کیفیت چمن و استفاده از فناوریهای جدید، نقش مهمی در کاهش خطراتی چون مصدومیت بازیکنان دارد، اما در برگزاری مسابقات فوتبال استان، چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، بسیاری از کارشناسان و پیشکسوتان معتقدند فوتبال استان تهران در شرایط نامناسبی قرار دارد و اگر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را در نظر نگیریم، در واقع چیزی برای ارائه باقی نمیماند. در حقیقت سیر قهقرایی فوتبال پایتخت ادامه دارد و یکی از مهمترین دلایل آن سوءمدیریت و حضور نداشتن افراد دلسوز در رأس هیئت فوتبال استان است.
در همین مقطع فعلی به مواردی میتوان اشاره کرد که انجام آنها دلیل و منطق روشنی ندارد. هفته گذشته تهران روزهای بدی را پشت سرگذاشت و آلودگی شدید هوا باعث شد ادارات دولتی و مراکز آموزشی تعطیل شوند. در این میان و براساس برخی منابع، حتی تهران در صدر آلودهترین شهرهای دنیا قرار گرفت، اما مسابقات فوتبال ردههای سنی پایه و حتی بانوان تعطیل نشد و به تعویق نیفتاد.
از سویی بسیاری از مسابقات فوتبال در استان تهران در زمینهایی برگزار میشود که دارای چمن طبیعی نیست. این در حالی است که طبق اعلام و تأکید سازمان لیگ فوتبال ایران، با توجه به اینکه چمنهای مصنوعی موجود در ورزشگاهها تأییدیه فیفا (فدراسیون جهانی فوتبال) را ندارند و به جهت جلوگیری از مصدومیتهای احتمالی به دلیل انجام بازی فوتبال روی چمن مصنوعی و همچنین یکسانسازی در رویه برگزاری مسابقات لیگ یک و برتر، مسابقات باید صرفاً در ورزشگاههای دارای چمن طبیعی استاندارد برگزار شود.
بررسیها نشان میدهد آسیبدیدگی روی چمن مصنوعی، بهویژه پارگی رباط زانو، بیشتر است. بدیهی است که کیفیت چمن و استفاده از فناوریهای جدید، نقش مهمی در کاهش خطرات دارند، اما در برگزاری مسابقات فوتبال استان، چندان مورد توجه قرار نمیگیرد. واقعاً مصدومیت بازیکنان در ردههای سنی و البته بانوان اهمیتی ندارد؟ باور کنید این نوع تصمیمات به آینده فوتبال ایران لطمه میزند.
به نظر میرسد فوتبال تهران با نمایی از یک بنگاه اقتصادی، تبدیل به چاه عمیقی شده و مسئولان آن علاقه یا توان چندانی برای بهبود اوضاع ندارند. این در شرایطی است که تهران فارغ از آنچه در فدراسیون فوتبال میگذرد، میتواند مهد فوتبال ایران باشد و با تغییر نگرش، گزینش صحیح، آموزشهای منظم و سیستماتیک به رشد و پیشرفت بازیکنان و داوران مستعد کمک کند. اما در حال حاضر تهران به کلاف سردرگم فوتبال تبدیل شده است! استانی که میرشاد ماجدی به عنوان رئیس هیئت فوتبال در آن مشغول فعالیت است.
افزایش بی رویه تیمها و ارزشگذاری مالی بی منطق روی آنها در تهران باعث بروز مشکلات عدیده در این کلان شهر که بدون اغراق از کل ایران مسابقات بیشتری برگزار میکند، شده است. از سویی هیچ منطق و فایدهای برای برگزاری «مسابقات رقابتی» در سنین زیر ۱۴ سال و پیشکسوتان بالای ۴۰ سال وجود ندارد. خردسالان و نونهالان در این سن باید راه و رسم لذت بردن از ورزش و اصول فوتبال و مهارتهای اخلاقی پایه را بیاموزند و در آنها نهادینه شود. در مورد افراد بالای ۴۰ سال هم هدف دیگر نباید کسب نتیجه یا صعود و سقوط باشد که باعث درگیریهایی در مسابقاتشان که در دو دسته برتر و دسته یک در استان تهران برگزار میشود.
در سالهای پیش هیئت فوتبال استان تهران بدون تدبیر و بدون داشتن زیرساختهای مناسب و نیروی انسانی متخصص و لازم، شروع به افزایش تیمها در ردههای مختلف کرد. حالا هم فقط تلاش میشود بازیها برگزار شود؛ اینکه با چه هدف و کیفیتی، اهمیت خاصی ندارد! پیرو گستردگی و تعداد زیاد مسابقات، نه نظارت درستی صورت میگیرد و نه آموزش صحیحی وجود دارد و مجموعه عوامل باعث شده ابهامات و شائبههایی در بخشی از موارد شکل بگیرد.
با تمام این اوصاف، باید هدف اول هیئت فوتبال استان تهران پیشرفت و اعتلای فوتبال در بخشهای مختلف از جمله سنین پایه، داوری و استانداردسازی حقیقی زیرساختهای موجود با همکاری باشگاههای مختلف استان باشد و در گام بعدی برای رسیدن به اهدافش فقط دو دسته برتر و دسته یک را در ردههای نونهالان، نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان برگزار کرده و بقیه مسابقات را به حوزهها بسپارد.
فراموش نکنید که به عقیده بسیاری از کارشناسان، فوتبال تهران در برگزاری هزاران مسابقه با گردش مالی زیاد و بازدهی کم، گرفتار شده است. برای نجات فوتبال تهران از ورطه سقوط، همین امروز عزم خود را جزم کنید.