به گزارش تابناک به نقل از فرارو، لزوماً هر اکتشاف برجستهای شامل یک دستسازه منحصربهفرد خارقالعاده، یک ساختار ناشناخته قبلی یا یک تاریخ اصلاحشده جدید برای یک فناوری باستانی نمیشود. برخی از مهمترین اکتشافات، نتیجه کاوش مداومی هستند که به باستانشناسان اجازه میدهد دامنه و اهمیت یک محوطه باستانی را به مروز زمان به طور کامل درک کنند. ادراکات جدید میتواند تصورات گذشته محققان را تغییر دهد.
سال ۲۰۱۹، پاتریزیا پیاچنتینی، مصرشناس دانشگاه میلان، شروع به کار در مکانی خارج از شهر مرزی باستانی پررونق آسوان در جنوب مصر کرد. پنج سال طول کشید تا او بتواند به اهمیت این محوطه باستانی پی ببرد.
در فصل اول، تیم پیاچنتینی، با همکاری وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، متوجه چند مقبرهی حکشده در تپهای در سواحل نیل شدند که در دوران باستان غارت شده بود. پس از بررسی دقیقتر، پیاچنتینی متوجه لکههای تیرهای در ماسههای زرد شد که به روشنی به وجود خشت خام اشاره داشتند. پیاچنتینی آن لحظه گفته: «بیایید اینجا را امتحان کنیم. فکر کنم مقبرهای در کار باشد.»
حدس پیاچنتینی درست بود و در واقع، یک مقبره بزرگ شامل بقایای ۴۶ مرد، زن و کودک متعلق به قرن دوم پیش از میلاد تا قرن دوم پس از میلاد، همراه با دستسازههایی نظیر مجسمهها و مقواهایی با رنگهای درخشان، لایههایی از گچ و کتان برای محصور کردن مومیاییها پیدا شد.
این یافتهها رفتهرفته به شکلگیری تصویر یک گورستان عظیم و قبلاً ناشناخته ختم شدند که تیم مشخص کرد مساحت آن به ۲۵ هکتار میرسد.
پیاچنتینی درباره این کشف گفته: «ما میدانستیم مردم دوره یونانی-رومی در آسوان باید جایی دفن شده باشند، اما نمیدانستیم کجا. حالا میدانیم.»
سال ۲۰۲۴ بود که مشخص شد این گورستان در مصر منحصربهفرد است. در حالی که گورستانهای مصری معمولاً در دو یا سه سطح ساخته میشدند تا اجساد زیادی را در مدت زمان طولانی در خود جای دهند، سازندگان گورستان آسوان آن را برای گنجایش کمتر از ۱۰ طبقه مجهز کردند. این گورستان شامل بیش از ۴۰۰ مقبره میشود که بقایای هزاران نفر را در خود جای دادهاند.
تیم کاوش دریافت در حالی که سطوح بالا برای افراد ثروتمند، از جمله رئیس ارتش مصر در قرن دوم پیش از میلاد، در نظر گرفته شدند، سطوح پایین که سال ۲۰۲۴ کاوش شدند، مختص تدفین اعضای طبقه متوسط بودهاند.
پیاچنتینی توضیح میدهد: «ما میخواهیم بفهمیم این افراد چه کسانی بودند و این گورستان چگونه سازماندهی شده است.» مانند بسیاری از اکتشافات بزرگ، پاسخ این پرسشها نتیجه جمعی تحقیقات گذشته و آینده خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.