پاسخ وزارت ارتباطات درباره اینترنت طبقاتی

پس از اظهاراتی که به نقل از وزیر علوم مبنی بر رایزنی برای رفع مسدودی یوتیوب برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی، منتشر شد، مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباطات اعلام کرد که این موضوع یک توافق بین وزارت علوم و دادستانی مبتنی بر یک آیین نامه کارگروه تعیین مصادیق است و ارتباطی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد.
کد خبر: ۱۲۸۲۱۱۰
|
۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۹ 07 January 2025
|
1699 بازدید
|
۹

چند سالی است که پس از اعمال محدودیت برای برخی از پلتفرم‌های خارجی، بحثی با عنوان اینترنت طبقاتی و فراهم شدن امکان استفاده از آن برای برخی کاربران، مطرح شد. 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، گفته شد که در این طرح کاربران به بخش‌های مختلف دسته‌بندی شده که به هر بخش طبق مقررات، اینترنت با میزان محدودیت تعیین شده ارائه می‌شود. به طور مثال فریلنسرها یا آزادکاران از جمله کسانی هستند که می‌توانند از اینترنت بدون فیلتر یا طبقاتی استفاده کنند.

درواقع در آیین‌نامه حمایت از آزادکاران فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال که آذرماه سال ۱۴۰۱ در حوزه اقتصاد دیجیتال به تصویب رسید، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طبق آن موظف شد زیرساخت‌های دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار با سطح دسترسی مناسب افراد اعتبار سنجی شده در پایگاه را فراهم کند.  

در شرایطی که کاربران بسیاری در دسترسی به پلتفرم‌های محدود شده با چالش‌هایی روبه‌رو بودند، نارضایتی‌هایی برای استفاده از این نوع اینترنت از سوی اقشار مختلف مانند مسئولان و فعالان  این حوزه شنیده شد زیرا این اعتقاد وجود داشت که اینترنت طبقاتی ایده و اقدام نادرستی است و اینکه گروهی از کاربران جدا شوند، به این معنا که به اینترنت متفاوتی نیاز دارند، امر درستی نیست.

بر این اساس بارها اعلام شد که چیزی به اسم اینترنت طبقاتی وجود ندارد و با روی کار آمدن دولت چهاردهم و ارائه وعده‌هایی مبنی بر دسترسی آزاد مردم به پلتفرم‌های محدود شده، به نظر می‌رسید استفاده از اینترنت طبقاتی برای اقشاری خاص از جامعه منتفی شده است.   

با این حال اخیرا حسین سیمایی صراف - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری- در گفت‌وگو با یک رسانه از رایزنی برای رفع مسدودی یوتیوب برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی خبر داد.  وی گفته است کاربری یوتیوب عمدتاً آموزشی است ما یک گزارش مستدل و مفصلی را از سهم یوتیوب در تحقیق، پژوهش و آموزش تهیه کرده و به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه ارسال کرده‌ایم، خیلی امیدواریم با توجه به مذاکراتی که انجام داده‌ایم حداقل برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی از یوتیوب رفع مسدودی شود.

وی تاکید کرده که پیگیر این موضوع هستیم و امیدواریم به نتیجه برسد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز خوشبختانه در این موضوع پیش‌قدم و پشتیبان ما است و خیلی باور داریم که این اتفاق خواهد افتاد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با اشاره به رایزنی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته بود استفاده یکسری از دانشجویان ما از اینترنت با توجه به رشته خاصی که دارند بسیار بالاست و به حجم بالایی از اینترنت نیاز دارند.

رایزنی برای اینترنت حدوداً رایگان ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی

صراف اعلام کرده که با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صحبت کرده‌ایم و خوشبختانه استقبال شد که اینترنت تا حدی رایگان و با حجم خیلی بالا در اختیار دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار گیرد.

بر اساس اظهارات وزیر علوم، پیش‌نویس این تفاهم‌نامه برای وزیر ارتباطات ارسال و مجدداً با وی صحبت شده و ایشان نیز بر سر وعده خود هستند و به‌زودی آن نیز اجرایی خواهد شد. 

پاسخ وزارت ارتباطات درباره اینترنت طبقاتی

این اظهارات در حالی منتشر شده است که علیرضا عبداللهی‌نژاد -مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباطات- درباره این سخنان وزیر علوم، تاکید کرد که این موضوع یک توافق بین وزارت علوم و دادستانی مبتنی بر یک آیین نامه کارگروه تعیین مصادیق است و ارتباطی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد.

وی گفت: تا آنجایی که اطلاع دارم این دسترسی مخصوص محیطهای دانشگاهی و مراکز پژوهشی است. احتمالا منظور جناب آقای دکتر سیمایی صراف، وزیر محترم علوم از بردن نام وزارت ارتباطات، بحث رایگان کردن اینترنت در دانشگاه‌هاست.

او تأکید کرد: نظر وزارت ارتباطات را قبلا آقای دکتر هاشمی، وزیر ارتباطات صریحا اعلام کرده است.

گفتنی است سید ستارهاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اعلام کرده بود به هیچ عنوان این وزارتخانه اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
یوتیوب شبکه ای کاملا عمومی و برای همه مردم در دنیاست حالا چرا فقط اساتید و داشجویان ؟!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
صبر کنیم ببینیم وقتی با این سیاست ها استارلینک در کل کشور فراگیر شد چه کاری انجام می دهید.
دیگه طبقه و زیرزمینی وجود نخواهد داشت.
بچه محل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
وزیر ارتباطات ما فقط آقای ایلان ماسک هست که با استرلینگ تا چند وقت دیگر ما را از دست وزیر ارتباطات داخلی خلاص میکند...
شهروند ساده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
مثلا اون دانشجو بعد فارغ التحصیلی که شد مهندس، دیگه به یوتیوب نیاز نداره؟ جمع کنید ای تصمیمات عجیب و غریب رو.
ناشناس
|
Norway
|
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
اینترنت طبقاتی
از قبل بوده تمام مسوولین تو یوتیوب و شبکه ایکس و ... هستن یعنی خودی ها حلال ولی برای مردم حرام عدالت یعنی این
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
چون از قبل حتی قبل از اینکه گوشی های اندرویدی بیاد یوتیوب فیلتر بوده عموم مردم عادت کردند و فقط تلگرام و واتس آپ و اینستاگرام براشون مهم
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
همه با هم برابرند ولی بعضی ها بیشتر برابرند
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
همین کارا رو میکنین دیگه نارضایتی رو بالا میبرین
برای چی اونا باید استفاده کنن ما باید محروم بشیم
دست از این تبعیض بردارین
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
اول شایعه اش رو ایجاد میکنن بعد خودشون تکذیب میکنن و چن وقت بعد بی سروصدا اجراش میکنن. کار همیشگیشونه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟