در جهان امروز یکی از محوریترین گزارهها به حوزه مبادلات مالی و بانکی مربوط است. بسیاری از کشورها تلاش میکنند این تراکنشها و مبادلات را شفافتر سازند تا ارزش افزوده بیشتری کسب کرده و اقتصاد خود را پالایش کنند.
به گزارش تابناک به نقل از اعتماد؛ ابعاد مساله قرار داشتن ایران در لیست بلک لیست fatf به اندازهای فسادآور و خسارتبار است که اگر محاسبات مرتبط با آن صورت گیرد، خساراتی که زده و پولهایی از ایران که بر باد رفته، تازه افکار عمومی متوجه میشود چه میزان ضرر متوجه ایران شده است. ابعاد مالی، ارتباطی، فساد و از بین رفتن دارایی ایران خروجی عدم تصویب این لوایح است. افرادی این روزها درباره fatf صحبت میکنند که اساسا فاقد تخصص لازم هستند.
اما در مورد ایران این موضوع کمی پیچیده است. یکی از گزارههایی که هزینههای تحریمها را برای ایران سنگینتر کرده، آن است که ایران در لیست سیاه fatf قرار دارد.
تحریم به تنهایی هزینه مبادلات ایران را بیشتر و فشارها را افزونتر میکند، اما زمانی که ایران در لیست سیاه fatf باشد، کشورهایی که ایران را نیز تحریم نکرده باشند نیز حاضر به مبادله با ایران نیستند. حتی کشورهایی چون روسیه و چین هم در مراوده و مبادله با ایران با محدودیت مواجه میشوند و دست نگه میدارند.
بارها مسوولان اعلام کردهاند که چین و روسیه هم از ایران خواستهاند که به این گروه اقدام مالی بپیوندد. لازم است بررسی شود که این موضوع تا چه اندازه خسارت در حوزه فروش نفت و جابهجایی پول ناشی از صادرات به ایران وارد ساخته است.
فارغ از هزینههای بسیار این نوع محدودیتها، فساد گستردهای نیز به این دلیل متوجه ایران شده که بسیار خسارتبار است، چراکه سیستم بانکی بینالمللی رسما نمیتواند پولی را به نفع ایران جابهجا کند. در این میان پدیدهای ذیل عنوان تراستی تعریف میشود. بزرگترین لطمهای که تراستیها به کشور وارد میسازند، تاخیر در پرداختهاست.مثلا کالاهای اساسی ایران وارد یکی از بنادر شده و منتظر پرداختهاست. اما تراستیها با پول ایران بازی کرده و منفعت بسیاری میبرند. در حالی که باید پول اقلام اساسی ایران را پرداخت کند.
ابعاد مساله قرار داشتن ایران در لیست بلک لیست fatf به اندازهای فسادآور و خسارتبار است که اگر محاسبات مرتبط با آن صورت گیرد، خساراتی که زده و پولهایی از ایران که بر باد رفته، تازه افکار عمومی متوجه میشود چه میزان ضرر متوجه ایران شده است. ابعاد مالی، ارتباطی، فساد و از بین رفتن دارایی ایران خروجی عدم تصویب این لوایح است. افرادی این روزها درباره fatf صحبت میکنند که اساسا فاقد تخصص لازم هستند.
فردی در صدا و سیما حاضر میشود و درباره خسارات ایران از پیوستن به fatf صحبت میکند که هیچ تخصص و تجربهای از کارهای اجرایی ندارد.ای کاش این دوستان یک کارخانه، کسب و کار یا حتی مغازه را اداره میکردند تا مشخص شود تا چه اندازه استدلالهایشان ریشه در واقعیت دارد و تا چه اندازه مبتنی بر خیالبافی و موضوعات غیرواقعی است.
از سوی دیگر حرفهایی که برخی چهرهها درباره اشکال در پرداخت وجوه ایران به برخی گروههای منطقهای مطرح میشود، سیگنالی است که به کشورهای غربی برای مستندسازی علیه جمهوری اسلامی به کار گرفته میشود. به نظرم صدا و سیما نباید این چهرهها را دعوت کند تا متریال لازم برای مستندسازی علیه کشورمان را شکل بدهند. لازم است افراد متخصص، دارای کارنامه و اثرگذار در این بخش دعوت شوند تا بتوانند افکار عمومی را نسبت به واقعیتها آگاه سازند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.