توضیحی درباره شیوع بیماری‌های ویروسی در کشور

هر سال ویروس جدید داریم، مشابه آنفلوآنزا که سویه‌ های جدید دارد. برخی ویروس ها هم وجود دارند که می توانند علائم سرماخوردگی ایجاد کنند، اما اینطور نیست که یک ویروس جدید متفاوت از گذشته منجر به افزایش آمار مبتلایان شده است.
کد خبر: ۱۲۷۶۰۸۳
|
۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۰ 05 December 2024
|
19935 بازدید

همین چند روز پیش بود که دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی از افزایش مراجعه بیماران با علائم گوارشی و تب خبر داد و گفت: آنجا که عاملی برای این عارضه پیدا نشده، گفته می‌شود ویروس است. ممکن است از بین این بیماران تعدادی به کووید نیز مبتلا باشند چراکه احتمال دارد این بیماری با علائم گوارشی بروز پیدا کند و حتی ممکن است آنفلوآنزا نیز باشد.

به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری آنلاین، یک مطالعه جدید از دیده‌وری «مولتی‌پلکس» دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی اما نشان می دهد که آبان امسال رینوویروس‌ها (ویروس ایجاد بیماری سرماخوردگی به خصوص در کودکان)، ویروس‌های آنفلوآنزا و ویروس SARS-COV(کرونا) در راس ویروس های در گردش کشور هستند.

دکتر علیرضا رِئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفتگو با همشهری آنلاین، در این باره توضیح داد: هر سال ویروس جدید داریم، مشابه آنفلوآنزا که سویه‌های جدید دارد. برخی ویروس ها هم وجود دارند که می توانند علائم سرماخوردگی ایجاد کنند.برای ویروس ها راه حل یکی است و مردم هم یاد گرفته اند؛ پیشگیری و رعایت جدی اصول بهداشتی.

او تاکید کرد: در این فصل بیماری‌های ویروسی و سرماخوردگی شایع است و میزان مراجعه به مطب‌ها و مراکز درمانی هم به همین دلیل افزایش یافته اما در مقایسه با سال‌های پیش از شیوع کرونا افزایش چشمگیری نیست. به نظر می‌رسد که بعد از فصل کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی قابل توجه از سوی مردم، این مساله اکنون کمتر شده باشد. در حالی که برای ویروس‌های فصلی مثل آنفلوآنزا و سایر ویروس‌های سرماخوردگی نیاز است که حتما مراقبت‌های بیشتری انجام شود.

به گفته این مسئول اکنون دیده می‌شود که یک دانش آموز مبتلا به سرماخوردگی شدید، در یک کلاس قرار می‌گیرد و کلا کلاس دچار آلودگی می‌شوند. به همین دلیل نیاز است که توصیه‌ها را تکرار کنیم. بهتر است اصول بهداشتی رعایت شود. عدم حضور در جمع در صورت بروز علائم، استفاده از ماسک و شستن دست‌ها بسیار می‌تواند در این مورد کمک کننده باشد.
رئیسی در پاسخ به این سوال که آیا تزریق واکسن انفلوآنزا برای همه افراد می توانست جلوی این میزان از ابتلا را بگیرد، بیان کرد: تزریق واکسن آنفلوانزا می‌تواند مانع از ابتلا به برخی تایپ‌های ویروس شود اما هزاران زیرسویه وجود دارد که می‌تواند باعث سرماخوردگی باشد. واکسن آنفلوانزا هم در کشور ما فقط برای گروه‌های آسیب‌پذیر در نظر گرفته شده و هیچ زمانی توصیه نمی‌شود که همه افراد آن را تزریق کنند. نمی‌توان برای هزاران ویروس هم واکسن تزریق کرد.

به گفته معاون وزیر بهداشت علت آن هم این است که واکسن هزینه اثربخشی دارد و میزان ایمنی که در بدن در برابر یک ویروس ایجاد می‌کند مهم است. اگر یک ویروس عارضه کمی داشته باشد، نیازی به تبدیل آن به واکسن نیست و نمی‌توان علیه همه ویروس‌ها واکسن تولید و تزریق کرد. مثل بسیاری از سرماخوردگی‌ها که فرد در صورت ابتلا با عارضه کمی مواجه می‌شود و نیازمند تزریق واکسن نیست. ما در برابر آن دسته از ویروس‌هایی سراغ واکسن می‌رویم که هزینه‌های بستری آی‌سی‌یو و میزان مرگ و میر بالایی دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟