محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس با تبریک ولادت حضرت زهرا(س) عنوان کرد: حتما زنان کشور ما باید حضرت زهرا (س) را الگوی بی بدیل خود بدانند.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: حتما در آیندهای نزدیک بازدید میدانی از مرکز پژوهشهای مجلس انجام خواهم داد تا همهی دفاتر این مرکز را به شکل جداگانه بررسی کنم و حتما این حق خود را نسبت به مرکز پژوهشها به جا خواهم آورد.
قالیباف تاکید کرد: هفته پژوهش را به همه پژوهشگران عزیز تبریک عرض میکنم. مرکز پژوهشها عقل و فکر منفصل مجلس است. مرکز پژوهشها تنها متعلق به مجلس شورای اسلامی نیست. این مرکز باید ریل های حکمرانی را در بخشهای استراتژیک کشور به گونه ای پیش ببرد که نسبت به گذشته، حال و آینده پشیمان و ناامید نباشیم.
وی ادامه داد: باید در مرکز پژوهشها یاد بگیریم چگونه فکر کنیم. آدم متفکر نمیتواند بدون علم باشد. امروز هر کجا از استراتژیهای بخشی در مسائل اقتصادی، محیط زیست، فرهنگی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی که یک گام از بقیه جلوتر هستیم و منفعل نیستیم، سخن میگوییم، باید بدانیم که رسالت آن بر عهده مرکز پژوهشها است.
قالیباف تصریح کرد: کشور ما رتبه اول نفت و گاز دنیا را دارد اما چرا امروز باید شاهد قطعیها و ناتزازیها باشیم؟ امروز چه پاسخ قانع کنندهای داریم تا به یک جوان ۲۰ ساله بابت این ناترازیها بدهیم؟ وقتی هم که پاسخی به آنان بدهیم به ما میگویند، پس چرا عرضه ندارید این پاسخها را اجرایی کنید؟
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مرکز پژوهشها متعلق به انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است، گفت: مرکز پژوهشها متعلق به دورهای از مجلس یا دولت نیست. باید وظیفه خود را در برابر خالق خود انجام دهیم تا در روز قیامت پاسخگوی خداوند باشیم. عقل انسان حجت ظاهری است. در مرکز پژوهشها باید یاد بگیریم که وحی متوسل به عقل میتواند آغازگر تحولات بزرگ باشد اما چگونه باید یک متفکر باشیم؟ آدم متفکر نمیتواند بدون علم باشد.
وی ادامه داد: چون بر مبنای نظام ولایی کار میکنیم حتما باید سخنان امام و مقام معظم رهبری را مبنای پژوهش های خود قرار دهیم البته این بدان معنا نیست که نباید از تجربه و علم دنیا استفاده نکنیم. قانون اساسی ما نیز باید مبنای پژوهشها قرار بگیرد. اگر مجلس به شکل درست و در جای خود قرار بگیرد میتواند کشور را ناوبری کند. از سوی دیگر قطعا تجربه و شناختی که در سال پنجم از مجلس پیدا کردهام را در سال های ابتدایی مجلس پیدا نکرده بودم. در روزهای ابتدایی ورودم به مجلس یازدهم متوجه شدم که آشنایی کاملی با مجلس و مرکز پژوهشها نداشتهام. البته این اشکال دو طرفه بود. یعنی هم بنده به خوبی برای شناخت تلاش نکرده بودم و هم مرکز پژوهشها به خوبی خود را به مردم و مسئولان معرفی نکرده بود.
رئیس مجلس گفت: در یک نگاه عمیق بخشی از این اشکالات به حوزه قانونگذاری برمیگردد اما امروز قانون گذاری فقط در مجلس نیست. دامنه قانون گذاری بیشتر و بزرگتر شده است. به سیاست خارجی کشور در این دوره از مجلس شورای اسلامی با توجه به تاکید رهبر انقلاب در آغاز مجلس دوازدهم، توجه جدی خواهیم داشت.
قالیباف تاکید کرد: مرکز پژوهشهای مجلس جامعه جوانی است و حتما نیازمند تجربهای خوب است. در حقیقت نیازمند حکمت نظری و عملی توأمان با یکدیگر هستیم. باید قانون را با جمع سپاری تنظیم کنیم. چون قانون برای جامعه است و باید پذیرای آن باشد. از سوی دیگر مبانی مربوط به قانون باید برخاسته از شرع باشد. هماهنگی در پژوهش های انجام شده در مرکز پژوهشهای مجلس و مرکز تحقیقات اسلامی قم ضروری است.
قالیباف خاطرنشان کرد: ایجاد مدرسه حکمرانی، خانه خلاق و نوآوری و پارلمان دانشجویی و مرکز افکارسنجی از جمله ابتکارات خوب مرکز پژوهشهای مجلس است و باید توسعه یابد و ما باید همواره به مردمی سازی توجه داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: امروز سندی که در بالادست خود داریم و مهلت قانونی آن تمام نشده است، برنامه هفتم است، چرا که سند ۲۰ ساله ما امسال تمام میشود.
قالیباف متذکر شد: قبل از اینکه دولت سیزدهم وارد بحث مربوط به تدوین برنامه هفتم شود، به خاطر دارم که مرکز پژوهشهای مجلس برنامه کاملی را از دید خودش تهیه کرده بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خداوند شهید رئیسی را رحمت کند و از همان ابتدا بین مجلس و دولت سیزدهم تعامل و ارتباط خوبی برقرار بود؛ زمانی که برنامه هفتم با حدود ۳۲۰ ماده تنظیم شده بود و شهید رئیسی آن را امضا کرده بود که به مجلس ارسال شود، بنده با ایشان درباره برنامه صحبت کردم و قبول کردند و برنامه تهیه شده دولت را پس گرفته و دو مرتبه آن را مورد تجدیدنظر قرار دادند.
قالیباف تاکید کرد: بر این اساس، برنامه هفتم با یک خرد جمعی و توجه به واقعیت کشور و واقعیات برنامههای گذشته توسعه کشور تنظیم شده است. البته نمیگویم برنامه هفتم بینقص است، از جمله آنکه نمیدانیم به رشد اقتصادی ۸ درصدی میرسیم یا خیر اما با بهرهوری میتوانیم تولید ثروت کنیم.
وی اظهار کرد: برنامه هفتم پیشرفت کشور میثاق ملی همه ماست. زمانی که به مردم میگوییم از برق کم مصرف کنید، این کار را انجام میدهند؛ پس مردم با ما همراهی دارند.
رئیس قوه مقننه بیان کرد: برنامه هفتم بسیار مهم است و مرکز پژوهشهای مجلس باید به درون مجلس نگاه داشته باشد، البته تاکید میکنم که اصالت در مجلس با نمایندگان است و مرکز پژوهشهای مجلس باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد و اگر این موضوع را درک نکنیم، در گام اول گیر میکنیم و مرکز پژوهشهای مجلس باید با منطق قوی، قدرت علمی بالا، فکر دقیق، اخلاق خوش و فروتنی کارهای پژوهشی را انجام دهید که قطعاً ذخیره اخروی آنان و مایه عزت و منزلت دنیا و آخرت پژوهشگران مرکز پژوهشهای مجلس خواهد شد.
قالیباف گفت: حتماً باید معاونتها در مرکز پژوهشهای مجلس شکل گیرد و باید به دولت نزدیکتر شوند و همفکری با دولت باید بیشتر شود، چرا که رئیس جمهور نیز بارها تاکید کرده است که مبنای وفاق، سیاستهای کلان نظام و برنامه هفتم است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.