برای برون رفت از وضعیت ناترازی انرژی در کشور، برنامه هفتم توسعه چارچوبهای مناسبی را تدوین کرده است که تدوین آیین نامه اجرایی آن در دستور کار دولت است.
امین مقومی، سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی تابناک، گفت: در برنامه هفتم توسعه بهترین چارچوب برای انرژی پیش بینی شده است و دوباره شناسنامه فنی ساختمان با مسئله انرژی گره خورده است، یعنی در زمان صدور شناسنامه یک ساختمان اعلام دو نوع کیفیت باید انجام شود، یکی در حوزه کیفیت ساخت و دیگری در حوزه مصرف انرژی.
وی با بیان اینکه صدور پایان کار منوط به شناسنامه فنی ساختمان و لزوم ارائه و مبادله آن در نقل و انتقالات از تضامین اجرایی این طرح است، ادامه داد: خریدار باید بداند که ملک مورد نظرش از نظر مصرف انرژی و کیفیت ساخت، در چه وضعیتی قرار دارد.
به گفته مقومی، تدوین آیین نامه اجرایی نهایی شناسنامه فنی ساختمان، در دست وزارت راه و شهرسازی است تا جهت تصویب به هیئت دولت و برود و تا پایان سال جاری، همزمان با ابلاغ ویرایش جدید مبحث ۱۹، ابلاغ شود و از ابتدای سال ۱۴۰۴ شاهد عملیاتی شدن شناسنامه فنی ساختمان در قالب جدید باشیم.
این مقام مسئول افزود: از تمهیدات دیگر برنامه هفتم در بحث انرژی، لزوم بکارگیری مجری و سازنده ذی صلاح است. زیرا مجری دارای پروانه اشتغال، مسئولیت پاسخگویی دارد و میتواند تضمین خوبی برای بحث انرژی در حوزه اجرا و عملیات محسوب شود.
نهضت ملی مسکن یک فرصت است!
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان بیان کرد: نهضت ملی مسکن، فرصت خوبی است، زیرا زیر نظر وزرات راه و شهرسازی، به عنوان متولی اصلی ساختمان است و در استانها از پروژههای عظیم و اصلی محسوب میشود. حداقل گامی که میتوان در حوزه صرفه جویی انرژی برداشت، عایق سازی دیوارهای خارجی ساختمانهای نهضت ملی مسکن است، زیرا ۴۰ درصد اتلاف انرژی در ساختمان، مربوط به دیوارههای خارجی نامناسب است.
مقومی برای ایجاد صرفه اقتصادی و ترغیب به رعایت کامل مقررات انرژی، گفت: میتوان از اهرم مشوقها استفاده کرد. به طور مثال در مسکن مهر، استفاده از پنجرههای دوجداره، شرط اعطای وام صنعتی بود.