونیست با حمایت آمریکای جنایتکار و بعضی از دولت‌های غربی همچنان به جنایت های خود ادامه می دهد، بر همه مسلمانان بلکه بر همه آزادگان جهان و به‌خصوص برای مردم شهید پرور و مسئولان عزیز جمهوری اسلامی است که این جنایتکاران را و ترفندها و نقشه ها و روش کار آنها و عوامل داخلی آنها را اولا شناسایی کنیم و ثانیا در مقابل آنها بایستیم، آنها می خواهند که نه تنها جمهوری اسلامی بلکه اسلام ناب نباشد، آنها با اصل اسلام انقلابی ما مخالف هستند و امروز بسیاری از این جنایت هایی که انجام می‌دهند برای این است که  اسلام انقلابی که امام خمینی (ره) عزیز ما در این مقطع زمان پایه گذاری کرد و رهبر معظم انقلاب این پرچم را با قوت به دست گرفت و ادامه می‌دهد متوقف کنند که به فضل الهی موفق نمی شوند.

محسنی اژه ای گفت: ایران اسلامی با داشتن دشمن های ریز و درشت در طول حدود 46 سال در مقابل همه آن ها ایستاده و از این به بعد نیز خواهد ایستاد و یقینا وعده الهی حق است و پیروزی از آن جمهوری اسلامی، جریان مقاومت و هر جریانی در مقابل استبداد و ظلم می ایستد، خواهد بود و جریان مقاومت پیروز می شود.

وی افزود: یکی از ترفندهای دشمن امروز این است که دل مردم را خالی کند و در میان آن ها و صفوف مسلمانان، مومنان و رزمندگان و مجاهدین جدایی ایجاد کند، یکی از طرح ها، برنامه ها و راهبردهای دشمن این است که در داخل مسائل را به وجود بیاورد و اگر قصد داشته باشد از خارج مسئله ای را ایجاد کند امید او به بروز مسائل داخلی است. امروز نقشه دشمن کمرنگ کردن ارزش های انقلاب اسلامی، احکام مشخص اسلام و ارزش های دینی در افکار عمومی است و آرام آرام آن را ترویج کند.

محسنی اژه ای عنوان کرد: باید برای شناخت دقیق دشمن نقشه ها و عوامل او و کسانی که برای ما راهبرد 2 ساله تعیین کرده اند و گفته اند با صبر و حوصله و بدون اعلام علنی برای فروپاشی جمهوری اسلامی یک تیم قوی آموزش دیده و مجهز درست کرده اند تا با استفاده از عصبانی کردن مردم به واسطه نارضایتی ها و احیانا نقاط ضعف و کمبودهایی که وجود دارد مردم را تهییج کنند کار دشواری داریم.

رئیس قوه قضائیه گفت: امروز راهی جز همکاری، همراهی و همفکری برای شناخت مسائل، تشخیص اولویت ها و پیدا کردن راه حل مناسب برای رفع مشکلات نداریم. چاره ای جز این نداریم که برای خنثی کردن همه نقشه های دشمن از جمله تحریم های ظالمانه و استفاده بهینه و بهتر از ظرفیت های داخلی دست به دست یکدیگر دهیم.

وی افزود: راهی جز این نداریم که به داشته های داخلی، ظرفیت ها، استعدادها، نیروها و منابع خدادادی خود تکیه کنیم، با این داشته ها مشکلات کشور و مسائل مردم را باید حل کنیم، نه تنها در طول بیش از 40 سال تجربه کرده ایم که چشم داشتن به بیگانگان و دشمن برای باز کردن گره های کشور شکست خورده است، امروز باید همه دست به دست یکدیگر دهیم تا با کمک خدا و مردم مجاهد و مسلمان، انقلابی و با توانایی های داخلی مشکلات کشور را حل کنیم این موضوع نیازمند همفکری، وفاق و همکاری بیشتر است.

اقتصاد و معیشت مردم مهم ترین مسئله کنونی کشور است

محسنی اژه‌ای افزود: امروز نمی توانیم و اجازه نداریم با این مقدار فرصتی که در پیش داریم با این همه دشمنی هایی که در مقابل ما است مسائل اصلی کشور را زمین بگذاریم و به مسائل فرعی یا به مسائل دست چندم بپردازیم و اختلاف پیدا کنیم و مسائل اصلی کشور زمین بماند، ما چنین اجازه و حقی نداریم. امامین انقلاب به ما این را آموختند. اسلام به ما این را آموخته، عقل به ما این را حکم می کند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه امروز یکی از مسائل مهم کشور مسئله اقتصاد و معیشت مردم است، تصریح کرد: سروران عزیز؛ شما نمایندگان مجلس هستید، از من بهتر خبر دارید چون هر کدام از شما گرچه نماینده یک حوزه هستید اما اختیارات شما برای کل کشور است و از همه مسائل کشور مطلع هستید. شما در همه جای کشور حضور دارید و مسائل مردم را می بینید.

وی بیان کرد: امروز مسئله اقتصاد و معیشت مردم و گرفتاری برخی دهک های پایین مسئله بسیار مهمی است، چطور می توانیم آن را حل کنیم؟ امروز ناترازی در بخش های مختلف مشخص می شود، اگر مقصر آن را بگوییم آیا مسئله حل می شود؟ اشکالی ندارد برای آسیب شناسی به گذشته برگردیم و ببینیم چه کرده ایم و نواقص خود را رفع کنیم و تکرار نکنیم اما اینکه بخواهیم مقصر را معرفی کنیم و تقصیر را به گردن دیگری بیاندازیم مشکل حل نمی شود. آسیب شناسی خوب است، آموزش و درس گرفتن از آسیب ها خوب است اما امروز باید ببینیم که چطور این مشکلات را حل کنیم.

محسنی اژه ای یادآور شد: آیا امروز می توانیم صرفا با تصدی گری دولت همه مسائل اقتصادی کشور را حل کنیم؟ نمی توانیم.  امروز با یک ساز و کاری باید هم عدالت اجتماعی تحقق پیدا کند و هم شکاف طبقاتی نباشد و اگر هر میزان است، کم شود. امروز باید به کسانی که برای این انقلاب بیشتر زحمت کشیدند جان، خون و فرزندشان را داده اند بیشتر توجه کنیم در عین حال باید مسائل کشور را حل کنیم.

رئیس قوه قضائیه افزود: ما باید توان آن را داشته باشیم که بین این مقولات را جمع کنیم تا عدالت در تمام عرصه ها ایجاد شود که بدون هماهنگی، همفکری و همراهی یکدیگر میسر نمی شود.

وی تاکید کرد: امروز بسیاری از دهک های پایین و حقوق بگیران، کارمندان و کارگران گرفتارند و سختی دارند، ما مسئول هستیم، شما مسئول هستید و دولت مسئولیت بسیار سنگینی در این زمینه دارد.

محسنی اژه ای اظهار کرد: نمایندگان محترم مجلس و مسئولان قوه قضائیه؛ امروز ارزش های اسلامی، انقلابی و دینی مورد تهاجم جدی قرار گرفته است، چه کار می خواهیم انجام دهیم. آن ارزش هایی که به خاطر آن زهرای مرضیه آنگونه حرکت کرد و ایستاد و مسائل را تبیین کرد. سته پیامبر اسلام ابا عبدالله الحسین (ع) خونش در این راه ریخته شد، شهدای بزرگی که از اول اسلام تا امروز در راه اسلام عزیز و ارزش های اسلامی جانفشانی کردند، این همه شهید، آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا و جانبازان داریم که برای حفظ ارزش های اسلام و انقلاب بوده است، ما برای حفظ این ارزش ها چکار می کنیم و چه مقدار می‌خواهیم هزینه کنیم و باید چگونه تبیین کنیم.

وی افزود: سروران عزیز؛ تمام هم و غم امروز شیطان بزرگ، این باند آدمکش و نسل کش صهیونیست این است که در این کشور ناامنی ایجاد کند، من با اطلاع عرض می کنم همه نیروها و دستگاه های مسئول به شدت مشغول هستند و شبانه روز ندارند و جانفشانی می کنند و اگر احیانا یک اقدامی صورت گیرد ده ها و صدها برابر آن را به فضل پروردگار جلوگیری و خنثی می کنند ولی امروز دشمن تلاش دارد که امنیت کشور را برهم زند.

محسنی اژه ای بیان کرد:  ما برای شناسایی عوامل پنهان دشمن در داخل و برای خنثی کردن توطئه‌هایی که می‌خواهد امنیت ما را به هم بریزد، به کار بیشتر، توان بیشتر، همفکری بیشتر و سرمایه گذاری بیشتر داریم. امروز شما می‌بینید اقدامات ضد امنیتی با گذشته متفاوت شده است و نمی‌شود همان مقدار اعتباری که برای مقابله با دشمنان و برای تامین امنیت قبلاً در نظر می‌گرفتیم، الان هم لحاظ کنیم. امروز به یک سلسله اعتبار در موضوعات دفاعی و برای دستگاه اطلاعاتی و امنیتی نیاز داریم. همچنین  در قانونگذاری در مسائل مختلف و در برخورد با متخلفان به شیوه‌های جدیدی نیازمندیم.

وی یاداورشد: امروز در خیلی از مسائل در مصاف و جنگ با دشمن در مسائل نرم و سخت هستیم، مجلس به حمدالله در دوره های مختلف مخصوصا در دوره های یازدهم و دوازدهم تاکنون امتحان خود را به خوبی پس داده است.

رئیس قوه قضائیه گفت: مجلس ریل گذار اصلی برای مسائل کشور است، خدا را سپاس می گوییم مجلس به همه مسائل اساسی و مهم کشور توجه دارد و علاوه بر قانون و تقنیین توجه دارد که مسائل اصلی کشور چیست و راه حل آن ها کدام است، فی الجمله اطلاع دارم هیات رئیسه و رئیس محترم و نمایندگان و کمیسیون های محترم چقدر جلسه با وزرا، معاونانشان و رئیس جمهور می گذارند که مسائل کشور را بشناسند و اتفاق نظر داشته باشند، این بسیار ارزشمند است و من به سهم خود بی نهایت از مجلس تقدیر و تشکر می کنم اما باز هم جای کار بیشتر وجود دارد که به لحاظ شرایط جدید کجای ریل را باید عوض کنیم و کجا را شتاب بیشتری ببخشیم، کدام مسئله از اهمیت بالاتری به لحاظ زمانی یا واقعی و دلایل دیگر مقدم است.

وی افزود: اینجا لازم می دانم تشکر دیگری از مجلس کنم چرا که بعد از شهادت رئیس محبوب دلسوزمان شهید رئیسی اتفاقی که امسال افتاد و دشمن می توانست از آن بسیار بهره برداری کند مجلس و خود دولت سابق یعنی سیزدهم و قوه قضائیه و همه دستگاه های مسئول تلاش کردند انتخابات به نحو بسیار شایسته با زمینه مناسب امنیتی در آرامش و فرجه قانونی بدون اینکه حتی یک روز عقب بیافتد برگزار شود که این کار بسیار بزرگی بود و من به سهم خودم از مجلس برای تشکیل دولت چهاردهم که همت خیلی بزرگی کرد تشکر می کنم که شاید به درستی دیده نشد.

محسنی اژه ای یادآور شد: شما در کمترین زمان ممکن همه کابینه را یکجا رأی بالا دادید، این یعنی توجه به مسائل مهم کشور یعنی مجلس با همه حساسیت هایی که دارد می داند مسائل مهم کجاست، می توانست بعضی از نگاه ها را داشته باشد و طور دیگری عمل کند اما در کمترین زمان ممکن به نحو بسیار مهمی به کل کابینه رأی بالا داد که دولت باید مغتنم بشمارد.

رئیس قوه قضائیه افزود: تشکر می کنم از این باب که شما لایحه ای که برای بودجه امسال دولت چهاردهم است چون تازه تشکیل شده و هنوز مشکلات دیگری دارد و هنوز برخی انتصاباتش را انجام می دهد، مجلس محترم مرحله اول کلیات آن را که احتمال بود شاید کلیات در مجلس تغییر کند اما شما با تفاهم و هماهنگی در مرحله اول تصویب کردید.

محسنی اژه ای تصریح کرد: ما در مسائل مهم کشور از جمله اقتصاد، تصدی گری دولت، اشتغال، معیشت مردم به ویژه دهک‌های پایین، مسائل فرهنگی مورد تهاجم قرار گرفته است، وضعیت امروز عفاف و حجاب با هیچ منطقی به هیچ وجه قابل قبول نبوده و درست نیست. باید برای آن فکری داشته باشیم قانونی در این خصوص وضع شده که باید ابلاغ و سپس اجرایی شود. اگر کم و کاستی هم دارد ایرادی نداشته و خود نمایندگان می‌توانند آن را اصلاح کنند، اگر در بخشی از قانون نیازمند تفسیری هستیم، مجلس تفسیر کند اما به این نکته توجه کرده و مسائل امنیتی و اجتماعی را مهم بشماریم.

 وی اضافه کرد: یکی از مسائل مهمی که می‌تواند جلوی بسیاری از اختلافات و خودکامگی‌ها و مشکلاتی که دشمن ایجاد می‌کند را بگیرد این است که همه باید قانون‌مدار باشیم. قانون باید فصل‌الخطاب باشد، بله قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرایی داشته باشد و در زمان وضع قانون هر مقدار تلاش کنیم که قانون متناسب، دقیق و با قابلیت اجرا تدوین شود، جا دارد. اما وقتی قانونی وضع شد همه باید پایبند به قانون باشیم. ممکن است در مجلس برخی به آن قانون رای نداده باشند اما وقتی تبدیل به قانون شد، آن فرد هم ملتزم به قانون است. قوه قضاییه و اجرایی ممکن است ایرادی به قانون وارد بداند اما وقتی قانون ابلاغ و لازم‌الاجرا شد همه باید به آن التزام داشته باشیم. اگر همه ما به ویژه کارگزاران نظام و همه مردم ملاک و معیار را قانون قرار دهیم بسیاری از اختلافات ایجاد نمی‌شود و نارضایتی‌ها یا ایجاد نشده و یا می‌توان سریع‌تر رفع کرد.

 رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: به عنوان مثال در مجلس قاعده گذاشته شده که هر نماینده زمان مشخصی برای سخن گفتن دارد و پس از آن تریبون قطع می‌شود. هم فردی که می‌خواهد صحبت کند تلاش می‌کند تمام کلام خود را در آن زمان مشخص بیان کند و هم می‌داند که اگر زمان به اتمام رسید به صورت خودکار قطع می‌شود لذا اعتراضی هم ندارد. اگر ما همه ملتزم به قانون باشیم قانون عمده مسائل مرا حل می‌کند و هر کجا خلا قانونی داریم با رفع کنیم. اگر قانونی قابلیت اجرایی ندارد نیز اصلاح شود. اما اگر به قانون بی احترامی کنیم و عمل نکنیم به ضرر خودمان عمل کردیم.

 وی عنوان کرد: شما از قوه قضاییه حمایت کرده و از کسری‌ها و اعتبارات و کمبود نیرو و حجم کارها گفتید و از این جهت از همه نمایندگان تشکر می‌کنم؛ اگر هر مقدار قوه قضاییه را تقویت کنیم به نفع کشور اعم از مجلس و دولت است. بسیاری از نکاتی که بیان شده با تقویت قوه قضاییه حل خواهد شد.

 محسنی اژه‌ای عنوان کرد: توافقنامه ای در دوره گذشته میان مجلس و قوه قضاییه نوشته شده بود که تجدید شده و اگر لازم باشد می‌توانیم آن را اصلاح کنیم و از این جهت محدودیتی نداریم. اما بر اساس همین توفق نامه که هم در مرکز و هم در سایر استان‌ها ساز و کار اجرایی ان دیده است برخی از مسائلی که رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس مطرح کردند، حل خواهد شد. البته درخواستی هم از شما داریم.

 وی اضافه کرد: انتقادی به قوه قضاییه می‌شود که چرا پرونده‌ها را رسیدگی نمی‌کند لذا از نمایندگان درخواست دارم قانون رسیدگی به پرونده‌های یاد شده را هم بیان کنند. به عنوان مثال رئیس کمیسیون اصل 90 می‌فرمایند که قانون 576 باید توسعه پیدا کند، آیا می‌توانیم توسعه دهیم یا خیر؛ این مسائل را در جلسات می‌توانیم بحث و گفت و گو کنیم. یا عنوان می‌شود که در فلان مسئله مدعی‌العموم وارد شود، حال ببینم می‌تواند یا خیر؛ همه مسائل یک ساز و کار مشخص ندارد. برخی افراد اگر تخلف کنند به تخلف یک مرجع و به جرم آنها یک مرجع دیگر رسیدگی می‌کند.

رئیس قوه قضائیه، عنوان کرد: یکی از مسائلی که باید حل شود جرم انگاری ترک فعل است، درحال حاضر ترک فعل به صورت مطلق جرم نیست و برای آن جرم انگاری نشده است. در قانون جرم تعریف شده اما اگر ترک فعل منجر به تضییع حق مستقیم شود نه با واسطه و یا احیانا به ضمان آور باشد بر اساس سازوکار خاص خود می‌تواند مورد رسیدگی قرار بگیرد.

تشریح روند رسیدگی به موارد ارسال شده از صحن مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ به قوه قضاییه 

وی ادامه داد: بسیاری از گزارش هایی که مردم برای کمیسیون اصل نود ارسال می‌کنند، کمیسیون آن را به قوه قضائیه ارسال می‌کند؛ بعد اعلام می‌کنند 53 مورد پرونده اعم از مواردی که در صحن علنی رسیدگی شده و همچنین مواردی که از سوی کمیسیون ارجاع داده شده به قوه قضائیه ارسال شده اما آنها را تفکیک نکرده اند که از دولت هشتم تا به امروز تعداد چه میزان بوده است. مواردی که از صحن علنی برای قوه قضائیه ارسال می‌شوند به صورت صد در صدی مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

محسنی اژه‌ای افزود: تاکید کرده ایم در خصوص پرونده های ارسالی از سوی مجلس که شامل پرونده های تحقیق و تفحص نیز می‎‌شود با اعضای هیات تحقیق و تفحص نشست برگزار و آنها را بررسی کنید تا احیانا دلیل و مستندی از نگاه قاضی مغفول مانده دفاعی صورت بگیرد و مسائل را بشنوید. اما برخی از گزارش ها مردمی است و کمیسیون اصل نود قانون اساسی وظیفه دارد نسبت به طرز کار مجلس، دولت و قوه قضائیه مسائل را رسیدگی کند.

وی افزود: موارد ارسالی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس به قوه قضائیه احتمالا بیش از 53 مورد است و در برخی از موارد مستند قانونی پروند‌ها و گزارش ها ذکر نشده و درخواست دارم مستندات قانونی موارد ارسالی را اعلام کنند. بارها در جلسات مختلف با اعضای کمیسیون های و در مراجعات نشست امروز در خصوص تغییر کاربری ها و تخریب‌ها مباحثی مطرح می‌شود برخی ها عنوان می‌کنند چرا با تغییرات مقابله نمی‌شود برخی نیز اعلام می‌کنند با اجرای تخریب اجازه نمی‌دهید تا کشاورز برای فرزندان خود دو اتاق بسازد. هر دو موضوع به نحوی منطق دارند و درست است.

رئیس قوه قضائیه عنوان کرد: مسائلی مانند اینکه دیوار کشی در دور اراضی کشاورزی و تفکیک تغییر کاربری محسوب می‌شود یا خیر از جمله مسائلی است باید مشخص شود، در نشست با حضور نایب رئیس اول مجلس، نایب رئیس قوه قضائیه و وزیر دادگستری به عنوان مسئولی سه جانبه بین دولت، مجلس و قوه قضائیه و سایر اعضا این مسئله را بررسی کنند.

محسنی اژه‌ای، گفت: چرایی اینکه چرا پروند‌های کثیر الشاکی ایجاد می‌شود باید بررسی شود و در این زمینه کمک خواسته‌ایم اما اینکه چرا بررسی آنها طول می‌کشد این است که طلبی که مردم از فرد دارند نمی‌تواند پرداخت کند و دارایی او به میزان طلب ها نیست و کمبود وجود دارد. فرد محکوم و به زندان می‌رود اما مردم راضی نیستند زیرا احساس می‌کنند به حق خود نرسیده‌اند. تلاش می‌کنیم افکار عمومی را در جهت پیشگیری روشن کنیم.

وی خاطرنشان کرد: برخی لوایح درحال حاضر در مجلس داریم و مواردی را پیش رو داریم، انتظار نداریم همه موارد تصویب شود اما انتظار داریم آنها را بررسی و مواردی که به نفع مردم و به مصلحت مردم هستند مصوب شود.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟