در عین حال گروههای مسلح تحت فرماندهی تحریرالشام در ۱۰ روز اخیر با تغییر جدی رفتار نسبت به اقلیتهای علوی و مسیحی نیز درحال سختگیری و شدت عمل هستند.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، منابع سوری اعلام کردند که بعد از ارتکاب جنایات مختلف و تجاوزات گسترده از سوی عناصر وابسته به الجولانی در سوریه و خلف وعدههای او در قبال نیروهای امنیتی و ارتش این کشور و کشتار تعداد زیادی از آنها سه دسته از نیروهای مقاومت در سوریه تشکیل شدند.
منابع مذکور بیان کردند که تشکیل این نیروها در سوریه طی روز گذشته بر پایه شعله ور شدن خشم مردم این کشور نسبت به جنایات الجولانی صورت گرفته است.
آنها تاکید کردند که طی سه هفته گذشته جنایات زیادی علیه شهروندان و اقلیتهای سوری به ویژه در مناطق ساحلی این کشور صورت گرفته است. به وجود آمدن نیروهای مقاومت در سوریه میتواند روند تحولات در سوریه را در سایه افزایش خشم مردمی مقابل تجاوزات عناصر الجولانی شفافتر کند.
از سوی دیگر، عبدالرزاق العکیدی یکی از شیوخ برجسته قبایل عربی مستقر در سوریه تاکید کرد که درگیریهای اخیر میان عشایر عراقی در سوریه و عناصر وابسته به الجولانی رخ داده است و تعدادی از عناصر الجولانی به بهانه وجود افراد تحت پیگرد به خانههای عراقیها در سوریه حمله کردند و درگیریهایی میان دو طرف رخ داد که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از عناصر الجولانی شد.
العکیدی اضافه کرده است: عشایر عراقی مقیم سوریه به الجولانی نسبت به پیامدهای تعرض به منازل قبایل عربی در شهرهای مختلف این کشور هشدار داده و تاکید کردند که در صورت تکرار این تجاوز واکنش سختی نشان خواهند داد.
وی گفته است که پروژه تعرض به خانههای عراقیها در سوریه با تحریک نیروهای آمریکایی صورت میگیرد چرا که آنها قصد دارند عشایر را به سمت جنگ طایفهای سوق دهند. قبایل عربی مقیم سوریه با سیاستهای سرکوب گرایانه الجولانی در این کشور مخالف هستند.
این تحولات در حالی است که پیش از این نیز در پی آتشزدن مزار شیخ «ابو عبدالله الحسین الخصیبی» از شخصیتهای بارز علویان سوریه در حلب، نقاط مختلف سوریه شاهد تظاهرات اعتراضی علیه تروریستهای «هیئت تحریر الشام» بود.
در همین راستا ساکنان شهر «جبله» در «لاذقیه»، «طرطوس»، «حمص» و چندین شهر دیگر سوریه در راستای اعتراض به ناامنی و توهین به نمادهای دینی علویان و مقدسات مذاهب مختلف دست به تظاهرات زدند.
در طرطوس و حمص، تروریستهای هیئت تحریر الشام به سوی معترضان آتش گشودند و با معترضان درگیر شدند. در پی این درگیریها ۲ نفر کشته و ۴ نفر در طرطوس زخمی شدند و چند نفر دیگر نیز در حمص زخمی شدند.
تروریستهای «هیئت تحریر الشام» در آغاز مدعی شدند که ویدئو منتشرشده در خصوص آتشزدن مزار این شخصیت بارز علوی به گذشته بر میگردد، اما کمی بعد ادعا کردند که برخی افراد وابسته به حکومت پیشین سوریه برای تفرقهافکنی این محل را آتش زدهاند.
این در حالی است که بر اساس ویدئوی منتشرشده، تروریستهای مزدور هیئت تحریر الشام این محل را به آتش کشیده و چند نفر از کسانی که در آن حضور داشتهاند را کشتهاند.
در یک اقدام موهن دیگر نیز گروهی از تروریستهای مزدور ازبکی درخت سال نوی میلادی را در «السقیلبیه» واقع در حومه حماه که گروهی از مسیحیان در آن سکونت دارند به آتش کشیدند.
با تصرف دمشق، پایتخت سوریه در صبح روز ۹ دسامبر ۲۰۲۴ و سقوط حکومت بشار اسد، در ۲۰ روز اخیر برخلاف خوشبینیهای برخی رسانههای بینالمللی و دولتهای غربی، رهاورد این تحولات جز تشدید درگیریهای داخلی میان گروههای مختلف، اقدامات آفندی پردامنه از سوی رژیم صهیونیستی و کاهش جدی ضریب نفوذ دولت مرکزی بر شهرها و مناطق مختلف سوریه نبوده است.
در روزهای اخیر گروههای مختلف سوری با یکدیگر وارد درگیریهای شدیدی شدهاند. از یک سو نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) در استان دیرالزور در شمال شرق سوریه، با نیروهای حکومت جدید وارد درگیری شدند و از سوی دیگر میان نیروهای تحت فرماندهی تحریرالشام و اقلیتهای دیگر از جمله مسیحیان و علویها نیز درگیریهای شدیدی رقم خورده است.
چند روز قبل نیز گزارشهای خبری از یک سو از درگیریهای مسلحانه میان نیروهای فرماندهی عملیات نظامی مستقر در الجبله و نیروهای قسد در روستای الجنینه واقع در ساحل غربی رودخانه فرات در غرب دیرالزور از سوی دیگر خبر داد. منابع خبری گزارش دادهاند که صدای تیراندازی و انفجارهایی نیز در شهر دیرالزور شنیده شده است؛ جایی که نیروهای وابسته به تحریرالشام وارد درگیری با گروهی از مسلحان ناشناس شدند.
همزمان با این تحولات، واحدهایی از فرماندهی عملیات نظامی وابسته به تحریرالشام در شهر المیادین استان دیرالزور، عملیات جستوجو و دستگیری را آغاز کردهاند تا چهرهها و گروههای مسلح حامی حکومت پیشین سوریه را حذف کنند.
روسیا الیوم نیز در همین راستا نوشت: استان دیرالزور عمدتاً تحت کنترل حکومت خودمختار کردها با حمایت ایالات متحده قرار دارد؛ با این حال، پس از روی کار آمدن تحریرالشام در دمشق، شهر دیرالزور که پیشتر توسط نیروهای دولت اسد تخلیه شده بود، اکنون تحت کنترل نیروهای مسلح کرد مخالف حکومت خودخوانده مستقر در دمشق قرار گرفته است.
در عین حال گروههای مسلح تحت فرماندهی تحریرالشام در ۱۰ روز اخیر با تغییر جدی رفتار نسبت به اقلیتهای علوی و مسیحی نیز درحال سختگیری و شدت عمل هستند.
علویها و مسیحیان سوریه در شهرهای مختلف با برگزاری تظاهرات اعتراضی خواستار توقف هتاکیهای افراد زیرمجموعه تحریرالشام شدند. در واکنش به این اعتراضات، نیروهای تحریرالشام در جولان سعی در ارعاب مردم شهرهای مختلف کردند و سرکوب اعتراضات مدنی اقلیتها را نیز در دستور کار خود قرار دادند.
اعتراضات مردمی به عملکرد نیروهای وابسته به هیئت تحریرالشام در سوریه در حالی است که محمد الجولانی رهبر این گروه نیز در مصاحبه اخیر خود با شبکه العربیه اعلام کرد که نوشتن قانون اساسی جدید سوریه به سه سال و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به چهار سال زمان نیاز دارد!
همین مسأله باعث شده نگرانیها نسبت به دیکتاتوری الجولانی و اداره امور سوریه به دست عناصر تحت امر او برای چهار سال پیاپی افزایش یابد.
واکنشها به این سخنان الجولانی فراتر از سوریه بوده به طوری که مصطفی بکری نماینده پارلمان مصر در این خصوص گفت: الجولانی خیلی زود دیکتاتوری خود را نشان داد. سوریه باید برای سه سال بدون قانون اساسی باقی بماند.
وی بیان کرد: سوریه برای چهار سال در دست الجولانی قبضه میشود و بعد از آن انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد که تنها یک نامزد آن هم الجولانی خواهد داشت. آیا معنی دموکراسی را فهمیدید؟ مردم سوریه مستحق حکمرانی تروریستها بر کشورشان نیستند.
ناظران معتقد هستند این اقدام جولانی همسو با خواستهها و برنامههای ترکیه در سوریه است.
تشکیل هستههای مقاومت مردمی در سوریه در حالی است که بعد از سقوط دولت بشار اسد حضرت آیت الله خامنهای فرموده بودند مناطق تصرفشده سوریه به وسیله جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد؛ شک نکنید این اتفاق خواهد افتاد.
رهبر معظم انقلاب همچنین تصریح کرده بودند: جاپای آمریکا هم قرص نخواهد شد، به توفیق الهی، به حول قوه الهی، آمریکا هم به وسیله جبهه مقاومت از منطقه اخراج خواهد شد.