طبق رایگیری روز سهشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در مجموع ۱۷۲ کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند، در حالیکه تنها هفت طرف از جمله رژیم صهیونیستی، ایالات متحده، میکرونزی، آرژانتین، پاراگوئه و پاپوآ گینه نو با آن مخالفت کردند و هشت کشور از جمله اکوادور، لیبریا، توگو، تونگا، پاناما، پالائو، تووالو و کریباتی رای ممتنع دادند.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ بهطور کلی حضور دولتهای راست افراطی در آرژانتین، پاراگوئه و اکوادور در مخالفت آنها با این قطعنامه و همچنین سایر قطعنامههای مربوط به حقوق بشر تاثیرگذار بوده است.
همچنین گزارش شده که تصویب این قطعنامه بیانگر اشغالگری و فعالیتهای استعماری رژیم صهیونیستی است که مانع دستیابی مردم فلسطین به حق تعیین سرنوشت خود و زندگی با عزت در یک کشور مستقل میشود.
تصویب قطعنامه تعیین حق سرنوشت فلسطینیان در مجمع عمومی سازمان ملل
آرای کشورها
این قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل بر رای مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری تاکید کرده و بدین ترتیب اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی را غیرقانونی اعلام میکند و خواستار پایان فوری آن به دلیل تاثیر مخرب آن بر توانایی مردم فلسطین برای استفاده از حق تعیین سرنوشت خود شده؛ حقی که توسط منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی تضمین شده است.
وزارت خارجه فلسطین ضمن استقبال از تصویب این قطعنامه توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تاکید کرد که این قطعنامه «حق اساسی و مسلم و همچنین سنگ بنای منشور سازمان ملل است».
این وزارتخانه در شرایطی که ملت فلسطین در حال تحمل نسلکشی و نقض مداوم تمامی حقوق خود هستند، از کشورهایی که از این قطعنامه حمایت کردند و به آن رای مثبت دادند، قدردانی کرد.
وزارت خارجه فلسطین از کشورهایی که از این قطعنامه حمایت نکردند و رای منفی دادند، خواست در مواضع خود تجدید نظر کرده و در راستای قوانین بینالمللی به اکثریت اخلاقی بپیوندند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.